Jump to content

kln66

Members
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

About kln66

 • Rank
  Korporal

Profile Information

 • Kjøretøy
  F31 320i LCI
 1. Kona klarte å helle et glass med Cola Zero i fanget under et besøk hos McDonald. Heldigvis var det ikke ingenting som havnet i midtkonsollen, men noe har tydeligvis havnet i låsen til setebeltet. Resultatet er at nå er det vanskelig både å få beltespenna til å låse og til å løse ut. Er det noe som kan gjøres for å få renset låsen, eller må jeg belage meg på å bytte den?
 2. Kan det være at du aktiverer åpning to ganger? Jeg har en F31 med slik åpning, og når jeg sparker under bilen så går det et par sekunder før den blinker med lysene og begynner å åpne. I starten trodde jeg at den ikke hadde registrert det første sparket, og så sparket jeg en gang til. Da skjedde akkurat det du beskriver - bakluka gikk opp ca en halvmeter, før den stoppet og ble stående. Så når du har sparket første gang, så vent litt og se om den reagerer før du sparker igjen.
 3. Jeg har en F31 LCI (bensin) som jeg har fått ettermontert Webasto (Thermo Top Evo) på. I løpet av de snaue 5 ukene som har gått etter montering har jeg to ganger opplevd at betjeningspanelet for varme og ventilasjon er helt dødt når jeg starter motoren. Dvs så lenge Webastoen går så lyser viftesymbolet og det blåser varmt, men så fort den stopper blir panelet helt mørkt, og det kommer hverken luft eller varme. I tillegg er betjeningspanelet for radioen dødt. Men selve radioen fungerer og kan betjenes med iDrive. Hvis jeg stopper motoren, låser bilen og venter en stund, så fungerer alt som normalt når jeg starter igjen. Antakelig blir panelet resatt på en eller annen måte når strømmen blir borte. Kontaktet firmaet som monterte Webastoen, og de syntes dette var veldig rart, ettersom klimamodulen i bilen ble byttet ut med en som er beregnet for Webasto. De skulle likevel prøve å montere inn et rele, "slik at bilen skjønner bedre at varmeren går". Forhåpentligvis ville dette hjelpe. Har noen vært borti noe tilsvarende, og kan det hjelpe å sette inn et rele? Vet ikke noe mer om hva dette releet er tenkt å gjøre.
 4. Om noen skulle være interessert, så viste det seg å være null problem å sage av den lengste stanga med baufil. Så da går det nye settet i retur.
 5. Jeg har Wingbar Edge (9595-versjonen) på X3'en min nå, men er i ferd med å bytte til en F31, og den skal ha versjon 9592. Så vidt jeg skjønner, er den eneste forskjellen på disse versjonene at med 9592 har begge stengene lengde 896mm, mens på 9595 er den ene stanga 976mm og den andre 896mm. Monteringssettet ser ut til å være det samme for begge bilene (184023). Dessverre ser det ut til at det billigste jeg slipper unna med er å kjøpe et sett med begge stengene, men da ryker jeg på nesten 3000,- kr. Er det noen som vet (eller gidder å måle) avstanden mellom railene på en F31, sånn omtrent på de stedene hvor takstativet festes? Det er jo ganske stort justeringsmonn på dette taktstativet, så det kunne kanskje tenkes at den bredeste stanga likevel kan gjøres smal nok(?) Oppdatering: BilXtra kjører kampanje på Wingbar, så da bestilte jeg derfra
 6. Jeg er i ferd med å anskaffe en 2018 F31 320i. Etter 3 år med i3 har hun som bruker bilen til daglig blitt ganske bortskjemt med å sette seg i varm bil, og vi skal derfor ettermontere parkeringsvarme. Det er da snakk om bensinvarmer, ikke Defa (elektrisk). Jeg har vært i kontakt med Heatco og fått bekreftet at det finnes kit for ettermontering til denne bilen, men billig er det ikke, ble forespeilet ca 31.000,- Så vidt jeg skjønner er det da snakk om en "separat" installasjon, dvs egen app-styring, og ikke integrert med iDrive. Er det noen som har erfaringer med firmaer i Oslo-området mtp ettermontering av slike varmere, og som har noen anbefalinger eller advarsler? Og har en slik ettermontering noe å si for nybilgarantien? Det er jo en ganske omfattende installasjon.
 7. Jeg har en 2012 X3 20d som har gått 119000. Den har en 6 år/120000 BSI, og i forbindelse med at bilen skal på service på mandag tenkte jeg å forlenge BSIen. Jeg kan enten utvide til 8år/160000 for ca 6000,- eller til 10år/200000 for ca 15000,- Planen er å beholde bilen 2-3 år til, litt avhengig av hva som dukker opp på markedet fremover av nye modeller. Er det i det hele tatt noe poeng i å gå for 10 år/200000? Normalt vil jo BSI telle positivt for bruktbilverdien, men i disse anti-diesel-tider, vil jeg ha noe som helst håp om å få igjen den ekstra kostnaden ved salg? Eller kan det være at en sånn avtale er det som gjør at jeg får solgt bilen i det hele tatt 😉 Og vil en forhandler ta noe hensyn til BSI ved et eventuelt innbytte?
 8. Min 116i var inne til rep av styringen (tannstanga!!), heldigvis fortsatt på garanti, for det ble ganske dyrt. MEN, etter at jeg fikk den tilbake har girskiftindikatoren forsvunnet. Jeg har funnet tips om å holde OBC-knappen (på blinklysspaken) inne i tre sek, men dette får jeg ikke til å virke. I tillegg har hele servicehistorikken i iDriven forsvunnet, men dette regner jeg med det skal gå greit å legge tilbake. Jeg lurer på om det har vært kjørt en softwareoppdatering på bilen, for nå har jeg fått mulighet til å legge inn navngitte profiler i iDrive, det tror jeg ikke jeg har hatt før. Kan girskiftindikatoren ha blitt fjernet i den nye softwareversjonen? Eller er det et annet triks enn OBC-knappen for å få den tilbake? Forsåvidt ikke noen big deal med girskiftindikatoren, men jeg synes ikke det er greit å bli fratatt features på bilen
 9. kln66

  F10/F11 tråden

  I forbindelse med anskaffelse av hund må X1en byttes ut med noe større. En F11 med xDrive er veldig fristende, men foreløpig er det som ligger ute på bruktmarkedet litt høyt priset for meg. Dere som har F11 med bakhjulstrekk, hvordan er disse bilene på vinterføre? Jeg har også en 116i (F20) med bakhjulstrekk, og selv om den er fantastisk morsom å kjøre på vinterføre, så er den temmelig dårlig til å ta seg frem (ble riktignok noe bedre med Hakka 8-dekk, men likevel...). Har en F11 med bakhjulstrekk evne til å ta seg frem i glatte motbakker, eller bør jeg heller vente til en xDrive-versjon blir overkommelig i pris?
×
×
 • Create New...