nokiaas

Medlem
 • Innholdsteller

  206
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om nokiaas

 • Rang
  Kaptein

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Arendal
 • Kjøretøy
  2010 730D (F01)

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Takk for svar. Jeg har alt av kabler overganger osv klart. Jeg hadde tenkt å hente K-CAN2 fra videoswitchen i bagasjerommet, men så fant jeg ut nå at den ikke er CAN2 før etter 2012 modell. Så da må jeg også helt frem til hanskerommet. Har du noen tips til kodingen? Så langt jeg har funnet ut så skal jeg kun legge inn $6VC siden jeg har alt det andre fra før av. Jeg har dette nå: S609 Navigation system Professional S612 BMW Assist S614 Internet, preparations S615 Expanded BMW Online Information S616 BMW Online S620 Voice control S633 Preparation, mobile phone, Business S677 HiFi System Professional DSP S696 DVD changer S698 Area-Code 2 for DVD S6AA BMW TeleServices S6AB Control for Teleservices S6FH Rear Professional entertainment center S6FL USB/Audio interface Jeg har 6FL, men hva er egentlig forskjellen på 6FL, 6NF og 6NR? Jeg tenker at om det er noe som krever FSC kode så dropper jeg det. Jeg har ikke iPhone heller, så det som er kun for dette kan jeg droppe, men om det ikke trenger FSC eller annen hardware så hvorfor ikke. Neste jeg lurer på er om du byttet fra TCU + MULF2 til Combox? Og hvordan fikk du aktivert SIM i Combox?
 2. nokiaas

  F11 TV - DVB-T2

  Etter det jeg kan se her så har jeg alt i bakvinduet. Men etter det jeg husker på F11 så er TV og DAB bånd III i venstre bakvindu. Og det er en egen splitter til dette i tillegg til diversity antenna amplifier. Men utifra den forrige linken jeg viste til så står det jo at TV3 bare var til noen biler. Så da skal du nok ikke ha noe i den pluggen. Her du bra signal mottak på TV? Jeg har bra her i Arendal og vest mot Kristiansand, men østover mot Oslo er det dårlig.
 3. nokiaas

  F11 TV - DVB-T2

  Hei. Den rosa antennekontakten er til Antenne 3, se her: Videomodul Her er den TV modulen jeg satte inn, kjøpte den på eBay, part nr. 6550 6820701 (Den er for de som har RSE baksete TV) Edit: Glemte å skrive at min bil er en 2010, F01, 730d
 4. Hei, jeg starter en tråd om å bytte ut TCU + MULF med Combox i min 2010, 730d. Jeg har egentlig alt klart til å starte, men så er det en liten ting som jeg ikke finner ut av. Jeg håper noen av dere kan dette og kan hjelpe meg videre. Problemet er hvor antennekablene for GSM og GSM backup skal. Det vil si jeg vet hvor de skal, men ikke i hvilken rekkefølge. Her er skjema bilde av Comboxen Pluggen A188*3B er en dobbel fakra hvor begge GSM pluggene skal inn. Det eneste jeg klarer å finne ut er koblingsoversikt fra TIS som sier: Så planen min er å tolke dette som at "Pin 1" betyr den til venstre av de to, altså backup GSM (lilla). Er det noen som har bedre eller mer presis dokumentasjon? Jeg har lest masse guider osv uten å finne noe på akkurat dette. Kommer til og oppdatere denne underveis som jeg lager adapterkabler osv.
 5. Oj, her må det være en feil i prisen hos GS, eller så melker BMW kundene... Del: 65209199850 står til 4208,- mens den samme med ekstra utgang for TV tuner ligger til 1683,- Den med DAB/TV kjøpe en kollaga nylig, der fikk vi pris på 1450,- ink mva og frakt fra lokalt Mekonomen verksterd.
 6. Hei. Jeg glemte å skrive at det delenummeret var til en bil med TV modul. Du må bruke del nr. 65209199850 hvis du ikke har TV modul, eller ikke tenker å ettermontere TV modul. Se her: https://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=MX52-EUR-12_2009_F11_BMW_530d&diagId=65_2238#65209199851
 7. Hei. Her er det jeg har funnet ut. Det er litt annerledes på F11 enn på F10 og andre Sedaner. Det er antenner i bakruten for en del, men FM og DAB bånd III ser ut til å være i venstre siderute bak. Der for er det ikke Diversity amplifier du trenger, men delen nederst i listen her. Del nummer 2 i bildet under. Her kan du lese litt om hvordan det fungerer + linker til hvordan du plukker av deksler osv for å komme til delen. https://www.newtis.info/tisv2/a/en/f11-525d-tou/components-connectors/components/components-with-i/i01056-rear-spoiler-aerial/1VnYc4GTL9 https://www.newtis.info/tisv2/a/en/f11-525d-tou/repair-manuals/65-audio-navigation-information-systems/65-24-rear-window-aerial-tv-amplifier-wave-trap/DvnNTo1d https://www.newtis.info/tisv2/a/en/f11-525d-tou/repair-manuals/61-general-vehicle-electrical-system/61-11-wiring-harness/1VnZCb1VOz https://www.newtis.info/tisv2/a/en/f11-525d-tou/repair-manuals/61-general-vehicle-electrical-system/61-11-wiring-harness/DuynhG78 65209199851 Amplifier for TV/DAB https://www.gsbildeler.no/vare/2032943
 8. nokiaas

  Delnr. hos GS borte?

  Det går fremdeles ann å legge inn originale BMW delenummer i GS handlekurv. Det er en knapp der for dette. Men det er utrolig dumt at de viser sine egne varenummer og ikke BMW varenummer lenger. Jeg sendte de en mail for et par uker siden og spurte de om dette, men har ikke fått svar. Det er spesielt dumt når man fks legger inn ett nummer og så legger de automatisk inn flere andre nummer som er påkrevd. Da går det ikke å se hva det er, og man må lete lenge på ETK for å være sikker på hva det er de har lagt til. Ikke fornøyd med GS lengre.
 9. nokiaas

  F11 TV - DVB-T2

  Hei, Jeg har akkurat oppgradert min TV tuner til den nye typen med MPEG4 som støtter RiksTV. Den var plug-and-play og passet inn i det gamle festet. Alle kabler passet rett inn. Jeg leste at den måtte kodes, men jeg har ikke gjort noe, og har ikke rukket å sjekke hva e-sys viser. Jeg satte inn en RiksTV CAM og programkort (som ikke hadde oppdaterte koder enda pga den hadde lagt ubrukt i noen måneder) Etter noen minutter kom alle kanalene inn. Menyen er ganske lik som i den gamle tuneren.
 10. https://www.newtis.info/tisv2/a/en/f13-640d-cou_201110/repair-manuals/65-audio-navigation-information-systems/65-20-aerial-interference-suppression-filter/Gsqel6dx
 11. Maybe. Some cars have the DAB antenna built in, but it depends on if the car was factory shipped with DAB, or if it was a possible option. And the year it was made. What model is it? Do you have the VIN or registration number?
 12. I did install the Mobridge DAB adapter and used the built-in antenna in the rear window. I had to change the Diversity Antenna Amplifier with a new one from a car that had DAB as an OEM option. However, if they are talking about using the FM antenna with a splitter then it's another case. The Diversity Antenna will in most cases block out the DAB signal and the reception will be bad, I tested this first because I was told it usually Works. Well it did not. This was on my 2010 BMW 730d (F01)
 13. Jeg blander nok sammen CCC og CIC nå tenker jeg. CCC kom jo aldri med DAB innebygget, så den gule fakra SMB antennekabelen gikk jo inn i DAB modulen som du har koblet bort. Det er CIC (som jeg har i min 7er) som hadde antennekabel frem til headuniten. Så hvis du har koblet bort den gamle DAB modulen og koblet inn Kufatec i MOST sløyfen + gul fakra (DAB bånd III) så burde det være plug and play egentlig. Hos meg så er det lett å sjekke om MOST sløyfen er i orden ved å spille CD/DVD. Det går ikke når MOST sløyfen er koblet ut. Jeg får også melding om "No Acoustics" men vet ikke om det kommer på CCC også.