Jump to content

Bala87

Members
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

About Bala87

 • Rank
  Sersjant

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Kjøretøy
  F10 525d

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Takk for svar. Det har blitt mange spørsmål fra meg her, men jeg stortrives i førersetet i bilen og jeg vil vite mest mulig. Jeg sjekket noen nettsider og hva de anbefalte var forskjellige merker, men 5w-30 og 5w40. 0w-30 har jeg aldri brukt før, men som du sier så kan det være godt nok hvis jeg skal skifte ofte. Bilen jeg har kjøpt er så godt som strøken og jeg vil at den skal fortsette å være det og jeg vil at motoren skal bli behandlet så godt som mulig.
 2. Noen som har prøvd denne: https://perfektbilas.no/katalogen/olje/original-motorolje/motorolje-original-bmw-5w-30-longlife-04-1l/?utm_source=Google Shopping&utm_campaign=merchant feed&utm_medium=cpc&utm_term=8600&gclid=Cj0KCQiAkuP9BRCkARIsAKGLE8UlWJQKMErhtimxEw-_TvgD2lp73knsr8vM2Kb-5kKtSL-CkEpa_o0aAowOEALw_wcB Hvis ikke den så går jeg nok for Castrol
 3. Takk! Merke/produsent har ikke noe å si? Blir nok ikke Biltema-olje uansett, men greit å vite hehe.
 4. Da blir det maks 10.000 mellom hvert oljeskift for meg. Har tilgang til løftebukk så olje og filter kan jeg skifte selv. Er det noen anbefalt olje?
 5. Har sett litt nøyere over serviceheftet og ser at oljeskift bare er gjort på annenhver service, ca. hver 20.000 km. Er det vanlig? Jeg trodde oljeskift var standard på alle servicer, uansett. Det har i hvert fall vært sånn på biler jeg har hatt før.
 6. Får håpe forsikringa tar det hvis det skulle skje. "Ikke mange timene" kan fort bli rimelig dyrt når Bavaria tar nesten 3500 per time.
 7. Jeg skal selge den gamle bilen min: https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=198707144 Kort beskrivelse: 2.2 liter på 170hk Sølvfarget Gått 182.000 EU-godkjent frem til 11.11.2022 Helt nye Nokian Hakka Blue 2 sommerdekk følger med Komfortseter Telefonnummer og mer info står i annonsen. Ta kontakt hvis noen er interesserte.
 8. Jeg var redd for at det skulle være noe sånt ja.
 9. Jeg har tegnet forsikring hos If som dekker motor og girkasse inntil 200.000 km. De har bekreftet at alder på bilen ikke har noen betydning, kun kjørelengde, og at den dekket "alt" som fikk motoren til å gå. Jeg tviler på at de har noen liste over nøyaktig hvilke deler og situasjoner som dekkes, men turbo og reg.kjede fikk jeg muntlig beskjed om at var innafor. Vet du hvor dyrt det er å bytte den høytrykkspumpa hvis den ryker? Betalte vel rundt 7000,- på Mercedesen jeg nevnte tidligere som hadde lekkasje i den, men det er sikkert mer komplisert på den bilen her..
 10. Takk for utfyllende info Bilen har hatt service nesten hvert år siden den var ny. Ut ifra tilbakemeldingene her så kommer jeg til å ta et årlig oljeskift med mindre bilen skal på service det året. Bilen har ikke AdBlue-tilsetting, jeg fikk i hvert fall ikke noe informasjon om det når jeg kjøpte den. Jeg kjører ca. 10.000 i året, en blanding mellom småkjøring og langkjøring. Det er ikke min første dieselbil og jeg er kjent med problematikk rundt småkjøring og at biler ikke blir kjørt når motor er ordentlig varm. Jeg har aldri hatt problemer tidligere så jeg regner ikke med at det skal bli et problem med denne bilen heller. Det har blitt litt mindre langkjøring under Korona-tiden, men det er bare å ta seg en kosetur på motorveien en gang i blant. Den høytrykkspumpa har jeg hørt om før, men visste ikke at det var den som satt i denne bilen. Har hørt at det blir en lekkasje i den før den ryker så jeg får følge med på om det lukter diesel under og etter kjøring. Hadde en Mercedes W210 med dieselmotor hvor jeg fikk lekkasje i høytrykkspumpa og på den kunne man i hvert fall lukte det under kjøring.
 11. Uff da. Er det noe mønster i ca. når de pleier å ryke? Etter så og så mange kilometer f.eks. Og jeg er litt nysgjerrig på hvilket forsikringsselskap og hva slags forsikring du hadde.
 12. Yikes, det høres dyrt ut. Får man noe forvarsel før registerkjede eller turbo ryker? Ulyder eller noe sånt?
 13. Er det forresten noe jeg må tenke på i forbindelse med registerkjede? Er det noen svakheter der, må det byttes etc.?
×
×
 • Create New...