Jump to content

1limitedsport

Members
 • Content Count

  68
 • Joined

 • Last visited

About 1limitedsport

 • Rank
  Fenrik

Profile Information

 • Kjøretøy
  520d Xdrive 2014

Recent Profile Visitors

480 profile views
 1. Jeg hadde den inne hos Bavaria som har hele historikken og alle servicer frem til nå. De fant at varmeelementet må skiftes...! Fikk en estimert pris på ca 20 000,- Ufattelig dårlig dette her av BMW og tydeligvis en feil som går igjen på en haug av biler! Hos meg har feilmeldingen helt sluttet å komme opp, men regner med den kommer tilbake en eller annen gang. De på Bavaria mente det kunne ha noe med temperaturen ute å gjøre, når man fikk melding eller ikke. Spurte kundebehandler hva han anbefalte og om det kunne gå noe galt med å kjøre med bilen som den er. Han mente det ikke skulle ha noe å si, men at bilen nok ikke ville bli EU godkjent hvis feilmeldingen ligger der på kontrollen.. Han anbefalte meg å kjøre og se på utviklingen og følge med på Adblue-tanken og se om den fortsatt brukte Ad-blue. Hvis den gjorde det, var det i alle fall ikke noe problem. Jeg har valgt å ikke gjøre noe med problemet enn så lenge. Jeg har også fått tips om, og vært i kontakt med flere tuning-firmaer, og samtlige sier de kan koble ut hele systemet og at det er en enkel sak, og koster ca 4000,- De måtte presisere at det ikke var lovlig i forhold til utslipp, men at det aldri ville bli oppdaget på feks EU-kontroll osv. En bi-effekt av å koble ut systemet, er å få det i gang igjen hvis man ønsker det en gang i fremtiden. Da kan det være en del reparasjoner som skal til.. Men altså, for et MØKKA-system! Og at en del til 2500 kroner skal koste 20 000,- å få fikset... Begynner nesten å bli litt lei BMW etter de feilene jeg har opplevd på mine... Forrige bil hadde N47 motoren, med registerkjede-ras, hele motoren gikk til h.....
 2. Jeg skjønner:) Men det er ikke skadelig for motor eller bil? Og er det lovlig? Tenker på EU kontroll osv, de kan vel sjekke software osv?
 3. Alright, så det er ikke skadelig å få det fjernet osv for bilens del? Man kan fint kjøre med det uten? I forhold til motor osv? :)
 4. Supert. Har du varselet hele tiden eller har du det kun innimellom? Jeg har bestilt time hos Bavaria om 10 dager, så må vente til det.. Fikk du noen pris på skifte av sensorene? Var det hos merkeverksted?
 5. Thanks! Kanskje best å la Bavaria ta seg av feilsøking da... Evt ringe rundt og høre om det er noen ikke-verksted som har vært mye borti problematikken. Håper på softwareoppgradering
 6. Ja, shot in the dark... ser den. Er det like "bra" å bruke et annet verksted enn merkeverksted på slike jobber? Eller er det kjappere og bedre å la BMW selv gjøre feilsøking og rep? Med tanke på at de kanskje ser slike problem oftere og kjenner BMW bedre osv?
 7. Hei, får plutselig en feilmelding på: Adblue system fault. Har nok Adblue igjen til 5500 km ifølge bilen. Feilen er helt borte nå, jeg fylte opp tanken og har ikke hatt en feilmelding siden. Ingen systemfeil i menyen.
 8. Ingen svar her ser jeg.. Jeg får samme melding på min BMW F11 - Xdrive nå. Har ikke hatt den inne ennå. Blitt noe klokere?
 9. Heisann! Fant dere noe mer ut av Adblueproblemet? Jeg får også nå Adblue system fault. Ringte bavaria, de mente det i verste fall kunne være reparasjoner for rundt 20 000,- Ble dere noe klokere? BMW F11 Xdrive
 10. Ser poenget ditt. Men her var det snakk om 7-9 år gamle dekk. Og utgangspunktet for spørsmålet mitt var bare om det er normalt at bakdekk på BMW slites på innsiden
 11. Alright, jeg har bare hørt helt andre priser. Men nei, 1500 og opp er ikke ille. Men uansett så er det kanskje ikke noe vits hvis det uansett er normalt på BMW? Da er det jo penger rett ut. Dekkene var som sagt 9 og 7 år gamle... Må sjekke dimensjon på vinterdekk, husker ikke i hodet. 17" tror jeg de er i alle fall.. Så jeg er klar over at det selvsagt vil være lurest å ta hjulkontroll og spisse alt på nytt. Men litt av poenget mitt er at jeg håper jeg kan slippe det, hvis det uansett er sannsynlig at det er normal slitasje, som flere nevner her. Bilen har gått 119 000 km.
 12. Ser den. Men det er en Xdrive, så jeg tror ikke den er senket. Bredden på dekkene står i originalposten, men klart det sikkert kan ha noe å si. Men det skjedde jo på vinterdekk også, så jeg tviler på det.. Klart man kan ta en hjulkontroll og spissing osv, håpte bare å slippe dette, det er jo ikke akkurat gratis!
 13. Heisann, BMW F11 - 2014. Dekk 275/35 - 19 bak. Virker som dekkene slites en del på innsiden bak. Måtte kjøpe nye dekk nå nettopp (det skal sies at de gamle var ca 9 år gamle og sikkert aldri byttet), på grunn av at dekkene var slitt inn til stålwirene på bakdekkene. Virket som at det gikk mye fortere i slitasjen mot slutten. Jeg ser jo at bakstillingen heller litt innover i overkant av dekkene, altså hjulene har littegrann vinkel. De på dekksenteret sa dette var normalt på mange BMW`er og man måtte regne med slitasje på grunn av dette. Dette fordi BMW selv spisset dem på slik på grunn av kjøreegenskaper. Er dette riktig? Er det normalt på BMW med slik slitasje på innsiden av dekk? Ser det begynte å komme på vinterdekkene også nå, de er ca 7 år gamle... :)
 14. Ser poengene dine, og enig med at produsenten av kassene (ZF) har intervaller og ikke er enige med BMW. Hos Bavaria i Kristiansand hadde de utstyr for å flushe kassen og kunne gjøre dette for 5900,- ink alt. Verksmesteren der mente man ikke trengte/burde skifte filteret (husker ikke grunnen, bare at han poengterte det). Så han må jo ha hatt en tanke bak det. Jammen ikke lett å vite hva man skal foreta seg. Eller det vil si, flushing er jo uten tvil det beste, skifte olje som en god nummer to, og gjøre ingenting på sisteplass. Så det handler vel om økonomi til syvende og sist. I alle fall i mitt tilfelle, som ikke vet om jeg skal ha bilen mye lengre.
×
×
 • Create New...