Kristian 325

Members
 • Content Count

  270
 • Joined

 • Last visited

About Kristian 325

 • Rank
  Kaptein
 • Birthday 04/08/1994

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Lyngdal,Vest Agder
 • Interesser:
  BMW (E36 coupe er min favoritt)
  Skruing,kjøring og maskinering (CNC)
 • Kjøretøy
  E36 325i,E92 325i

Recent Profile Visitors

2452 profile views
 1. Kristian 325

  Tungstart E90 - hva blir byttet ved ny motor?

  Det letteste er jo å sjekke spenningen på batteriet aller først,så har du utelukket den feilen.Da trenger du et voltmeter eller et multimeter til å måle det.(Rød pinne på pluss og svart pinne på minus)Det får du kjøpt hos biltema eller hos andre altmulig butikker og bilrekvisita butikker.Spenningen skal ligge opp mot 14volt på et bra batteri. Ikke mulig å svare nøyaktig på hva som følger med en "ny" motor,da ulike verksteder har ulike prosedyrer for motorbytte. Det verkstedet jeg kjenner best,bestiller bare selve motoren.Da flytter de over innsug,starter,ledningsnett osv...++
 2. Kristian 325

  Bmw 320d E91 2006

  Ok🙂Jeg mener å huske at E90serien teller hastighet på høyre sensor bak og at det ikke er uvanlig å få gul varsellampe for håndbrekk/dsc ved problemer med sensor.Men jeg husker sikkert feil,driver med så mye forskjellige BMWer🙂
 3. Kristian 325

  BMW 525 motor snakk

  525IA sier ikke nøyaktig hvilken type BMW du har,det sier bare at det er en 5 serie med 2,5liter rekkesekser motor og automatkasse.. Er ikke noe som heter B50B20 og M52B24 ble kun brukt i Thailand. Er det E34 du har så er det mest sannsynlig M50B25. Er det E39 så er det mest sannsynlig at du har M52B25 eller M54B25,kommer ann på årsmodell. Hvorfor lage seg mye arbeid?Det beste er jo bare å sette inn en motor av samme type som du allerede har/som bilen originalt ble levert med. Det finnes mange motor alternativer til BMW 5serie,kommer ann på hvor mye tid,penger og arbeid du skal legge i det.
 4. Kristian 325

  Bmw 320d E91 2006

  Ja,feilen er relatert til abs sensor/abs ring.Mener å huske at det er høyre side bak. Siden du har fått opp A0B5 regner jeg med at du har tatt diagnose.
 5. Kristian 325

  Trenger kjapt svar om Coil

  Coiler fra Bosch er bra,bruker det selv. Du kan bruke begge coilene. Eneste forskjell jeg kan se er at den ene blir oppgitt som alternativ coil til både BMW og MINI. (Begge coilene har 3 poler)
 6. Kristian 325

  Hjulbue

  Nei,det er ikke vanskelig å bytte🙂Fremgangsmåten kommer litt ann på hvor mye av innerskjermen som er revet av. Hvis festene og festeklipsene til den nedre innerskjermen er intakte,slik det ser ut på bildet.Så skal det bare være å skru fast den nye delen på 4-5 plasser med karosseriskruer som skrues fast i festeklipsene/karosserimutterne i øvre innerskjerm og på undersiden av frontfangeren. Vil anbefale deg å jekke opp bilen og ta av hjulet for å kartlegge skaden og eventuelt hvilke deler du skal bestille🙂Koed og GS bildeler har tegninger og godt oversikt over deler til din bil.
 7. Kristian 325

  Hvilken clutch til E34 TDS?

  Jeg skjønner😁👍Ja man har mange alternativer til clutch til M20 svinghjul,blant annet sinter osv..🙂 Jeg kan ikke svare 100%sikkert at svinghjul fra M20 passer M51, men jeg tror det gjør det og at du må bruke den store typen starter til E30 med M20.
 8. Kristian 325

  Hjulbue

  Det er del nummer 8 på bildet du trenger,den kalles innerskjerm nedre del.
 9. Kristian 325

  Bremseklosser bmw e90

  Finn originaldelenummeret til bremseklossene foran og bak🙂(Det finner du for eksempel på koed.no)Så søker du bare med originaldelenummeret på diverse nettsider som selger bildeler,der finner du tegninger og bilder av dimensjonen til de aktuelle bremseklossene🙂
 10. Kristian 325

  Hvilken clutch til E34 TDS?

  Hvis du skal bruke det enkelmasse svinghjulet fra E34 520i (M50B20 )uten ac/klima så har du ikke så mange alternativer dessverre. Hvis ikke det er slakk i dobbeltmasse svinghjulet og det er i god stand,så har du flere alternativer til clutcher ved å bruket det. Kommer helt ann på hva du skal bruke bilen til,men forsterket clutch fra ZF/Sachs er bra saker det.
 11. Kristian 325

  BMW e61 525d 08mod mister/har bare halv gasspådrag

  Har vært borti dette to ganger selv,riktig nok på bensinmotor.Begge gangene var det lambdasonden før katalysatoren som var problemet,men da lyste motorlampen. Anbefaler deg å kjøre en diagnose av bilen,da får du som oftest nøyaktig svar på hva som er galt🙂
 12. Kristian 325

  1989 bmw 320 e30 ulyd og dårlig aks

  Vondt å si nøyaktig hva det kan være siden det kan være så mange ting. Men det er alltid greit å begynne med de enkle og billige tingene. Jeg er mest fornøyd med tennplugger fra NGK til M20 motorene. Bosch er bra det også,bruker det på M50 motoren min nå. Originale plugger har jeg aldri hatt på M20,så det kan jeg ikke uttale meg om.Men dem er nok ikke noe dårligere enn plugger fra NGK og Bosch. Hvis hjullageret ditt har rast skikkelig,så kan det skape mye motstand. Men hvis du føler at det har noe med selve motoren å gjøre så er jo plugger,pluggledninger og luftfilter en ting å sjekke. Videre ville jeg ha sjekke veivaksel sensoren som sitter over triggerhjulet foran på motoren. Falsk luft er jo heller ikke uvanlig på M20,men tenker at du ville ha merket det på tomgangen.Temperatur sensoren som sitter i termostathuset er jo også en gjenganger,det er to stykk en blå og en svart.Jeg mener å huske at det er den svarte temperatur sensoren som kommuniserer med hjernen om hvor mye bensin motoren skal få,utifra hvilken temperatur motoren har. Kompresjon,bensintrykk, coil, luftmassemåler og lambdasonde er andre ting.
 13. Kristian 325

  1989 bmw 320 e30 ulyd og dårlig aks

  Høres ut som et gåent hjullager på det lydklippet du la ved . Typisk at lyden endrer seg litt når man svinger ved gåent hjullager. Ville ha sjekket hjullageret venstre side først.
 14. Kristian 325

  Wheel speed sensor/ antiskrens sensor

  ABS ringen skal være ren og fri for skitt og smuss.Lett overflaterust går greit,men er det rust som har begynt å spise på ABS ringen bør du skifte den. Lønner seg å sjekke begge ringene bak,siden de er mest utsatt for salt og støv. Kjør en diagnose igjen og slett feilkoden på ABS sensor høyre siden bak.
 15. Kristian 325

  Raslelyd

  Ja får satse på at det er det som skal til🙂Jeg bygger endel hydraulikk og trykksetter/trykktester hydrauliske ventiler på jobb.Det kan komme litt lyd fra ventilene hvis det er litt treghet i dem,at pakningene i patronene har satt seg litt.Men etter at jeg har justert dem og kjørt litt hydraulikkolje igjennom dem så er ulyden borte. Mulig at det har samlet seg noe smuss i ventilene i automatkassen din,isåfall vil en flushing ordne det. Noen flushe maskiner har partikkel teller som teller antall partikler i oljen da har man full oversikt over om all smuss og avleiring er ute av girkassen. Jeg har også fått samme innkalling,E90serie aksjon.