jokkeeng

Members
 • Content Count

  160
 • Joined

 • Last visited

About jokkeeng

 • Rank
  Løytnant

Profile Information

 • Kjøretøy
  BMW 520D 2003

Recent Profile Visitors

930 profile views
 1. jokkeeng

  Min BMW 520d E39

  Heiv meg rundt nå ikveld å byttet hjullager etter vi kom hjem fra Metallica konsert i Trondheim, 80mil tur retur. Tok en testrunde og det ble stor forskjell fra 80kmt og opp lydmessig, samt vibrasjoner også. Byttet bremseskjold i samme slengen da jeg hadde liggende og det som sto på var i dårlig forfatning.
 2. jokkeeng

  Min BMW 520d E39

  Fint idag på tur hjem fra hyttetur😊
 3. jokkeeng

  Min BMW 520d E39

  Lenge siden jeg har vært inne her og oppdatert. Bilen blir egentlig bare brukt og funker veldig bra. Fikk en knirkelyd her på våren som jeg irriterte meg grenseløst over, fant fort ut at det var knirkeforinga eller såkalt bærekule bak i bærearmen. Bestilte deler og tenkte å hive meg rundt å få byttet dette, måtte si meg slått av dårlig utstyr. Fikk ikke bytta kula, men fikk bytta integralleddet. Etter at alt var satt ihop igjen var knirken borte, men foringa var noe slitt så må byttes på sikt. Måtte ned med bærearmen for å få alt i hop, må si alt i bakstillinga ser ut for å være veeldig tight fit, for å si det slik måtte jeg bruke jekk for å få ting til skli ihop til monteringa. Verkstedet skulle ta 5,5t for jobben så ble litt vel kostbart. Dette får jeg til selv etter jeg får laget meg ei hylse og kan da bruke en vanlig avtrekker fra biltema. Skal bestille meg olje, oljefilter, kupefilter, luftfilter, veivhusventilasjon og ett framhjulslager nå fra koed. Tenker at servicen blir tatt av meg i år, så blir neste tatt på verksted for å få det i serviceheftet. Etter dette blir det tur med familien i campingvogn til Sverige, en Hobby 535 1993. Dette tror jeg blir gode greier. Må få byttet hjullageret før turen, blir gal av å høre på en svak durelyd over tid. Tok venstre side i vinter da byttet jeg bremseskjold også, det blir gjort akkurat det samme nå. God bil å dra med, men merket jeg godt kunne hatt noen ekstra hester så har veldig lyst å få den optimalisert.
 4. Hærlig! Denne bilen er jo bare lekker!:D Så gratulere så mye med ny bil! Blir gøy å følge med på denne også:)
 5. jokkeeng

  Min BMW 520d E39

  Da har jeg lagt om til vinterhjul, like trist hver gang..Sommerdekkene har ikke blitt noe mer slitt i sommer så har de nok minst 2 sesonger til, så blir vel lenge til disse felgene blir vinterhjul. Syns de er nitriste disse uorginale felgene 😂 Sjekket bremsene, kom på at jeg ikke hadde byttet på venstre side bak da disse var ok på Eu-kontrollen, men måtte jo bytte høyre den gang. Venstre side var helt kaputte, så var godt å få gjort dette Sommerhjulene vasket å klar for lagring.
 6. Går nok bare godt det med BT #kjørekåt xD
 7. jokkeeng

  Min BMW 520d E39

  Da var endelig pakken fra koed kommet:) Så var det bare å hive seg rundt. Masse rustløser å teflonspray så løsnet demperen uten for mye spetakkel. (Ikke lenge siden denne er byttet) En time senere: 2stk av. Disse jævlene som fester hjullageret satt altså så inni granskauen, å jeg hadde kun handverktøy..de to siste fikk jeg av litt kappere siden jeg tok de som var værst å komme til først. Ikke helt identisk hjullager, men jeg byttet da jeg hadde ett nytt liggende. Selvom mitt ikke var noe slakk i, var det litt svak lyd i det. Finn 1 feil xD var så glad når jeg fikk av det gamle lageret at det gikk litt fort i svingene. Nesten like ille som å kjøre uten hjul.. Fint med nye deler da. Glemte å ta bilde av lager montert. Godt å være ferdig med denne jobben. Andre siden gjenstår, men den tar jeg kombinert senere med lager å støtdemperbytte.
 8. jokkeeng

  Min BMW 520d E39

  Washking er bra og løser opp godt, men skummer eller henger ikke like godt som polar blast, men igjen den "tar" mindre enn wash king. Jeg har da og mixet litt av begge som regel bare for å prøve meg fram:)
 9. jokkeeng

  Min BMW 520d E39

  Måtte ta en litn puss av eksosstussen:)
 10. jokkeeng

  Min BMW 520d E39

  Da var man igang. Ca 5min senere, godt vedheng på skummet. Renspylt. Vasket og tørket - Delvis(måtte ta bilde før regnet kom:D) 5min etter siste bilde, øser det ned igjen. Uavhengig av været var dette godt å få gjort:)
 11. jokkeeng

  Min BMW 520d E39

  Idag tenker jeg den må få en god vask, har styrtregnet nå i over en uke, såg det var meldt oppholdsvær etter 12 så da satser jeg på å få gjort litt. Er ikke varmt akkurat heller, lå på 3gr nå 😨 Litt div produkter. Blir skumkanon og berøringsvask.
 12. jokkeeng

  Evopowers tråd

  Jøss du vart rask å sette skrutrekkeren i den 😂 Kjekt å få fikset HUD'en da. Kjempefin bil, med ett hærlig interiør. Artig med slike detaljer som adaptive lys👍
 13. jokkeeng

  Min BMW 520d E39

  Da var det bestilt litt snacks:)