Øyvind.J

Medlem
 • Innholdsteller

  202
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Øyvind.J

 1. Øyvind.J

  Får ikke trykk i kjøling M50B25

  Du hadde merka om toppakning/topp hadde vært gåen. Blir et veldig høyt trykk i kjølesystemet da. Varm luft og varmt kjølevann gir jo høyt trykk.Samt kompresjonstrykk fra motor som går uti kjølekanaler. Er du sikker på at du har noen feil på bilen? Holder temp nåla seg på kald/driftsvarm nivå? I såfall, tut å kjør. Hvor mener du at vannet ikke sirkulerer? Du har go varme i bil? Og motor koker ikke?
 2. Øyvind.J

  Kjølvifte på motor går heile tida

  Sjekka nivå i kjølevannstank? mtp lekkasjer. I dette tilfellet var det vannpumpe som var årsak. Vet ikke om du har bytta termostat/pumpe på den i ditt eie?
 3. Øyvind.J

  Noen som har video av lyden? :)

  2 enderør gir jo et fint snerr, det passer nok bedre til din, tenker stor endestuss vil gi negativ effekt, mtp. lydbildet. Den vil høres laaat og treg ut. Jeg hadde Remus sluttpotte (doble rør) på en 520, den fremhevet motor fint, uten å vekke hele nabolaget, en slik sku du hatt. Her er video av en 318IS e36 med Remus. KN gir jo og litt mer lyd (og kanskje +1hk) men, tror det er best å ha et lukket KN filter.
 4. Øyvind.J

  Får ikke trykk i kjøling M50B25

  Bløtt gulvteppe? Da har jo varmeregisteret takket for seg.
 5. Har brukt autodoc noen ganger og har ikke blitt skuffet, det kan jo ha med at jeg aldri bestiller de billigste tingene. De har deler i flere prisklasser der så. Klart en bærearm til 29.50,- vil jo ikke holde lenge. Når f.eks Mekonomen skal ha et par tusen kroner for et sett støtdempere og du får samme dempere til 800,- på Autodoc, så priser mekonomen seg helt ut. Alt i alt så er jeg godt fornøyd med Autodoc:)
 6. Øyvind.J

  Noen som har video av lyden? :)

  Det negative er jo at bilen framstår som et sarv om du gjør det.. På en 1.8l er det ikke engang vits i å kjøpe seg effektanlegg.! På seksere derimot så får du en helt annen karakter. En 318 med hjemme-herpet eksos høres ut som en gammel ku når du gir full gass over sletta! Ha heller bilen din så stille som mulig;)
 7. Øyvind.J

  BMW 1 serie, E87 116d helt død, hjelp!?

  Om han har INPA/RHEINGOLD/Carly så finner han ut om det er IBS, det er ikke et unormalt fenomen at de ryker. Enten går ikke bil i hvilemodus eller så har du en strømtyv en plass. Kunne jo prøvd å måle selv? Et multimeter med "A" funksjon. Lås alt, vent 15-20min og ta en batterisko og sett multimeter i serie. 1 målespiss på batteri og andre i batterisko. Bilen får maks stjele 0.05A.. Dra ut en og en sikring til verdi synker. Om type alle forbrukerne er aktive og du må dra ut flere sikringer så kan det kanskje antyde IBS? At ingenting har gått over i sovemodus og er aktive og tapper batteriet ditt.
 8. Øyvind.J

  min '02 525dat m-sport

  Flott bil! E39 er siste "kvalitets bil" fra BMW etter min mening. Har kun hatt min i noen uker, den passerte nylig 280.000km, men det merkes ikke. Robust drivlinje og helt lydisolert inni kupe! Har en 2.0 D manuell, Facelift. Har hatt nyere BMW før, men det var ikke samme byggekvalitet. Mekaniske feil (fjær som knekker, kjeder som strekker seg, knirking og billig plastfolie på girknopp osv osv. Bedrøvelig i forhold. Må si din virker til å være godt velholdt! Jeg liker stolene dine, slike vil jeg og ha i min. Har selv Grått skinn, komfort stoler, men vil ha mørkere interiør så de ryker nok utover vinteren.
 9. Øyvind.J

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Leide en Ioniq nedi Trondheim nå i sommer, 3 dager. Den var faktisk ganske bra! Fint interiør og moderne setup på Navi/Stereo og ganske go kjørekomfort. Man sitter bra og jeg følte ikke at jeg ble sliten i kroppen etter flere timers kjøring. Interiør virker solid og den klassiske knirkinga er jo ikke der lenger. Som på 90 tallet. Hybrid systemet er bra, jeg brukte ikke mange kroner i bensin. Jeg og dattera mi kjørte sikkert 50-60 mil rundt i Trøndelag og bilen slukte milene ganske greit! Hadde ikke trodd at en Hyundai noen gang ville overraske meg, men tidene forandrer seg og gapet mellom denne og premium er ikke så stort lenger. Var noe annet i f.eks 1998.. Da var ikke Hyundai og BMW på samme planet engang.
 10. Øyvind.J

  Nyreg. e39 Facelift 2.0d

  Tok inn bilen i dag for Motorflush, olje/filter, vask + feilsøk av ulyder fra for/bakstilling. Alle stabstag og foringer må byttes. Veivhusfilter taes og da!
 11. Øyvind.J

  Nyreg. e39 Facelift 2.0d

  Hei.! Fikk da gleden av å kvitte meg med en 04 Ford Mondeo Chippa diesel i bytte mot denne e39. Fordn var nylig eu-ok og var allment shabby, orka ikke påkoste den noe annet enn olje og filter. Skilter til e39 var makulerte, stått 1.5-2 år. Bulker rundt om, gaffateipa bakfanger, koffertluke herpa med noe grove greier rett bak skiltplate! Dette blir skjult og siden bilen er litt "lavbudsjett så blir skaden bare fikset med litt sveis og sparkel. Behøver i grunn ikke ny luke for det. Feilen fant man fort ut av, var ledningsbrudd i 4-5 kabler i "bøyen" plutselig funka åpner igjen:) Og skiltlysene våknet til liv. Ettermontert xenon, som jeg skal kaste i søppla når jeg får delene som mangler til Halogen.! BMW gått 279xxx m47 som starter lett. Grått skinn uten stolvarme(!) så dama har slengt inn et reinskinn som hun varmer seg på. Baklyktene var knuste og det må litt karossarbeid til på hekken. Fruen som utdanner seg til lakkerer skal fikse dette. Muligens også ny lakk av panser. Bil har en bra servicebok. stemplet helt til 250.000, og nå skal jeg ta en skikkelig gjennomgang av det meste. Veivhusvent, diff/girolje, osv. Blende EGR, rense innsug og få den optimalisert, en kollega kunne bytte ut programvare og kode vekk EGR om det behøves. Nye støtdempere skal bestilles og den blir kanskje 20mm lavere utover vinter/vår. tenkte 10 bak og 20 frem eller noe. Stabstag og foringer er under oppseiling. Klonker litt på ujamn vei. Påkosta 330,- for 4 bremseslanger og ny bremseveske. satt på middels gode piggdekk, i påvente av Hakka8. Kjøpte brukte originale facelift lykter. Rød/hvit. Og vipps så var den godkjent.! Splitter nye skilt og angel eyes har blitt hvite i stedet for blå. Kromnyrer er satt på. Felger er jeg på jakt etter, står nå på 17" jalla. Lyst på originiale felger, har et sett BMW 17" style-32 felger pågang. De må lakkes opp bare. Bilen var kjøpt for 265.000,- hos forhandler i Alta, bilen har surret rundt med samme eier i masse år, så fikk sønnen overta og da ble den fort til et skrot uten skilter, men nå har vi gitt den nytt liv! Min første e39, for en sinnsykt fin bil å pendle langt med. Det er jo helt stille i kupe og man sitter bra. Skikkelig vektfordeling og den har ACS. Så går faktisk smertefritt hittil på nysnø, selv med dårlige dekk. En fordel her oppe er jo at vi nesten ikke salter, så man har gode kjøreforhold + at bil ikke ruster bort.
 12. Noen som vet hva felger dette er? 19"
 13. Øyvind.J

  BMW 1 serie, E87 116d helt død, hjelp!?

  Ikke så dyrt for biltema batteri! Om batteriet ikke klarer å holde 12.6V så er det svekket. 6 celler i batteri, hver celle er på 2,1V. Å daglig måtte fullade batteriet taper man på i forhold til et bra batteri man vedlikeholdslader.
 14. Øyvind.J

  Nyreg. e39 Facelift 2.0d

  Noen som vet hvilken type 19" dette er? Ca pris osv? Fikk tilbud om de for 1500,- med ok dekk.
 15. Øyvind.J

  BMW 1 serie, E87 116d helt død, hjelp!?

  Kanskje ikke så vanlig i dag å hamre løs på releer i biler, men det var fast rutine på gamle Solaris-busser jeg var reparatør på:) Plutselig hoppet det i gang noe da man banket over releene. Som nevnt over så er det ikke uvanlig at jordingspunkter er svakhet. Prøv omså å sett en starkabel mellom motor og kaross. Får du liv i bilen da, så vet du med sikkerhet at det er jordingsproblem.
 16. Øyvind.J

  Nyreg. e39 Facelift 2.0d

  Takk,! Ja, overgangen er stor på alle måter.! Blir artig å hva som skjer videre med den:) Uansett verdt å bruke tid å litt penger på den!
 17. Øyvind.J

  Nyreg. e39 Facelift 2.0d

  Nye h8 pærer i dag i posten! Penere lys nå, istedet for blåe angel eyes og gule grøftelys.
 18. Øyvind.J

  Nyreg. e39 Facelift 2.0d

  Den er virkelig verdt de småkronene man har hatt i utlegg på den. Tok bort Jorssen merket, sikkert et firma i Tyskland eller noe. Er kun rust der lakken er skada. Ellers helt strøken under. Svetting fra stikkaksling/diff, bestiller nye simmeringer. Tror det er ettermontert noe dall i den, av og til kommer det et GIGA-PIP fra bilen. Ser at det henger noe alarm eller noe under hanskerom. Ska undersøke og fjærne. Er tilogmed en tidsriktig 6110 i laddern sin på dasjbord. Synd den ikke funker. Blir vel å kaste den og. Eller kommer 1-din DAB/USB osv, fant og noen gode gamle AlPINE 6*9. Tenkte å montere inn:)
 19. Øyvind.J

  E39 528i selges i deler

  Ser at det er flust med e39 deler til salgs så jeg bærges!
 20. Behøver koffert med låsemekanisme og venstre baklykt evt begge så lenge det er Led og gjerne hvite/smoked. Om du har dette og kan sende til Alta så si i fra.
 21. Øyvind.J

  E39 528i selges i deler

  Tok du vare på noe fra den? Behøver koffertlokk og lås.
 22. Øyvind.J

  Bytte av baklykt BMW 520d 2001

  Så bra. Bilen virker godt holdt utenom at koffertlås må byttes. Skal bestille lås og lykt . Takk for svar.!
 23. Øyvind.J

  Bytte av baklykt BMW 520d 2001

  Hei, funderer på å skaffe en BMW e39 Faclift. Må ha ny baklykt venstreside. Må det kodes/registreres til bil når man bytter. Eller er det bare plug and play siden bilen originalt har led.nett til facelift. Ser flere ulike baklykter til salgs på diverse sider, går nok for mest mulig originalt. Hella osv.
 24. Øyvind.J

  Smeller fra luftfilterboks

  Possible causes P0170 Intake air leaks , Faulty front heated oxygen sensor Ignition misfiring Faulty fuel injectors Exhaust gas leaks Incorrect fuel pressure Lack of fuel Faulty Mass Air Flow (MAF) sensor Incorrect Positive Crankcase Ventilation (PCV) hose connectionRead more: https://www.autocodes.com/p0170_bmw.html
 25. Øyvind.J

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Her i Finnmark brukes det lite veisalt, det behøves rett og slett ikke. Dog har kanskje klima mye å si om man behøver veisalt eller ei. I Bergen er det et MUST, ellers har de hockeybane til vei. De siste årene har de lagt i litt salt i grusen her oppe også, men ikke såppas som brukes i sør. For mye salt tiltrekker seg dyr til veien, fauna blir ødelagt, biler vet vi blir helt ødelagt. Som du sier: Livet eller bilen, så jeg skjønner jo hvorfor det brukes salt, men spørsmålet er jo om det må brukes så sinnsyke mengder? I all slags vær. Husker i Trondheim, der var det optimalt føre -10 og ingen hadde problemer. Så kom de å ødela alt med en masse salt og vi måtte kjøre hjem på sørpeføre. Været var likedan så de kunne spart seg for saltinga.