Jump to content

HakonLimseth

Members
 • Posts

  93
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by HakonLimseth

 1. Er usikker på det med startmotor og ladespenning. Kan prøve å ta en video til uka 👍
 2. Hei! Nå begynner vi uheldigvis å nærme oss vinter, og det kjenner både jeg og bilen. Er glad i julepynt, men helst ikke i dashbordet kun ved kaldstart... Med andre ord hver gang jeg starter bilen når det er kaldt ute sliter det elektriske fælt. Rattet blir tungt, varsellamper blinker, vindusviskere vil ikke fungere og bilstereo skrus av og på. Motoren starter derimot med en eneste gang etter jeg har glødet den, så hva kan det være? Verdt å legge merke til at etter hvert som bilen varmes opp går varsellampene bort, og alt fungerer normalt bortsett fra rattet som fortsatt er tungt. For at rattet skal bli lettere igjen må jeg skru av og på bilen. Bilen det gjelder er av typen BMW e61 525d 04.
 3. Jeg må nesten bare slenge meg på her, og si at du burde skaffe deg k+dcan kabel og ista+. Eneste man trenger bortsett fra kabel er en bærbar pc med en god del plass (typ 500gb). Skal du derimot drive med feilsøking på flere type biler (Ikke bare bmw) fungerer iCarSoft ganske bra.
 4. Jeg ville gjort det slik i følgende rekkefølge: Legg på kaldavfetting alle steder under vindu-høyde på bilen og oppover hele rumpa av bilen (Selaclean sin funker fjell, prickbort kan være et alternativ) Legg deretter på ønsket felgrens (Sonax xtreme er super og koster kun 149 på Jula) La både felgrens og avfetting virke 10 ish min før du spyler på ett godt lag med skum (Foam booster + hvilken som helst bilshampo funker bra) La skummet virke imens du går rundt med felgbørste og detailbørste der høytrykkene ikke kommer til (Viktig at detailbørsten ikke brukes på steder der det ikke ligger skum, det er for å unngå småriper i lakken) Spyl deretter av før du begynner med bøttevask, med en mild såpe som er laget for det (Helst med en lignende mikrofibervott, personlig pleier jeg å unngå svamp da den fort kan ta med smuss og skitt, som riper opp lakken) Legg på flyverustfjerner på samme måte som du gjorde med kaldavfetting, la virke og spyl av Slik vasker jeg bilen min, det er nok ikke fasit, men det har funket utmerket for meg 😄
 5. https://www.youtube.com/watch?v=SVM3xeCWuY8 Pen bil, artig prosjekt og ikke minst en ekstremt underholdende og dyktig fyr. Anbefaler alle som ikke har sett på han her, å ta en titt, det er absolutt verdt det! Regner nok med at de fleste her inne vet hvem han er 😄
 6. Jeg tror jeg klarer å hoste frem en .PDF av hvordan man bytter batteriet, må bare finne den først 😄 Edit: Den har dessverre forsvunnet 😕
 7. Uheldigvis så er nok dette realiteten 😕 E46 har fått svi opp igjennom årene, noe som har gjort at det er svært få av dem igjen som ikke er ihjelkjørt og bortglemt. Dette er veldig synd, jeg mener selv at E46-modellene virkelig noe for seg selv, og ser fortsatt noenlunde "moderne" ut selv etter 23 år.
 8. https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=236913386 Snodig bodykit, med spenstig farge. 🥴
 9. Først og fremst så det ut som en veldig strøken bil, ikke mye å pirke på! Jeg er derimot ikke noen E34-guru, og kan veldig lite om disse bilene... Jeg ville derimot satset på å legge ut en post på denne Facebook-gruppen med ca. 12 000 medlemmer: https://www.facebook.com/groups/425756807513413 Her er det sikkert flere som vet mer om E34 enn det jeg gjør, og kan nærmere sette ett prisestimat. Lykke til med eventuelt salg
 10. Har du mer info om bilen? Desto mer info og bilder, desto lettere er det å anslå pris
 11. Herlig! Lykke til 😄 Send gjerne oppdatering på hvordan lyden blir, har aldri hørt en n46 uten katalysator. Skal du gjøre noe med resten av eksosanlegget bakover også?
 12. Det var det jeg også til slutt landet på... Fikk heldigvis sendt en ny av han jeg kjøpte den av på eBay helt gratis. Forklarte situasjonen, og han var villig til å sende ny. Blir spennende å se om den funker.
 13. Tror nok det er lettest ja Bruk Finndel.no for å finne en hugger som selger deler til n46 motorer
 14. Har også opplevd i en BMW x3 e83 at giring var like tung fra første til andre når den var kald, selv etter oljeskift.
 15. Jeg kjøpte to stk av denne: https://www.autodoc.co.no/castrol/9035626 til min BMW e61 525d manuell. Husker ikke på stående fot hvilken kasse jeg har, men den funket fint for meg
 16. Okey, skjønner. Problemet blir jo der igjen at bilen kommer til å bli veldig høylytt og du vil garantert ikke få den igjennom EU. Jeg tror ikke det finnes så veldig mye til bmw sine n43/n46 motorer. Har du derimot E46 med seks sylindre så finnes det flust med ulike sportsmanifolder til en billig penge på eBay.
 17. Etter å ha søkt litt rundt på internett var dette det eneste jeg kom fram til: https://strperformance.com/en/bmw-3-series-e90-to-e93/2025-bmw-e90-e91-320i-stainless-steel-exhaust-manifold.html Dette er dessverre ikke til 318i, men kun til 320i. Skal bilen brukes som daily-driver?
 18. Hadde det vært opptil meg så hadde jeg valgt en godt utstyrt 525/530 e61 lci, med m57 motoren, men det kan være mye på grunn av at jeg har e61 selv 😆
 19. Er vel for det meste registerkjedet som er synderen på disse type motorer.
 20. Om det er verdt det er en helt annen sak. For den vanlige mannen i gata så er nok vanlig luft i dekkene mer enn bra nok, men hvis man bruker bilen sin mye på bane eller påfører dekkene mye varme er det nok noe man kan vurdere.
 21. Tror hovedgrunnen til at folk velger å ha nitrogen i dekkene er fordi trykket endrer seg mindre ved endring av tempratur.
×
×
 • Create New...