MariusW

Members
 • Content Count

  867
 • Joined

 • Last visited

About MariusW

 • Rank
  Oberst

Contact Methods

 • MSN
  ufarlig@gmail.com

Profile Information

 • Interesser:
  Tromsø

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. MariusW

  Bimmers.no oppdateres 24.01.16 kl. 18.00

  Mobilversjonen er noe skikkelig dritt. Nå blir det klin umulig å fortsette akkurat der man slapp fordi nettsider laster seg inn på nytt om de ikke har vært åpne på ei stund. utviklerne burde skamme seg mtp brukervennlighet og design. Kjøper ikke begrunnelsen for å dytte ut tapatalk. Det eneste jeg skjønner er at dere ikke får dyttet egne annonser på brukeren. Nå blir det lenge mellom hver gang man gidder.
 2. MariusW

  Off Topic (tidl. tulletråden)

  Men G11 vil vell ikke uten videre kjøre i noe? Eller kan man "tvinge" den til å kjøre rett i en vegg eller en annen bil? Sent from my iPhone using Tapatalk
 3. MariusW

  Ny BMW i3. Rekkeviddeangst?

  Jeg har også lånt en sånn en gang. Kondolerer Sent from my iPhone using Tapatalk
 4. MariusW

  E92 330D 07 Track day prosjekt

  Kjøreretning har en del å si på rundetiden ja Kult prosjekt Sent from my iPhone using Tapatalk
 5. MariusW

  Off Topic (tidl. tulletråden)

  Har en spillerny mx518 stående på hylla. Reserve når min ryker. Om jeg skulle kjøpt en ny i dag hadde jeg kjøpt en så lik som mulig. Logitech m500 eller noe i den duren. Sent from my iPhone using Tapatalk
 6. MariusW

  Off Topic (tidl. tulletråden)

  Apropos Google translate så er denne en klassiker Lyktes enker Sent from my iPhone using Tapatalk
 7. MariusW

  E53 4.4 vs Cayenne S vs (RX400h)

  Du har jo kjøpt bilen hos forhandler så det blir ikke et tema at du skal betale for dette. Sent from my iPhone using Tapatalk
 8. MariusW

  Dieselforbud i Oslo

  Wow. Sent from my iPhone using Tapatalk
 9. MariusW

  Off Topic (tidl. tulletråden)

  Jeg har bare gått på skole med en gjeng som har vært med i paradise Hotel. Det viser at med øvelse og litt satsing kan man gå fra lokal idiot til nasjonal.
 10. MariusW

  Off Topic (tidl. tulletråden)

  Flere måter. Kopier kontakter til telefon (på gammeltelefonen), sett inn det nye simkortet før du brekker det ut av adapteret, kopier kontakter til sim og sett kortet inn i nytelefonen. Dette er den dårlige måten fordi informasjonen som blir med er begrenset og den har et tak på 400 kontakter. Måte to er bedre: synkroniser kontaktene med en gmail-konto (du har allerede en Google konto om du bruker g2) og logg på med samme kontoen på nytelefonen. Ferdig.
 11. MariusW

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Det er ingen tvil om at det ikke er lønnsomt å sette opp ladestasjoner etter den typiske elbil eieren i dag. Tar man for seg en e-golf, leaf, i3 eller Soul eier så er ikke de den typiske langtur-kjøreren. Det kan de nesten ikke være og samtidig klare seg med rekkevidden bilene tilbyr. Men, om man får hurtigladere langs populære strekninger og lading på disse er billigere enn drivstoff til tilsvarende rekkevidde kan det fort lokke flere av "langtur"-bilistene. Spesielt når rekkevidden øker på neste generasjons elbil. Da begynner det å kjøpe elbil å gi mer mening for mange fler, og bruken av laderne vil øke naturlig. Her er selvfølgelig et stort poeng at det må være betydelig billigere enn fossilt drivstoff for å rettferdiggjøre ventetiden.
 12. MariusW

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Om andelen elbiler øker vil det nok bli lønnsomt for bensinstasjoner å tilby lading. Jeg vet ikke hvilke tall som ville vært realistiske, men om vi antar at en stasjon har 5 timer med ladetid i løpet av en dag, 300 dager i året, og at den konstant pøser ut 50kW (lite sannsynlig). Statoil tar rundt 3 kr pr minutt. 3kr*60min*5 timer*300 dager = 270 000 kroner pr år. Ved 0.5 kr pr kW vil strømkostnadene være rundt 37000. Om stasjonen kostet 200 000 vil det være fortjeneste allerede første år. Faktisk trenger stasjonen bare litt under 2 timer ladetid i snitt hver dag for å gå i null første året. Bedre investering finner man ikke. MEN det som plager meg er plasseringen av ladestasjonene. Jeg regner med Statoil med sin håndfull av stasjoner er et prøveprosjekt. Her i Tromsø har de plassert den midt i byen?! Folk som bor her lader jo hjemme! Det finnes en perfekt plassering for stasjonen noen mil utenfor byen der innfartsveien til Tromsø møter E6. Men denne blir skippet. Hadde den stått der hadde folk som har elbil med relativt beskjeden rekkevidde kunne nådd ting som handling i Finland, neste nærmeste by som også har hurtiglader osv. Om prosjektet står eller faller på ladestasjoner som er så malplassert kommer vi ingen vei. Arctic roads har et spennende prosjekt hvor de skal sette opp 388 ladestasjoner i Norge. Der kan man betale pr lading eller betale for en måned i slengen. 399 så lader du så mye du klarer på 1 mnd. Jeg liker denne modellen for da kan man betale for en måned når man skal på litt lengre turer.
 13. MariusW

  Off Topic (tidl. tulletråden)

  Nå sitter jeg ikke på en PC så får prøve å ta det fra hukommelse: 1: høyreklikke på fanen og "legg til bokmerke" eller noe slikt? 2: finnes vel ei stjerne helt til høyre i URL-feltet du kan trykke på?
 14. MariusW

  Off Topic (tidl. tulletråden)

  Rettelse: Telenor hadde eksklusivitet på S6 Edge, ikke S6. Der jeg jobbet solgte de den uten binding selv disse 4 ukene. Det var fult mulig