Jump to content

Erfaringer med bakovervendt isofix barnesete i F11 ???


eivnap
 Share

Recommended Posts

Har en liten tass på vel 1 år som skal få nytt sete, igjen... Det setet vi har nå (britax u isofix) sto greit bakovervendt i E91 der det ikke var elektriske seter så vi kunne surre disse forankrings selene rundt passasjer stolen. Men det går ikke an å surre noe rundt comfortstolene i F11'n vår. Så da tenker jeg vi må ha oss et isofix sete slik at vi slipper å stroppe noe rudt stolene.

Noen andre med F11 her som har tips eller anbefalinger ? Gjerne med bilde så det går an å se hvor stor plass setet tar. :D

Eivind.

Link to comment
Share on other sites

Lite respons. Men skulle noen andre lure på dette så passer Besafe izi combo x3 glimrende bakovervendt med isofix. Kjøpte i dag. Passasjer setet går fritt, og det er god beinplass framme.

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Såg denne tråden først nå. Har også Besafe izi combi X3 i vår E61 facelift med komfortseter. Fungerer fin-fint. La inn et bilde av det her i fjor sommer, kan prøve å finne det tilbake om det er ønskelig.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Hei.

Hat også f11, og besafe izi combi x3 med isofix. Og det er ikke god benplass til kona. Hun er 173 høy.

Setet er kjempe bra, men plassen blir trang fremme.

Hadde isofixene ikke gått så langt ut. Kunne det blitt mye bedre...

Link to comment
Share on other sites

Isofix vil vel ikke erstatte stroppene som festes i stolen/gulvet foran?

 

Jo, det vil jeg tro. Vårt izi X3 med isofix er kun festet i isofixpunktene. Utover det er det ett støttebein ned i gulvet og spenner den bøyla fast mot bakseteryggen. Ingen stropper i gulv, var heller ikke med setet.

Link to comment
Share on other sites

Da er det den bøylen mot ryggen som erstatter stroppene i gulv, men det det spør om man kan ha en slik bøyle uten isofix, så da stemmer det på en måte. :)

Funksjonen til stroppene/bøylen er jo at stolen ikke skal kunne vippe opp mot seteryggen, og det klarer ikke isofix i seg selv å hindre.

Link to comment
Share on other sites

Ja, hvis ikke hadde det nok ikke gått så bra i en kollisjon. :)

 

Babysetet vårt har en slik bøyle mot bakseteryggen, og denne erstatter funksjonen til selene som går i gulvet på det større setet. Uten noen av disse vil setet kunne vippe opp om bilen f.eks. lander opp-ned.

Link to comment
Share on other sites

Det som er fint med x3 er at i full baklent stilling. Sitter hun som ei dronning. Og henger ikke med hodet når det er slik, når hun sover.

Men så var det plassen fremme.

Kona er 173. Da blir det trangt.....

Link to comment
Share on other sites

Har på følelsen at alle føler de små henger med hodet framover i de minste setene, uansett merke... X3 oppleves uproblematisk i så måte. Men, BMW-seter er ganske dype ifht. mange andre biler så de tipper nok lettere framover der enn i andre biler med flatere bakseter.

Link to comment
Share on other sites

Når vi først er inne på barneseteremnet.

Noen som har gjort noe mot skrangelydene disse setene lager.

Har satt i Maxi Cosi sete med isofix, og blir snart gal av alle skranglelydene.

 

Kan godt hende at dette problemer blir borte når ungen er puttet oppi, men termin var i går og ingen ting har skjedd ennå. :)

Link to comment
Share on other sites

Har Maxi Cosi Cabrio Fix med base, og denne installasjonen er helt lydløs. Plassmessig fungerer det også fint i både 1 og 3 serie. Plassproblemet kommer vel når man skal over på 1år+-seter, som også skal være bakovervendt. Men de KAN jo snus.

Link to comment
Share on other sites

Snur du barnet til framovervendt når det er 1 år er du idiot... Her får man prioritere barnets sikkerhet på bekostning av egen komfort. Er det i det hele tatt et valg noen vurderer? Det anbefales å vente til ungene er minst tre år, helst fire før man snur de pga. faren for nakke/hodeskade ved kollisjon.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...