Gå til innhold

Erfaringer med bakovervendt isofix barnesete i F11 ???


eivnap
 Share

Anbefalte innlegg

Har en liten tass på vel 1 år som skal få nytt sete, igjen... Det setet vi har nå (britax u isofix) sto greit bakovervendt i E91 der det ikke var elektriske seter så vi kunne surre disse forankrings selene rundt passasjer stolen. Men det går ikke an å surre noe rundt comfortstolene i F11'n vår. Så da tenker jeg vi må ha oss et isofix sete slik at vi slipper å stroppe noe rudt stolene.

Noen andre med F11 her som har tips eller anbefalinger ? Gjerne med bilde så det går an å se hvor stor plass setet tar. :D

Eivind.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

Såg denne tråden først nå. Har også Besafe izi combi X3 i vår E61 facelift med komfortseter. Fungerer fin-fint. La inn et bilde av det her i fjor sommer, kan prøve å finne det tilbake om det er ønskelig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 year later...

Hei.

Hat også f11, og besafe izi combi x3 med isofix. Og det er ikke god benplass til kona. Hun er 173 høy.

Setet er kjempe bra, men plassen blir trang fremme.

Hadde isofixene ikke gått så langt ut. Kunne det blitt mye bedre...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Isofix vil vel ikke erstatte stroppene som festes i stolen/gulvet foran?

 

Jo, det vil jeg tro. Vårt izi X3 med isofix er kun festet i isofixpunktene. Utover det er det ett støttebein ned i gulvet og spenner den bøyla fast mot bakseteryggen. Ingen stropper i gulv, var heller ikke med setet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da er det den bøylen mot ryggen som erstatter stroppene i gulv, men det det spør om man kan ha en slik bøyle uten isofix, så da stemmer det på en måte. :)

Funksjonen til stroppene/bøylen er jo at stolen ikke skal kunne vippe opp mot seteryggen, og det klarer ikke isofix i seg selv å hindre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, hvis ikke hadde det nok ikke gått så bra i en kollisjon. :)

 

Babysetet vårt har en slik bøyle mot bakseteryggen, og denne erstatter funksjonen til selene som går i gulvet på det større setet. Uten noen av disse vil setet kunne vippe opp om bilen f.eks. lander opp-ned.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har på følelsen at alle føler de små henger med hodet framover i de minste setene, uansett merke... X3 oppleves uproblematisk i så måte. Men, BMW-seter er ganske dype ifht. mange andre biler så de tipper nok lettere framover der enn i andre biler med flatere bakseter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når vi først er inne på barneseteremnet.

Noen som har gjort noe mot skrangelydene disse setene lager.

Har satt i Maxi Cosi sete med isofix, og blir snart gal av alle skranglelydene.

 

Kan godt hende at dette problemer blir borte når ungen er puttet oppi, men termin var i går og ingen ting har skjedd ennå. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har Maxi Cosi Cabrio Fix med base, og denne installasjonen er helt lydløs. Plassmessig fungerer det også fint i både 1 og 3 serie. Plassproblemet kommer vel når man skal over på 1år+-seter, som også skal være bakovervendt. Men de KAN jo snus.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Snur du barnet til framovervendt når det er 1 år er du idiot... Her får man prioritere barnets sikkerhet på bekostning av egen komfort. Er det i det hele tatt et valg noen vurderer? Det anbefales å vente til ungene er minst tre år, helst fire før man snur de pga. faren for nakke/hodeskade ved kollisjon.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...