///M-ini95

Medlem
 • Innholdsteller

  389
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  3

Alt skrevet av ///M-ini95

 1. ///M-ini95

  Durelyd fra varmeapparatet - Bmw f30

  Første som treffer meg siden du sier "når jeg skrur den høyere...", er at det muligens kan være kupevifta?
 2. Jeg tror det er snakk om 80gb harddisk på CIC enhetene, men 10 eller 12 gb er ment for musikk lagring. Ikke all verdens, men får noe oppi der Jeg kjøpte en knøtt liten minnepenn på størrelse med en 50 øring. 128 gb til en lav pris på ebay ( og ja det var faktisk 128 gb ). Har denne plugget i USB kontakten under armlenet. Kan anbefales
 3. Uten at jeg har gjort dette før, så finner jeg at det to sikringer som går til A79 (fordelingskasse). Sikring F32 og F63, begge to 30A. Selve sikringsboksen sitter over høyre dempertårn (passasjer side). Om dette er helt feil, så får noen andre skyte inn. Får ikke lastet opp bilde, så sender link over koblingskjema: https://www.newtis.info/tisv2/a/en/f31-318d-xdrive-tou/wiring-functional-info/power-train/transfer-box/Iytu9M5N Ettersom du har garanti ville jeg ikke giddet å røre noe som helst. I verste fall kan personlig tukling føre til avslag på garanti, så beste er å sende dette til forhandler
 4. Som regel når det er snakk om lugging/napping på en bil med Xdrive så kan det spores tilbake til fordelingskassa. Det første du kan gjøre er å sjekke om ikke rulleomkretsen på dekkene er helt off. Tommelfingerregel på BMW xdrive er vel c.a 1% avvik mellom forran/bak. Slitte dekk kan også gi fordelingskasse krøll. I verste fall så kan det være selve fordelingskassa som begynner å tulle. Mange pleier koble denne ut (via sikring) og se om bilen fortsetter å nappe. Slutter den å nappe når VTG er koblet ut, så kan man feilsøke videre derifra. Som alltid så er diagnose å foretrekke men her har du iallefall noe å gå etter. Siden du nylig har kjøpt bilen fra forhandler, så har du i det minste reklamajonsrett. Kanskje fikk du også noen form for bruktbilgaranti?
 5. ///M-ini95

  Bytte girkasse (E87)

  Hvis du ønsker lavere turtall, så er vel bytte av diff med annen utveksling billigere og enklere?
 6. ///M-ini95

  E60/61 tråden

  Var vel først på F10 at 8 trinnskassa kom? E60 har alltid hatt 6 trinn så vidt jeg vet, bare at girskifteren skifta til slik man ser på F10.
 7. ///M-ini95

  Defekt styring F30

  BMW forhandlere fikser det gratis. Stikk innom nærmeste og hør med dem om bilen din er omfattet av aksjonen. Burde vel være det ettersom styringa har gått til helvette.
 8. ///M-ini95

  Defekt styring F30

  Mener det skal være aksjon på tannstanga på disse bilene. @lagunilla?
 9. ///M-ini95

  Oversikt sikringer BMW X5, 2004, E53

  https://www.google.no/amp/s/fusesdiagram.com/bmw/fuses-and-relay-bmw-x5-e53.html/amp Denne så fin ut
 10. ///M-ini95

  Prosjekt F80 M3 LCI II

  Fuckin hell 😍 Den ene råere enn den andre! Det neste må bli en Ferrari 😁
 11. ///M-ini95

  Problem med start

  Kamaksel/veivakselsensor?
 12. Klar over det, tenkte bare på calipper + adapterplate. Så får man kjøpe skiver med riktig boltsirkel og riktig størrelse Skulle kanskje presisert det.
 13. Det der kunne vært perfekt! Nå er skivene "kun" 348mm som er en 18mm økning fra original f10 520d, men calipperne er for min del viktigst Ser settet er fra G30, men det burde vel finnes en ell annen luring som lager adapter til F10 🤔
 14. Se der ja! Men de gamle dine var da latterlige gule?? Jeg har originale pærer i min, og jeg vil nesten påstå at jeg ikke ser store forskjellen på mine og de nye du har? Kan det være at xenonpærene virkelig blir så misfarga ved bruk? 🤔
 15. Har faktisk lekt med tanken om større bremser selv, men det blir som du sier en kostnad hvor det kun handler om form framfor funksjon. Man får sikkert tak i brukte calippere og slikt fra en 550d, men selve calippern på 550d ser ikke noe annerledes ut enn hva man får på en 525d ell 535i f.eks. (tar utgangspunkt i min egen bil) Skulle man først oppgradere blir liksom Big brake kit fra Brembo ell typ oem F10 M5 bremser det som virkelig gir mening. Men igjen, bruke 20 lapper på bremser når de som allerede sitter på bilen fungerer utmerket blir litt overkill Du får bane vei Raymond Kjøper du feitere bremser, følger jeg som en sau etter!
 16. @Marius2002 ikke helt fan av all racing-mikkmakket på ACS varianten, men vinklene bildene var tatt ifra gjorde bilen virkelig drop dead gorgeous
 17. ///M-ini95

  BMW 520 2012 feil med bremser og lykt

  Måler kast i skiver med en slik: https://www.biltema.no/bil---mc/verkstedsutstyr/testinstrument/analoge-testinstrumenter/indikatorklokke-2000024034 Casterstagsforingene har jeg hørt kan være litt tricky å konstantere. Men om de ikke har blitt bytta til nå (170k km) så burde det ikke være vanskelig for en mekaniker å se det.
 18. ///M-ini95

  BMW 520 2012 feil med bremser og lykt

  Casterstag er ikke akkurat ukjent på disse bilene, spess når man kommer på 100 000 km ++. Men det kan også være kast i skivene foran. Ang lyktene, sjekk om ikke vann/fukt kommer inn gjennom sprekk i lykteglasset eller noe annet. Vann og elektronikk er sjelden bra kombo, så det gir mening at det vil gi feil etter en tur i vaskehallen.
 19. ///M-ini95

  Montere webasto, hva med tåkelys F11

  Tror dessverre ikke det er så enkelt på LCI fanger. Braketten er støpt ferdig sammen med fangeren, så det blir bare lok å kutte og plastsveise på nytt. Om du vil beholde tåkelys så må du eventuelt ha pre lci fanger, men da må du ha halogen tåkelykter. LED tåkelyktene passer ikke (trust me.. har prøvd). Så ville gjort som @awt sier, bare dropp tåkelysene og kjør med deksler slik du finner på m550d. Hadde glatt valgt varm bil framfor rånelykter
 20. ///M-ini95

  Montere webasto, hva med tåkelys F11

  Tåkelysene er plassert litt annerledes på LCI VS PRE LCI. På pre lci sitter tåkelysene langt ut, mens på LCI sitter dem mer på midten. Dette er iallefall min teori om hvorfor pre lci biler kunne bli levert med tåkelys + webasto, og lci ikke kan. Så jeg mistenker at tåkelysa dine ryker hvis du monterer webasto på en lci bil LED tåkelyktene er også noe større enn dem med halogen levert på pre lci. Mao, trangere om plassen baki der.
 21. ///M-ini95

  Varseltrekant E92

  Mener å huske at det bare skal varsle om ting som "gåen pære", "lite spylervæske" og typ slike ting. Om du har Idrive så skal det være mulig å få opp mer konkret hva den trekanten gjelder. Ved oppstart av bilen burde du også få opp hva trekanten betyr i det øvre feltet hvor tid og temperatur står. Kort og greit er det relatert til "check control"
 22. ///M-ini95

  Hastighetskode eller topphastighet som gjelder?

  Vegvesenet viser til at hastighetsinndeksen skal være "minst like høy som kjøretøyets maksimalhastighet". På vinterdekk eller andre dekk merket med M+S er det ingen problem å bruke dekk konstruert for 160 km/t eller mer, til tross for at dem ikke korresponderer med bilens teoretiske topphastighet. På min F10 står det i vognkortet at hastighetsinndeksen er Y (300 km/t), men det skal et fint stup til for å klare dette. Jeg tolker det slik at så lenge dekket er konstruert for bilens teoretiske hastighet, så burde det gå greit. Men da må man ha bevis på hva bilens teoretiske topphastighet er? Tror ikke det står i vognkortet isåfall? Om det er vinterdekk du skal kjøpe og derfor lurer, så ekke det så farlig om du ikke kjøper W merkede dekk.
 23. Hmm, du kjøpte luftfriskeren ikke lenge etter at du satt i min bil 🤔🤔 Kjøpte du noen ekstra ampuler? isåfall hvilken. Kjøpte green tea + den man får med. Syns ikke green tea ga noe særlig til lukt.. Spent på å se M5 felger på en F11!