Jump to content

macrorain

Members
 • Posts

  1207
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by macrorain

 1. Leeeenge siden oppdatering her, ikke så rart siden jeg ikke lenger har BMW. Men kan jo røpe at min stakkars Kia nå både har fått seg småhissig burblemap (som praktisk nok bare er aktivt i sportmodus), og er trimmet hos Flissundet opp fra 204 til ca 250hk. Trekk på forhjulene er noe dritt når man har litt effekt, men utover det er jeg veldig fornøyd med bilen fortsatt. 🥰 Fortsatt ikke umulig at det blir BMW igjen etterhvert, men får holde på Kiaen litt til!
 2. Flis i vei. Både 320i og 330i har B48 med forskjellig tuning og noen mindre forskjeller i motoren (er vel noe forskjeller i kompresjon om jeg ikke husker feil). B46 er vel en U.S spek variant eller noe? Husker ikke. EDIT: Motoren i 330e har forøvrig også helt identisk tune som 320i (184hk).
 3. Bytte bakre demper pluss bytte downpipe er de to tingene som gir størst effekt (mest lyd). Åpent luftfilter gir tydeligere plystrelyd men ikke noe særlig høyere eksos. Bytte av mellomdemperen gir nesten ingen forskjell i lyd. I downpipen sitter katalysatoren så her må man typiske sette på en sportscat hvis man skal ha håp om å gå gjennom EU-kontroll, og må potensielt ha tune (f.eks bootmod3) for å unngå å få check engine light, litt avhengig av hvilken downpipe man bytter til. Angående ettermarkedsdeler: De fleste tuningdeler knyttet til motor/ytelse/eksos er helt identisk som på en vanlig B48 (320i), så disse kan benyttes også på 330e.
 4. Fremstår ovenfor hvem? Han vil vel neppe møte denne personen igjen. Og når man neste gang sier, "Ingen penger, ingen bil", hvordan er det underdanig? Og hvordan fører det til at man blir lurt?
 5. Det er fristende å tenke balltre eller gå og være bitter over slike ting som dette, men man har det nok bedre om man klarer å tenke "det var dumt gjort, dette skal jeg lære av", eller alternativt "nå var jeg uheldig, det skjer mest sannsynlig ikke igjen" (hvis man ønsker å fortsette å la folk komme tvilen til gode), og så gå videre med livet sitt. 3000kr er ikke nok penger til å gå rundt og bruke energien sin på.
 6. Mulig jeg husker dårlig, men kan ikke huske / skjønne at det var normalen. Men ok.
 7. Vet ikke hvor langt tilbake du må for å definere det som "gode gamle Norge", men jeg har kjøpt og solgt biler i 20+ år, og har aldri stolt på at en kjøper skulle betale bare fordi vedkommende sa det. "Før i tiden" brukte man bankremisse, eller var på telefon med banken og fikk bekreftelse på at finansiering var i orden. Høres ut som du har vært heldig, og det er jo bra.
 8. Da har man vel en bekreftelse fra finansinstitusjonen som skal finansiere bilen på at alt er i orden. Det er ikke helt det samme som en privatperson som sier "jeg lover å betale".
 9. Fantastisk bil og fantastisk farge. Når/hvis de slipper 545e som stasjonsvogn blir det slitsomt å holde seg unna BMW.
 10. Gratulerer, for bare 3000kr har du nå fullført et nytt kurs i livet, leksjon #32: Aldri gi kreditt eller tilby noen som helst form for nedbetaling til folk i forbindelse med bruktsalg (av hverken bil eller noe annet).
 11. Den er vel ikke først og fremst laget for svingete veier sånn sett. Men hvis du ikke har den på den høyeste avstandsinnstillingen pleier den vel stort sett å holde følge hvis det ikke er ekstremt svingete. Og da bør du kanskje gasse og bremse selv
 12. Jeg hadde RM på min, fungerte fint det. Det med cruise tror jeg ikke går. Hvorfor vil du ikke ha aktiv cruise, det er jo genialt?
 13. OK, så bra. Det er de fjærene jeg burde hatt på min også, bedre senkegrad enn H&R sine (som riktignok IKKE er godkjent til 330e), de ga nok noe ala 30mm foran og 35mm bak, så ble 5-10mm for lav bak
 14. Dette var ikke en 330e kanskje? I så fall tipper jeg den vil senke enda 5mm bak på en 330e sammenlignet med din, da batteripakken ligger og tynger ned i bakkant.
 15. Nå fant jeg en artikkel hvor det står at KIA håper at jeg skal trimme bilen. 😍😇😅 " Kia is hoping its new $30K ProCeed GT will lure tuners and modifiers to help lift its image up from the bargain basement to builders of desirable drivers cars. While rumours circulate that Kia Motors Europe is working on a high-performance Ceed and ProCeed small car flagships with considerably more power and torque than the new GT’s 150kW and 265Nm, the existing 1.6-litre T-GDI turbo direct-injection engine can be tweaked considerably above the current outputs. A Kia spokesman said the twin-scroll turbocharger’s standard 1.5-bar boost pressure can be safely raised to well beyond the 2.2-bar mark, raising performance to 180kW and 320Nm. The company believes such an “A-Spec” development could be achieved with minimum changes to suspension and steering systems because the ProCeed GT has already undergone a series of revisions to suit Australian driver tastes. These include firmer springs, revised dampers and unique mapping for the motor-driven electric rack-and-pinion steering system, while the standard braking system – consisting of 300mm x 28mm discs up front and 262mm x 10mm discs out back – has already been subjected to 480 laps of the Nurburgring Nordschleife in Germany. Kia says it is going down the driver-oriented path after years of dull econoboxes to move the company’s image on from cheap and cheerful to something that will someday engender passion and desirability. “The ProCeed GT is a window to our future,” said Kia Australia marketing manager Steve Watt. “While incrementally it will only contribute to a limited number of sales, its potential as an attention grabber and a brand builder is much more important. “The GT is all about emotionally desirable cars that are fun to drive, and this won’t be the only one.” Dette er jo spennende takter fra KIA. Skulle ønske de hadde laget den med bakhjulstrekk, da hadde den vært helt rå!
 16. Jeg må hvertfall si den kjører overraskende godt så langt. Men etter å ha lest denne quoten er det kanskje ikke så rart: "designed in Frankfurt, manufactured in Slovakia and tested at a little-known circuit called the Nürburgring(..) the project was overseen by Albert Biermann – formerly head of BMW M"
 17. Knappen for å slå av auto start/stop forsvant vel med LCI-modellen, tviler på det går å bytte ut og kode inn. 330e er jo litt spesiell og mtp start stop siden den går delvis på el i tillegg.
 18. Ikke kom med sånne forslag, tanken nå var å bare ha en bil, ikke modde masse! Jeg har nok idéer selv om ikke du skal komme med de og!
 19. Hehe, jeg kommer nok til å følge med litt! Takk! Ja, tror jeg kan lære meg å leve med dette. Helt det samme som bakhjulsdrevet bil blir det selvsagt aldri, men veldig fornøyd med at jeg klarte å snuse opp denne istedenfor en eller annen kjedelig og vanlig stasjonsvogn. Ja, de har lykkes med designet her. Så en artig dansk anmeldelse også av en som mente Kia hadde store baller som laget en såpass nisjebil som trolig neppe hadde livets rett fra et økonomisk perspektiv, og også ganske kompromissløs med hensyn til konseptet. Bakruta er f.eks totalt ubrukelig, men til gjengjeld ser den sjukt bra ut bakfra. Den er mindre praktisk enn stasjonsvognsutgaven men koster mer. Han mente det var en langfinger til de etablerte merkene, at Kia lager en bil som dette bare for å vise at de kan lage fete biler. Kia Stinger er jo ganske tøff også, så det begynner å skje noe.
 20. Da er godbilen solgt til en gøyal gammel type som kjøpte den til seg selv i sekstiårsdag, med trim og det hele. Så hva det ble i steden? Jeg hadde aldri trodd jeg skulle si disse fire ordene i rekkefølge, men Jeg Har Kjøpt Kia. Fant plutselig ut at det fantes en ganske kul og litt spesiell Kia som faktisk oppfylte både sportslig, fin og ganske praktisk bil. De BMW og Audiingeniørene de har stjålet de siste årene har tydeligvis fått til et og annet. Så det ble en Kia Proceed GT, som er en slags shooting brake-greie. "Bare" 204 hk bensin, men den veier ikke mer enn rundt 1350kg, så det funker ikke så verst. Kjenner at den er litt lettere enn 3-serien også, som jo var ekstra tung pga hybrid. Til tross for vesentlig mer plass bak så er den er ikke stort større, eller engang høyere enn 3-serien, og skal jeg si det selv synes jeg den er veldig linjelekker! God å kjøre er den også. En anmelder sa at hvis du kjøper denne så kan du stikke ned på puben og si at du har kjøpt deg en Kia som har kjøreegenskaper som en BMW og ser ut som en Porsche Panamera bakfra. Ingen kommer til å tro deg, men det er sant. 😛 Så da blir det vel en pause fra bimmers. Dette var min tredje BMW, så er vel ikke helt umulig at jeg dukker opp igjen på et tidspunkt.
 21. Jepp, men det blir nok for dyrt dessverre. Trolig ender jeg opp i noe annet enn BMW. Jeg pleier å bytte på, annenhver bil er fornuftig. 😛
 22. Da er den lagt ut på finn.no også https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=202547663
 23. Da er den lagt ut på finn.no også https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=202547663
 24. Bilen vurderes nå solgt, grunnet litt andre behov og en sakte og motvillig aksept av at vi vel egentlig trenger en litt mer praktisk bil..
×
×
 • Create New...