Alpejohn

Members
 • Content Count

  6094
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Alpejohn

 • Rank
  My about me page
 • Birthday 05/24/1986

Contact Methods

 • Skype
  ja

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Hareid M&R
 • Kjøretøy
  BMW 530d

Recent Profile Visitors

3072 profile views
 1. Alpejohn

  E46 med sikringsproblemer/GM5modul

  Man kan vel ordne VIN og km med bmw scanner 1.4 vil jeg anta, har aldri prøvd på E46 vel og merke men antar at det er mulig.. Så kan du sette den opp til bilen med NCS.. Grei skuring det om du har kablene og pcen med program.. Ellers så finst der ei side som driver med rep av GM5, samt at der er mye god info minnes jeg. Kanskje du finner noe interessant der..
 2. Alpejohn

  BMW X5 3.0d E53 - Sort røyk og lav trekkraft

  Ja nå tenkte jeg E39 da. Vet ikke hvordan dette er på X5, men der er vel noe ekstra i veien ja.. Men om man undersøker hvordan det skal gjøres først, så går det vel greit..
 3. Alpejohn

  BMW X5 3.0d E53 - Sort røyk og lav trekkraft

  At det er så vanskelig å bytte luftfilter bare tull.. 4 skruer og oljelokket så er det bare å løfte det litt opp å dra det ut, ta ut filteret, sette inn nytt og sette på lokket, 4 skruer tilbake + oljelokket. At et bmw verksted ikke kan gi en fastpris på denne jobben sier mer om verkstedet. 🙄
 4. Hei, Dette problemet har jeg også hatt. Skjedde kun på sommeren, og på de dagene det var jævlig varmt ute (Seff). Etter å ha stoppet, og startet igjen hadde jeg glovarm luft på førersiden. Selv med AC på og 16 grader var det kokheit. Men om jeg banka hardt på vannventilen så ble det normalt igjen. Har nå bytta denne, og problemet har ikke vært der i fjor. Men det jeg nå mistenker er at den jeg nå har lekker, for jeg får ikke kald luft før jeg setter den på 16 grader. 17 så blir det varmt. Så den må nok overhales. Får nye pakninger og stempel på ebay til et par hundre kroner.
 5. Alpejohn

  BMW dieselmotorer

  @Hpi Takker! Da er det jo ikke så ille med meg.. Men likavel jager den når man gir på moderat, tror det skjer mest på kald motor. Testa litt i ste igjen, å fikk den opp i ca +3.8 ved ca 1400 rpm (kjøring). Merket også at om jeg gassa å holdt den litt oppe, når jeg da slapp opp igjen datt den til tomgang for så å gå litt ned/opp - ned opp gjentatte ganger før den normaliserte seg.. Så den jaget ei lita stund.. Eneste merkelige jeg kan se på livedata er railtrykket som tidvis går en del opp og ned.. Selv ved kjøring virker dette å være det eneste som beveger seg merkelig.. 🤨
 6. Alpejohn

  BMW dieselmotorer

  Hm.. Jeg skulle likt å vist hvilke verdier som er akseptable.. Ser ikke ut til å finne så mye om det på nettet. Men flere som sier at pluss verdier er mindre heldig, å minus er bedre. Men det er jo ikke akkurat noe å rette seg etter. Og det er vel forsovidt kanskje ikke denne avlesninga av verdier heller, men greit å vite hvilke verdier som skal gjelde. Noen som vet? Lurer også på om dette er mulig å sjekke i Rheingold, og hvor jeg evt finner det?
 7. Alpejohn

  BMW dieselmotorer

  @Fors Dine var jo enda verre en mine.. Merker du noe ujevn gange mens du kjører da?
 8. Alpejohn

  BMW dieselmotorer

  Tok å sjekka korrekturen, på tomgang så det slik ut: På tomgang i drive: I drive på 1500 rpm ca: Ut i fra dette, ser det ut som dyse nummer 5 har et større problem en de andre. Det er også nummer 5 som har utvendig lekkasje så det er vått rundt dysa. Det store spørsmålet da, er om det er nok hold i dette til å satse på at nummer 5 har et problem.. Jeg skal få testet returmengde også da, det vil vel kanskje forsterke mistanken..
 9. Alpejohn

  Du gjør det helt feil!-tråden

  En ting er hvertfall sikkert, det er ikke lovelig kosmetisk 🤣
 10. Alpejohn

  BMW dieselmotorer

  Skal sjekke korrigeringen igjen. Har merket nå at den høres ujevn ut av og til bør den står i D/R me brems på.. Men det er ikke sånn at turtallet beveger seg, mulig det er lettere å se det digitalt. Ganske sikker på det har blitt verre siste uka. Kom til å tenke på at den har begynt å ryke litt svart siste åra, det har den ikke gjort før. Og ingenting er forandret fra da den ikke sota. Litt har det vært men er betydelig mer nå en før. Så et eller annet har jo forandra seg.. Vist det nå går mot å ta ut dysene så håper jeg de ikke sitter fast. Edit: Med "Pulserende lyd" mener jeg turtallet som går opp og ned, dvs måleren gir ikke utslag, men du hører motorlyden gå opp og ned som om du gir på litt forskiktig bare. Går opp og ned opp og ned liksom.
 11. Alpejohn

  BMW dieselmotorer

  Kom til å tenke, jeg syns jeg har over lengre tid fått ganske hard tomgang.. At det er mye som klirrer/vibrerer i bilen liksom. Er ikke så ille som det beskrives, men virker som den går mye hardere nå en før.. Rører jeg gassen og får den kanskje 50 rpm opp så slutter dette, da går den jevnt og mykt. Du hadde ikke tilfeldigvis lignende du også? Syns nesten denne pulserende lyden har blitt verre nå.. Hørte den godt ved passe mye gass rundt 3000 rpm. Så spørs om jeg snart må til å få testet dysene. 😑
 12. Alpejohn

  Dreneringsproblem E39. HJELP?!?! OPPDATERT 7/6

  Har hatt dette selv, og da var det pakningene rundt baklyktene. Sjekk utluftingsventilen også da denne virker å ha lett for å henge seg så det er ei lita glippe på den nederste flappen. Var plaga med dette, fikk mye støv på batteriet osv. Så bytta den, men gikk ikke mange mnd før der var støv igjen og nederste flappen ikke lukker skikkelig. Nå lurer jeg på å lime den fast 🤔 Men det er kun den nederste som sliter, de to øvre er fine..
 13. Alpejohn

  Downpipe

  Da er det hvertfall noe som er steike feil 🤓 Min E39 ryker ikke mye uten katalysator å dårlig tune 🛀
 14. Alpejohn

  BMW dieselmotorer

  For hva det er verdt, så viste mengdekorrektur og rough ***** et eller annet ok verdier hvertfall. Jeg vet jeg har ei dyse som har lekket litt da, utvendig. Problemet er ikke så stort at jeg orker å ta ut dyser og sende til kontroll for å finne ut av det da, selv om det er litt fristende. 🤑 Spørs om jeg bare får vente å se da om det blir verre fort, eller om det tar tid.. 😬 Takk for tipset hvertfall!
 15. Alpejohn

  BMW dieselmotorer

  Hei folkens, Har i lengre tid hatt ujevn "durelyd" fra motor på tomgang i perioder. Dette har vært ubetydelig egentlig. Nå har jeg begynt å få mer ujevn gange men ved kjøring type lett gass i 10-30 km/t. Det er ikke så ille at turtallet flytter seg, ikke forbruksnåla heller, men jeg hører tydelig at motoren "kakler" (for å kalle det det, på samme måte som lyden endrer seg når du gasser på litt) på/av om jeg holder jevn gass.. Tidvis syns jeg at jeg kjenner at "draget" pulserer med lyden. Jeg sjekket livedata fra høytrykkspumpe for en god stund siden, og railtrykket hopper opp og ned en del. På tomgang kan det variere med alt fra 50 til 100 bar (så vidt jeg kan se mens det hopper). Og jeg tror dette gjør at tomgangslyden er ujevn. Var på en kjøretur og sjekket trykket, og det hopper en del på samme måte når jeg har et vist pådrag eller turtall. Så det virker som railtrykket er ujevnt. Eneste feilkoda jeg har er EGR, da den ikke eksisterer. Matetrykket er 4.15 solide bar. Bilen starter lett kald som varm, går godt ellers og har ingen tegn til problemer bortsett fra dette. Det jeg da lurer på, er om det er noen måte jeg kan finne ut om det er railtrykk sensor eller ventilen som justerer trykket som kødder? Eller kan det være noe annet? 🤓