Jump to content

Ninur

Members
 • Posts

  18
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Kjøretøy
  BMW 523I E60

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Ninur's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Kan hende, men så lenge de nedre er åpne og radiator viten går så blir det nok kjøling på systemet. Som sagt er det ingen konsis kode som dukker opp, og bilen kjører som den skal. Jeg skal følge med fremover for å se hvordan det utvikler seg på scanneren.
 2. Ok, så jeg stakk og fikk det diagnosert på et verksted, men det viste seg at spjeldet fungerte som det skulle??? Jeg tror at det har en tendens til å få noen hiccups en gang i blandt, så om det faktisk eksisterer et dypere problem så må nok det sjekkes ut med en forhandler eller av ISTA+ programvare. For dere i fremtiden som støter på lignende problem, så anbefaler jeg å dra til et mindre verksted først i tilfelle de har gode scannere som faktisk kan fysisk teste spjeldet. Skal også legge ved link med delenummer for spjeldet for de som trenger å få hele greia byttet ut om de så skulle være uheldig. Det er visst ikke en spesielt dyr del ville jeg selv sagt, men det kan hende at arbeidstiden kan koste en del. https://www.koedbmw.com/no-no/product/51717050537 Takk til forumet for hjelpen!
 3. Kan tipse om at Biltema har en grei OBD2 scanner for BMW, MINI og Rolls Royce til ca 1000 kr. Ville sagt at at det er en grei investering i lengden, og du de gjør generelt vedlikehold en del enklere. Det er selvfølgelig ikke like grundig som fks. ISTA+, men det holder for å lese feilkoder og slette dem 😁 det finnes også noen for mindre kostnad, men er ikke sikker hvor gode de er eller hvor dypt i systemet de går.
 4. Liten oppdatering: Skal stikke innom en MECA sjappe for å se om det har bra nok utstyr til å teste radiator spjeldet siden jeg skal skifte bremsevæske uansett. Forhåpentligvis er Bosch diagnoseverktøyene deres gode nok, hvis ikke blir det nok en tur innom Bavaria eller GS siden de har dypere ekspertise.
 5. Årsmodellen er 2007, men jeg er usikker på om det er facelift eller ei om det skulle være relevant. Har gått 114500 km.
 6. Vel jeg har helst lyst til å få det fikset, i tilfelle det skulle bli snakk om overopphetning. Det virker som at de øverste bak selve kidney grillene aldri åpnes til tross for at motoren er varm. Det er fortsatt en åpning under dem i framfangeren som har et lignende system hvor de i det minste fungerer, så det er nok litt kjøing. Jeg har desverre ikke ISTA+ for å teste flapsene men en vanlig OBD2 diagnose dongel fra biltema, så jeg må nok svinge innom et verksted for å la dem sjekke uansett siden jeg skal snart bytte bremsevæske. Vet ikke om det er for mye å spørre om, men har du peiling på om hvor mye det kan koste å få bytta ut den lille motoren om det må gjøres? Takk for svaret forresten!
 7. Har fått koden 2F11 Radiator blind, top som beskrevet i tittelen på min E60 523i. Jeg tror jeg har sett den en gang før, men jeg er usikker på om den i det hele tatt blir lenge. Etter at jeg slettet koden ser det ikke ut som at den kom tilbake etter en kjøretur, men jeg vil ikke ta noen sjanser så jeg spør etter visdom fra forumet. Etter hva jeg har ellers lest på internettet, tyder det på at klaffene bak kidneygrillene ikke fungerer som de skal. Enten at de åpner seg når de ikke skal gjøre det, eller at de stenges til tross for at motoren er varm. Har ikke fått noen feilmeldinger i IDrive systemet eller varselamper, bare lest koden fra diagnoseverktøyet. Er disse styrt av en fysisk motor for å åpne/lukke dem, eller åpnes de passivt med fart fra luften og låses med en magnet? Om dette må fikses, må hele klaffe systemet byttes ut eller holder det med å bytte ut kun låsen/motoren? Og om det skulle være tilfelle, kan det koste mye hos et verksted å bytte ut?
 8. Temmelig sikker på at pluggene ligger an til å bli skiftet uansett så jeg kan vel bytte dem først å håpe på det beste. Er Borsch sine best eller bør jeg få verkstedet til å bruke originale bmw tennplugger? Tror de ble bytta ut rundt 60 eller 70k km av en forrige eier men er ikke helt sikker, skal sjekke imorra. Det rare med det hele er at det ikke kommer opp noen som helst varsellamper og motoren virker som den yter krefter som den skal. Det skjer også stort sett kun på varm motor?? Såååå mest sannsynlig coils eller plugger? Dysene hadde vært litt værre...
 9. .Hei forum! Trenger litt råd her. Tok meg en lengre kjøretur til Ålesund for ca 2 uker siden, så jeg stoppet å handla en tur. Da jeg kom tilbake til bilen (som fortsatt var varm i motoren) begynte den å få en nokså røff tomgang. Det hele gikk over da jeg gjenstartet motoren, så jeg tenkte ikke noe særlig mere på det. Dette var første gang siden jeg har kjøpt den at dette har skjedd. Spol fremove til idag, samme scenario igjen. Dette har aldri skjedd på kald motor eller når jeg er hjemme. Jeg kjører stort sett korte distanser om dagen. Har heller ikke fått noe økt forbrenningav drivstoff. Sist gang jeg stakk innom en Meca sjappe, ba jeg dem lese ut mulige feilkoder på egr og innsugsspjeld, men det eneste de fant var "DTC2B05 NOx sensor heater incorrect funkction". De visste ikke om det var noe seriøst ettersom at det ikke kom noe feilmeldinger på dashbordet, men kun på OBD scanning. Kan dette være årsaken? Det jeg kan nevne ellers er at kjerra fikk service før jul og at den har gått ca 112000 km.
 10. dæven, tenkte ikke på drivstofffilteret, hvor sitter det hen egentlig? er temmelig ny på selv-service
 11. Skal på langtur i sommer, men jeg tipper at jeg passerer 5000 km kjørelengde før det så da er det vel smart å ta seg av oljeskiftet før jeg drar? Jeg har lest på både GS og forumet her at 5W-30 er den fabrikk anbefalte oljen som skal brukes, men motoren har gått 112000 km. En Youtuber med navnet BMW Doctor anbefalte heller 5W-40 når motoren er såpass innkjørt. Hvilken olje bør jeg gå for? Og bør jeg bytte luftfilteret med det samme og?
 12. Takk for tipset, visste ikke at dette var en ting haha
 13. uff da, litt kjipt.... satser på at normal service ikke koster skjorta da takk for svaret
 14. Kall meg tufs, men jeg finner ikke svar på dette fra BMW sine nettsider. Kan man få en service inclusive avtale på en bil eldre enn 12-13 år? Min har ikke gått lengre enn 110 000 km.
 15. Har de en generell livslengde, i forhold til km stand? Hører ingen ulyder fra motor, men tenker på om det er lurt å få den bytta ut før noe skulle skje med den med tanke at den kan bli sugd inn i stemplene?
×
×
 • Create New...