Evopower

Medlem
 • Innholdsteller

  2363
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Alt skrevet av Evopower

 1. Evopower

  Bytte bil? e91

  Haha ja ble mye grått 😛 Men må si det er fin farge. Svart er altfor vanlig og dystert og mørkt. Anbefaler heller grått sports skinn enn svart standardinteriør, hvis trådstarter har valget.
 2. Tenkte jeg skulle si det, men du fant ut av det selv 😂 lur oppgradering! Sikkert lurt å pusse/blåse rent og legge på fluidfilm av ettelleraent slag nå når tanken er nede. Nå kjenner jeg vårlukta og den umiskjennelige klunken i dørlåsen på e28 førerdøra... en 535 skal ut på cruising snart 😀 fytti du er heldig 😎
 3. Evopower

  F10/F11 tråden

  Har e61 med komfortseter. Minne på begge sider. Min erfaring er at de er gode, selvfølgelig. Men jeg har dakota skinn og setene føles ikke i nærheten av nappa skinn å ta og føle på. Nappa skinn er en anelse mykere i stoppen. Nå hadde jeg ikke noe valg da jeg kjøpte brukt bil, men nappa eller exclusive learher er et must på neste bil, med alcantara på 2.plass. dakota er et billig "jukseskinn" Jeg mener også at de aller beste setene, jo de har jeg i e39 med msport alcantara seter. Og f11 med sportsseter i alcantara er ei heller dumme. Men fører til skjeldenhetene når man også vil ha minne på dem i f1x
 4. Evopower

  Bytte bil? e91

  Hadde ikke nølt med å oppgradere til 3 literen! Her er mitt valg: https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=126523733 Om du ikke har xdrive så har denne sperrediff. Bmw med sperre er vanvittig gode til å ta seg frem med riktige dekk. Offroad er ikke noe man bruker 3 serie til uansett.
 5. Evopower

  Fredriks alternative bimmerstråd

  Har hatt begge modellene og kan trygt si at denne generasjon A6 var en forfredelig bil. Den var vel kanskje bilen som for alvor startet vag sitt dårlige rykte. Av denne og e39 så virket nok e39 dyrere. Men 150 bmw hester går like bra som 165 audi hester 😛 etter 5 år i alder så får man nok igjen for bmwens høyere pris. Audien min var quattro, plantet og trygg veifølelse når understellet ikke slarket. E39 er mer leken. Allerede den gang var den optiske kvaliteten bedre på Audi, mens den reelle kvaliteten nok var best på bmw. Rover 75 ja, denne var flott! Jaguar for folket en stort løft for Rover som tidligere hadde en Honda Civic kloning i 416i. Tror ikke det var så mye Honda igjen på den, annet enn rustblemmene. Ellers en artig tid 90 tallet når man ser på alle samarbeidene. Slik som Ford, Jaguar, Volvo Land Rover (senere BMW) og Rover som var innom flere fusjonspartnere før bmw til slutt satte kroken på døra for merket. Rolls Royce og BMW, ja tilogmed i 2019 med Toyota og BMW sin nye Z4, som toyota har satt merket sitt på. Ikke at z4 er en dårlig bil, men å ta opp arven etter legendariske og egenproduserte mk4 på den måten, blir en for billig løsning. Blir som om neste Aventador bygges på nye Honda NSX. Hver for seg gode biler, men arven og sjela blir ikke forent i det nye.
 6. Så lenge det er samme motortype og ca effekt, så skal ikke det være nødvendig å melde inn. Jeg tror du finner svarene når du får av toppen trenger vel noen kraftpiper med tusenspor eller hva det er. Husker ikke i farten. Merk o/d og skru av kamhjul og strips registerkjede fast til dette. Ellers så må du tappe motoren for kjølevann flr du begynner og tørke opp vann som faller i sylinderne nokså fort. Sett inn stemplene med motorolje eller wd40
 7. Ta av toppen og sjekk toppakning. OM det skulle vise seg å være et stempel kommer du nok best ut av det med byttemotor.
 8. Meget stilrent hele bilen skjeldent bruker jeg frasen "akkurat som om jeg skulle gjort det selv" felgene, skvettlapper, m5 grill svart med krom ring osv er nøyaktig hvordan min f11 ville sett ut også Bilen ser eksklusiv ut. For mange råner til bmwene med kantfelger, vals, senk dekkstrekk, lepper og det som hører til. Så fortsett med den stilen du kjører her
 9. Evopower

  Evopowers tråd. E61 eu ok

  Sommerhjul er gjort klare med voks Bare å vente 2 uker til og så kan man få av piggdekkene. Stadig imponert over 12 år gamle felger, stått på fra fabrikk, og uten en eneste hakk eller skramme.
 10. Hei Kjøpte en 2001 e39 520d for et halvt års tid siden. Kun fordi jeg trenger en bruksbil i hverdagen og det måtte være bmw. Budsjettet var på maks 40k og jeg tok meg god tid å såg på flere biler i denne prisklassen, som ikke svarte til forventningene. Helt til jeg kom over denne. Bilen passet meg midt i blinken da den er av typen uten partikkelfilter og masse elektronikk som kan gå i stykker. Planen var å ha bilen "så lenge den orket". Men etter noen mnd er jeg blitt så glad i bilen at jeg har skiftet mening. Denne skal holdes vedlike, oppgraderes og forhåpentligvis eies i flere år Utstyr utover standard: Regnsensor, Xenon, skiluke, hengerfeste, 2 sone klima, multifunksjonsratt, cold climate pakke, setevarme og kjørevarmer på diesel.
 11. Flott arbeid ovverrasket over hvor bra 7" skjerm passer på e9x. Ser ikke ettermontert ut i like stor grad som mange andre.
 12. Evopower

  E30 Touring + E60 535d

  Først og fremst overstyrer den mer lockup og raskere girskift. Etter hva jeg ser av videoer blir det nesten som en dsg kasse. Om det er bra kan jeg ikke svare på.
 13. Evopower

  X5 E70 LCI - Foringer i framvognen

  Jepp
 14. Lav kompresjon på en slik motor er uvanlig. Sikker på at det ikke er en swirl flap som har ramla nedi sylinderen?
 15. Min 2007 530xd kosta 970.000kr ny til sammenligning
 16. Evopower

  Mer krefter mindre forbruk bmw e38 728i

  Min 2.2 bensin lå på 1.1 på langkjøring. Defekt vanos. Din 728 bør ligge på 0.9 på langkjøring. Så ser for meg at det er noe muffens du bør sjekke opp i. Det er uansett halvparten av forbruket å spare ved å velge 730d. Min 530d ligger på 0.65 på blandet kjøring.
 17. Evopower

  Bakerste dekk går ikke rundt

 18. Evopower

  registerkjedet gikk rett vest

  Om den nye motoren har vært aut eller manuell har ikke noe å bety. Flytter bare over svinghjul eller flexplate alt ettersom. Bare få tak i en av samme type årsmodell helst
 19. Individual lakk finnes ikke i konfiguratoren på bmw.no? 700k er mye, men så er en tilsvarende g30 900k?
 20. Uff du har fått deg transe ja.... snakker av erfaring: Denne vil oppta all din tid og penger framover 😛 godt du har m3 å bruke når frustrasjonen over vag blir for stor. Hvorfor ikke en H1 163hk rwd med diffsperr? Eller en Vito? Ikke at transporter er dårlig å kjøre, og du får mye tøff styling til dem. Men lykke til Skryt: 530d er råflott ligger den for salg?
 21. Evopower

  Bakerste dekk går ikke rundt

  Kjempekoselig at du bruker forumet til hjelp og er villig til å lære selv Men jeg ser du ikke har så mye erfaring så kanskje det hadde vært lurt å betale et verksted 1 time og fått det på stell? Men om du ikke trenger bilen daglig og ser på det som læring, slå deg løs! Bremser er et viktig ansvarsområde på en bil og jeg må nesten skrive dette for å si at ikke kjør på veien om du føler det blir halvveis.
 22. Evopower

  Mer krefter mindre forbruk bmw e38 728i

  Ligger vel noen greie e38 730d på finn samme gode bilen, men med mer effekt og lavere forbruk.
 23. Evopower

  Mer krefter mindre forbruk bmw e38 728i

  Hva har du av forbruk og ca effekt i dag? Mange kjører rundt med defekt vanos uten å vite det. Øker forbruket og gjør motoren treg under 4000 o/min. På en slik motor er pri 1 å sjekke at vanos, lambda og lmm fungerer. Å hente noen ytterligere effekt enn fra fabrikk vet jeg ikke om er så enkelt
 24. Evopower

  F11 n47 startproblemer

  Ja man har klagerett, men det er ikke automatisk medhold i klagen. Den som klager må påbevise at feilen forelå i bilen på kjøpetidspunktet. Registerkjede er såppas vanlig n47 feil at det må anses som normal slitasje, og slitasje som kommer over tid. Feilen kan ha oppstått etter kjøpetidspunkt. Var det de typiske registerkjedelydene ved kjøp? Var selger og kjøper bevisst om n47 problematikken ved kjøpet? Informerte selger kjøperen om dette? Osv osv.... mange kriterierer og variabler ute å går i en slik sak. Bilen var ikke ny. Alt av skader etter 100.000km er etter min mening ting man må bare leve med. Så skjøre dagens biler er, blir det risikosport for alle som selger bil, om de skulle blitt hoødt ansvarlig for alt av feil som skulle oppstå de neste 5 årene.