Jump to content

Evopower

Members
 • Posts

  3694
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by Evopower

 1. Forstår argumentene. Har man flere biler å ta av så kan man ha dette dekket på en kjøreglad bil. Jeg i fjor hadde 2 dager med speilis i Tysvær. Bilene sto nærmest i ro da alle kjører piggfritt. Her var det deilig å ha piggdekk og kjøre rett forbi dem rett å slett. Over haukeli i kolonne på is og snødekke var også betryggende med piggdekk. Forstår også argumentet om lavere støy, men det er også en passiv sikkerhet å høre på piggene når det begynner å slippe. Ellers står jeg på argumentet om å ha det beste dekket den ene gangen det er glatt. Fordi man bruker ikke dekkets veigrep når det regner ellers på vinteren. Inn til byen er i maks 60 og bare daffing. Så forstår ikke hvor kjøregleden i alpin 5 skal komme inn her som en fordel, kontra det å ha sikkerheten av et nordisk vinterdekk når det virkelig gjelder. Det er forskjell på alpin5 og sommerdekk på sommerføre ja, men mye mindre forskjell enn på alpin5 kontra et nordisk vinterdekk på vinterføre. I andre steder i landet med mer fart så stiller det seg jo annerledes. I tillegg om man har en bil som m3/m4 og skal ha litt mer veigrep da myke nokian r3 feks bare vrenger seg. Og det er også argumentene dere har mer kjøreglede. Mitt syn er at kjøreglede kan man ha på sommeren med skikkelige sommerdekk ala pilot sport4s. Og roe seg på veien i vinterhalvåret. Dessuten, kan kjøreglede på isbane være større med pigg, enn med piggfritt hvor du ikke får dratt skikkelig på ut av svingene.
 2. Den rotete sidelinjen som ender opp i en feit D stolpe er noe av det som irriterer meg mest med ix. Men de er ikke alene. Alle bilprodusemter gjør dette. Antakeligvis for å kunne få høyere hattehylle og oppi større bagasjeromsvolum. Samt mer stål=kraftigere torsjons stivhet og sidekollisjons sikkerhet. Men jeg liker det ikke. Vinduslinja skulle vært helt rett og gått helt bak, med et stort firkantet sidevindu bak. Slik bilene på 80 og til dels 90tallet var.
 3. Spennende innslag med tyre reviews. Den eneste skikkelige dekk kanalen nå til dags. Morro med test av kontinetale vinterdekk, det resten av verden kaller vinterdekk og skandinaverne kaller helårsdekk. Michelin pilot alpin 5 vinner. Vel fortjent. Det er et bra dekk. Det jeg stusser på er hvorfor folk velger dette på sørvestlandet? Jeg bor her selv og det er som det blir sagt: mye regn og høstlig. Kanskje en dag og to med snø som blir til slaps og regner bort. Her er michelin dekket perfekt. Det jeg ikke forstår er hva man gjør den ene dagen det er speilblankt og underkjølt, eller skal over haukeli på speilholke? Da er det jo bare piggdekk, til nøds gode nordiske piggfrie som duger. I mitt hode stemmer ikke teorien om å velge dekk til det underlaget man kjører mest på. Fordi: Regn og høstligt hele året kan alle dekk klare å kjøre på. Også piggdekk, selv om alpin 5 er overlegent bedre på akkurat det underlaget. Hvorfor? Fordi man makser ikke veigrepet på slikt underlag. Har enda til gode å miste grep på en høstdag uansett dekk egentlig. Hvor får man kjørt aktivt nok til å makse veigrepet og hvorfor skal man det i vinterhalvåret? Så hvorfor velger man da et kontinentalt dekk til dette formålet når man likevel daffer rundt og ikke får utnyttet maksimalt grep? En uke senere er det klink is, kun en dag. Det kan komme overraskende på. Den følelsen man kjører i 40 og alt slipper og farten bare øker. Det er da jeg vil ha piggdekk. Jeg trenger bare redning denne gangen. En avkjøring er en for mye. Så er det ikke ideelt resten av året, spesielt argumentet bremselengde våt asfalt på et nordisk dekk som er dårligere enn kontinentalt dekk som alpin 5. Men når kjører man slik at de 2 meterne i forskjell ved panikkbrems er avgjørende? Det er mye viktigere de 12 meterne i bremselengde som skiller et piggdekk og alpin 5 på is. Det nevnes vinteregenskaper som er veldig gode på alpin 5. Ja, men det er hard og kald snø, slik som i nord eller indre østland. Sørvestlandet er egentlig det værste føret å finne passende dekk til. Ja det finnes kontinentale dekk, men de hjelper ikke den ene dagen med holke. Det er min teori, så har du de som lar bilen stå den ene dagen, og heller lar være å kjøre over fjellet og slike ting. Men da er det nesten så man bare trenger sommerdekk egentlig. Alpin 5 er et kjempedekk, men tror heller det passer til en snever klimagruppe/kjøpergruppe. Jeg tror faktisk man kan snu på det og si det er et kjempebra sommerdekk til sørvestlandet som har 10-15 grader og regn om sommeren. Gikk selv for pirelli ice zero2 piggdekk i år. De mest asfaltfokuserte piggdekkene.
 4. El passer ikke for alle nei. Har firmabil til vanlig og den andre halvdelen kjører lite. Derfor går det 1 mnd på en tank på 5 serie dieselen. Kostnaden med å ta opp lån for å kjøpe ny elbil eller phev, for så å spare drivstoffutgifter på en bil som kjøres veldig skjeldent, ser jeg ikke på som forsvarlig økonomi. 5 serien er der at den taper seg 50k de neste årene, thats it. En ny phev taper seg mer. Serviceutgiftene er et ferdig kapittel håper jeg. Så sitte på 8k mnd i lån på en i4m50, selv om det er en fabelaktig bil, er ikke for alle.
 5. Med det i minne så kan man jo også si at nye brz/gt86 med 2.4 liter boxer endelig har fått det lille momentet ekstra som den utgående manglet. Samtidig fortsetter den tradisjonen med lav vekt, manuell kasse, rwd og kjørefokuserte kjøreegenskaper. Selvfølgelig i en enda simplere utførelse enn billigste cayman, men også til halve prisen men om disse kommer til norge er vel heller usikkert. Yaris gr er den bilen i dag med best forhold av kjørefokuserte ytelser/pris. Spesielt om man skal ha en helårsbil og prissetter litt grøvre kjørestil, rallyinspirert som den er
 6. Ikke annet enn at jeg hadde en maxima v6 bensin som ikke kom gjennom eu pga avgass. En liter rødsprit på tanken (tips fra nettet den gang for 10 år siden) og litt hardkjør rett før eu timen fikk den akkurat under utslippskravene
 7. Tanken har slått meg ja, men det blir i så fall om jeg får et bra bud. Må ikke selges og kommer sikkert til å ha den lenge😅 Nå er den jo også nullstilt med alt av slitedeler nye. Sliter med å finne noe annet som gir like mye og like allsidig bil til under 150k. OM den selges så er det for å eie noe gøy nå før alt er slutt med ny regjering 😅😳 alt ifra yaris gr til dodge ram srt10 står på drømmelista.
 8. Har en 530xd manuell men den er over 100k 😅 nydelig å dra henger med. Løser den bare ut på tomgang nesten.
 9. Fantastisk gjeng, velstand og god underholdende lesing 😅 Andre land sliter med rent drikkevann og her klages det på mangel på speil og sidefleskstøtte. Forstår ellers poenget med at et premium merke kutter unødvendig mye på utstyrsfronten.
 10. Moms er vel 25%? Altså 25.000kr pr 100.000kr. En bil til 700k blir da 875.000kr?
 11. Hvor går grensa på momspålegg av dyrere elbiler? 400k? I så fall blir det jo moms på alle elbiler utenom den billigste leafen og en og annen småbil. Så er spørsmålet, burde man kjøpt bil nå i høst før alt går adundas? Altså helt ny bil så man har ny bil lenge og før prishoppet/momspålegg. Eldre biler kan jo få bruksnekt snart. Og dermed uselgelige i norge og må skipes ut til andre, friere land for å kunne selges. Alt dette er jo så klart worst case, men samtidig en realitet om ikke mange år. Det er dyrt med helt ny bil men samtidig så er det dyrt å ikke gjøre noe og. Det blir hvertfall dyrere å være gjennomsnittspersonen nå fremover, siden det er vi som får regningen av klimaskiftet. De rike er jo rike uansett om de må betale 1 mill mer i skatt. De fattige får nå enda mer tilskudd fra staten nå som venstresiden vinner, og kan i realiteten leve helt ok uten å trenge å gå på jobb. Vi midt imellom, typisl inntekt 400-700k i årslønn, er de store taperne. Artig det, siden AP sier det er gjennomsnittsarbeideren som står i sentrum 😅😅 det var vel i i etterkrigstiden det. Mange år siden det.
 12. 100.000km er da ingenting på en bil. Ja, man har jo svakheter som høytrykkspumper, registerkjeder og clutch som på visse modeller er værre enn andre. Og da ryker dette like gjerne på 80.000 som 200.000km. Min erfaring er at det meste på bmw kommer på 170.000km. Så kjøper heller en bil som er gått 300 og har skifta ut mye deler og i tillegg er billig pga kmstand, enn en som er gått 100 og er dyr i innkjøp og har alle feilene i påvente. Angående m3. Kjøpte en e46 m3 som var gåt nærmere 200.000km. Denne kjørte jeg en stund med. Den var thight og fin, kompakt, frisk og god. Dønn strøken karosserimessig da den kom fra utlandet. Anelse slitt giroverføring på den manuelle kassa og slitt rstt var det eneste som avslørte km stand. M3 er jo overdimensjonerte biler, med drivverk i lastebildimensjon. Man sliter det bare ikke ut. Sett bort fra enkeltes årgang med rådelager casen.
 13. Kjørte min Excursion 7.3 diesel på norgesferie. 5000km fra vestlandet til troms og tilbake. Logget turen og endte på 1.4 liter på mila og ca 11.000kr i drivstoff. Da var det henger og e61 bakpå fra vestlandet til østlandet tur/retur i tillegg. Ikke værst når man er rundt 6 tonn med all last og man tenker at en middels bobil eller transporter varebil ligger på literen. Driftsutgiftene er også lave sammenlignet med en vag, så alt ialt billig bilhold. Dette forutsatt at den jo kun brukes på ferie/hengerkjøring bruker ellers e61 til daily.
 14. Det er jo en 750d ifølge selger. Xd står det. 750i xd 😅
 15. E90 og e61 er på mange måter bygd over samme lest. Min 2007 modell e61, er kun gått i norge. Og selv om disse bilene har mye aluminum og deksler under og derfor meget bra rustmessig sammenlignet med en 2007 mondeo eller avensis, så ruster det likevel. Det ruster - uansett- så lenge bilen er i et norsk, særs vestlandsk klima. Speilinnmaten er korrodert i stykker, kanalene under sideskjørtene begynner å bli brunt men reddbart. Hadde jeg vært tryggere å kjøpt en e61 2007 fra usa usett mht rust? Helt klart. Og derfor et bedre utgangspunkt å handle brukt m3 fra et tørrere land. Da vil bilen, etter 10 år i norge, forutsett at den har fått jevnlig understellsbehandling, fremdeles være hel og salgbar. Kjøper du en snart påbegynt rusta e92 m3 som er gått i norge hele tiden siden 2007, så får du nok et større tap 10 år frem i tid. Da er det nok brunt på hjulbuer og verdien er dårlig. Men du skal jo bruke den bevisst hele året og da er verditapet sikkert kalkulert i din beregning. Kjøre det til nulls på en måte er også et regnestykke ikke dermed sagt alle norske m3 er dårlige, men spesielt e92 har blitt brukt av folk som bruker bilen hele året.
 16. Jeg personlig liker f11 bedre enn g30. Og prestanda, modernitet og utstyr er så å si den samme mellom de to. Siden fargen og slikt stemmer bra, så hadde jeg betalt den prisen for f11. De g30 til 700 er enten grå eller svart. Det skal jeg ikke ha. Nå skal jeg ikke kjøpe, men tenker at andre kanskje tenker likt så meg? Tror nok den f11 blir solgt om ikke lenge
 17. Gøy å se den ene etter den andre blir eu ok Normalt sett så er det jo trist å selge en tds touring. Men når du har 2 stk 535 så er det ikke vanskelig valg egentlig 😅 Diesel er liksom ikke det samme å piske rundt på småveier som en m20, m30 eller m50. Men diesel er fint til daily og der har du jo x5. Så det er fullt forståelig at tds må vike Her får noen seg en god bil! Bare det å bytte olje rett før salg, det gidder jo de færreste.
 18. Nydelig british racing green m550d. https://www.finn.no/224407067 Flott 760Li https://www.finn.no/225643346
 19. Søk opp jugern og ylvis 😅 Men tja.... Dørene kan absolutt reddes. Jeg kjenner en som kan bygge opp dører fra absolutt nada på biler som det ikke finnes deler til. Så dette her kan reddes av kvalifiserte karosserimakere. Men om det er verdt det kostnadsmessig er jo en annen sak. Men er penger alt hvis man kan bevare bilens originale deler? Dette med barnestol leser jeg av interesse mange gode tips. Morsomt å se barnestol i e34. Jeg forstår ikke hvorfor det er mer fy å kjøre barnestol i e34 nå enn på 90 tallet? Ja, nå har man isofix, men det er ikke dermed sagt at det gamle systemet er ubrukelig? Hvis det er den klisjeen at kun det sikreste er godt nok for barna, så kan man jo heller slutte å kjøre. Før så hadde man det jo slik at magebeltet på 3 punkten gikk gjennom barnestolen og holdt den på plass i en kollisjon. Sånn sett det samme som isofix, men bare at det er jo litt mer slakk i et belte, før beltestrammer etc får spent seg opp.
 20. Det heter jo også det at fører til enhver tid er ansvarlig for aktuell vekt. Dvs si at er man i tvil og nærmer seg maksvekt, så skal man innom på nærmeste vekt for å sjekke. For det er aktuell vekt når man blir stoppet som man blir bøtelagt for. Ikke hva tallene i teorien sier at man har bakpå.
 21. @Snagg30 dette blir en fin tur for 540i en tommelfingerregel jeg bruker selv om bilen er overdimensjonert for det den skal dra, er å bruke lave og lette gir, innbille at motoren er svakere enn den er. Dvs 3500 omdreininger og lett på gassen istedenfor 1400 omdreininger og fullt trøkk på gassen. Det genererer mer boost og mer varmgang og mer slitasje. Ikke at det er noe problem på dagens biler, men jeg liker å ha det som en vane. Vipp den gjerne over i sport når bakkene kommer. Go tur!
×
×
 • Create New...