Jump to content

Evopower

Members
 • Content Count

  3150
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by Evopower

 1. Det kan være mye å hente kun på nye dekk. Jeg satte på noen nye GT Champiro på en bil og det slet nesten rattet ut av hendene på meg. Nye dekk, samme dimensjon, michelin. Ny bil! Hjulstilling som det nevnes er uansett ikke dumt å ta på alle biler etter noen år.
 2. Bmw er ikke hva det var... Støtter den avgjørelsen det er noe med den sjela og mangel på ipad i dashbordet som gjør det så herlig å kjøre.
 3. Diesel har sine komplekse sider, og mesteparten til tds problemene er HT pumpa og feil bruk som fører til sprekt topp. Hadde folk kjøpt ny HT pumpe så hadde mye vært løst tror jeg. Men man har ofte bilene i den alderen hvor man ikke gidder og det blir fiklet i stykker eller kastet. M30 er jo nesten urettferdig å sammenligne med, dette er som en corolla motor å regne. Bare går og går. 😅 Det gjelder ikke dere da, her blir jo alt nytt ser jeg Det må da være en fillefeil med den "proppen" som hindrer diesel i å komme inn. Haha manisk depressiv, der lo jeg godt! Kjenner seg igjen i den. Jeg tror nok vi heller mot det at man er oppe å flyr når alt fungerer gangen i en tds er vel muligens den peneste diesel motorgangen fra bmw noen sinne. Stå på, dette klarer dere
 4. E61 og demperbytte foran Byttet også fjører, topplagene og linker til stabstag, mansjetter, ja alt. Bedre å bytte alt nå enn å ta det opp igjen om to år Denne gangen måtte jeg se slaget tapt og levere inn bilen. Fikk hverken demper ut av hylsa eller klemt de nye fjørene nok sammen med biltema klemmene. Her innser jeg slaget er tapt 😅 Bare slenge alt i bilen og få den på verksted Bilen hentet og dette ser bra ut Vel hjemme, noe høyere på snuten enn den var Det er som å få ny bil, helt enkelt dette har vært problemet siden den ble kjøpt. Ingen slag eller rumling foran lenger. Farthumper kan nå tas i vanlig fart og ikke trillefart 😃👍 kjempeløft i fahrfreuden.
 5. Liten økt da Satt på bakfanger, justert håndbrekk og montert sammen baksetet igjen. Og fikk tak i ny abs modul som ble montert. Baken ferdig Nye linker på stabstag bak og ny demper Hele bilen under glinser av enten lakk, ren aluminium eller understellsmasse Baksete på plass igjen etter demperbytte Ny abs modul og ingen varsellys lenger!😃 kun et airbaglys som jeg må få vekk før pkk. Godt å krysse enda mer av lista. Nå gjenstår kun brakett tilhengerkontakt, airbaglys og oljeskift. Så den er nok ute av garasjen innen helga er over - Jeg velger å la bilen dra på pkk med bremseskiver som er på kanten med tanke på rust. Det er for at dem skal finne noe. Er det noe i det å legge igjen en feil eller to til dem? Jeg mener det hjelper meg, men det kan jo selvsagt være tullball. Føler det er slik at hvis man leverer en strøken bil, ja da skal dem uansett finne noen 2 er feil. Akkurat som at verkstedene er redde for tilsyn hvis de slipper igjennom for mange biler uten noe pirk 😅 Vi får se. Det er de skivene og muligens høyde på xenon lys (lurer på om justeringspinnene er knekt) som er det eneste mulige de kan pirke på nå.
 6. Ja tenkte s klasse eller rolls royce... 7 serien skulle sikkert holde plenty i forhold til komfort, så hvis ikke det var nok da må man nesten opp i de to jeg nevnte der.
 7. Ikke for å kuppe tråden, men vet noen om obd2 carly kabelen er kompatibel med programmene?
 8. Du vil finne tester som sier at noen er bedre og andre dårlige. Se på tyrereviews og der kommer det fram at Hankook er helt der oppe blandt premiumdekkene, og når man ser prisforskjellen så kan man nesten få to slike sett kontra ett michelin sett. Motor sin s1 evo2 test https://motor.no/dekktest-sommerdekk/hankook-ventus-s1-evo2/136305 I dette tilfellet er det støy som man ønsker best på og her er det bedre enn michelin og conti. Men for eksempel Falken er bra på støy her og kanskje mer aktuelt.
 9. Han klager da heller ikke på dekka men lurer på om det er mulig å gjøre den enda mer komfortabel enn den er? I utgangspunktet enig i det med skikkelige dekk før triksing med dekkdimensjoner, men s1 evo2 er da makeløst gode på komfort allerede. Han har jo allerede premiumdekk på. Jeg har hatt 225/50r17 på min og gikk nå over til 235/40r19 av samme dekk type bare med skum inni. Støy, sporing og komfort er nesten det samme, altså en del... Selv med 225/50 dekka var det i mitt hodet støy. Selv med premiumdekk conticontact6. På den annen side kjørte jeg en e39 med 195/65r15 piggfrie falken EPZ dekk her i forrige uke. Og makan til komfort altså. Å komme til e39 var som å komme i en S klasse sammenlignet med e61 med 235/40r19. Og da er man over på ulempen som det nevnes her med tynne og høye dekk med myk gummi; lik null veigrep på asfalt. Det drar og sladder selv i 60. Hvertfall med så tung bil som 740e så ville jeg som sagt ikke gått tynnere enn 225, bilen er også bygget for mer prestanda enn tynne dekk kan gi. Men man kan ikke erstatte komfort med kun å endre dekk type. Dekkprofil type ballong hjelper veldig på. Og det virker som trådstarter er bevisst dette, og kjører deretter. Men man kan jo spørre seg, var 7 serie det rette valget i jaget på den ultimate skyen av kjøreopplevelse?
 10. Nye Mclaren T50 er allerede min hyperbil favoritt selv etter bare å ha sett det youtube klippet. Ferrari 812 Superfast er også helt der oppe. Ikke noe tullball, manuell, sugemotor, analog turteller, fokus på føreren og kjøreopplevelse.... Og bevisst utviklet for den utdøende fører rasen... Sånt liker jeg. Andre biler er kanskje mer ekstreme i rene tall, men so what?! 😁 Når Murray snakker sitter jeg bare å nikker med hodet. Sånt skal det jo være! Hadde nesten gitt opp håpet på bilindustrien, åsså dukker han opp igjen. Jeg la spesielt merke til at senterlinja på drivakslene er høyere enn veiva. Det blir ikke nevnt i videoen men det er jo ganske rått mtp lavt tyngdepunkt. Cosworth motor dekslene er en hærlig hyllest til Cosworth og deres merkevare samt motorsporthistorien oppigjennom. Jeg kjente umiddelbart igjen motor dekslene fra mercedes 2.3-16v jeg hadde, og nikket anerkjennende til disse. Bra gjort å la bilen være en limit-pusher men samtidig gjøre hyllesten til design og motorsporthistoriske løsninger opp igjennom. Jeg får også følelsen at dette går ut som det siste livsverket til mr. Murray. Det er noe "endelig" i måten han viser den på. Det er bare å ta av seg hatten og takke for bilene Det legges ikke skjul på at dette er det siste manuelle sportsbil ikonet. Bugatti Veyron/Chiron var toppen av bilprestanda. Om man snur litt på det så er P1 og LaFerrari også det. Og nå T50 som toppen av kjøring... Mangel på et bedre ord. Murray snakker ned om F1, noe han sikkert kan siden de er verdt hundrevis av millioner uansett. Jeg ville nok heller hatt en F1 enn T50, men det er bare fordi jeg er den generasjonen. P1 må da rase i pris nå etter T50 sitt inntog. Men ser man kjørefølelse kontra penger av nyere biler, så er det vanskelig å toppe 718 Cayman eller Alpine A110 (som Murray også kjører privat) En 911 C2s, M2 Comp, eller Corvette C7 (alle med manuell) er likevel av de "oppnåelige" som ligger nærmest for meg.
 11. 225 eller 235 er ikke synlig differanse på bredde. For å få den "rette looken" det snakkes om her så er det mer 285 eller mer i bredde. For å få noenlunde lik rulleomkrets så er det vel anbefalt å gå opp 3 hakk i bredde for hver hakk ned i profil du går. F. Eks 225/55r18 fram og 255/50r18 bak. Det kunne jo gått. Men ser at det er enda nærmere med 245/50r18 opp mot 225 dekkene. Det avhenger jo også om du har ulik bredde på felgene fram/bak og hvor brede de er.
 12. 225/55r18 som han tenker på er da innenfor rulleomkrets på 7 serie og langt over 3 serie. Men skjønner deg om du sikter til bredden, sett bakfra under kjøring...
 13. Tenker du helårsdekk på bilen året rundt? Det funker jo fint på Sørvestlandet. Gummien på kontinentale vinterdekk (det vi kaller helårsdekk) er vel en mellomting av sommerdekk og nordiske piggfrie. Michelin pilot alpin 5 og Michelin CrossClimate er to dekk som er bra som helårsdekk. Sistnevnte er meget bra på dette med sporing/støy. Forvandlet en bil jeg kjøpte disse til. Se link under Ellers ser jeg at flere nevner at S1 evo2 dekkene er noe som må skiftes ut for bedre opplevelse. Dette er feil, disse dekkene er noen av de bedre på komfort, støy og mykhet i mange tester. Michelin har også en god opplevelse av å kjøre stabile, runde dekk. https://www.google.no/amp/s/bilogmotorbloggen.no/2016/11/21/dekktest-michelin-cross-climate-del-4/amp/
 14. Her vil nok trådstarter oppleve mange som sier at dette ikke er mulig, ser merkelig ut etc. Om man vil ha 18" på 7 serie kjør på sier jeg blir sikkert komfortabelt. Ballongdekk var ansett som eksklusivt før i tiden jmf e23 745i og Jaguar Xj. Må ikke alltid være bredt og lavt
 15. Se dekkalkulator.com for å finne noe som passer De dekkoppsettet du allerede har er ganske bra, det er ikke sikkert du merker markant bedring på tynnere hjul. Men alt som er smalere og høyere reduserer dekkstøy og sporing. Til et punkt hvor bilens vekt skaper litt geléfølelse hvis det blir for lite dekk. F. Eks. 175 dekk er ok på en Corsa men ikke en 7 serie. Jeg ville ikke gått smalere enn 225 på bilen du har. 225/55r18 på alle 4 er vel det beste for deg som tenker komfort. 245/50r18 er kanskje det jeg ville valgt på en slik bil.
 16. Jeg bruker alltid clutch sentreringssett. Men det går jo uten også, med mye finmåling før man trekker til trykkplata. https://www.biltema.no/bil---mc/bilverktoy/forstillingsverktoy/sentreringsverktoy/sentreringsverktoy-2000024018
 17. Gratulerer med flott f10 Herlig forfriskende å se en uten msport og med originale felger. Åsså rekkesekser da 😃 Har du ingen e39 lenger?
 18. Jeg har litt erfaring med Subaru. Mine foreldre har hatt det de siste 10 årene. Først en 2008 Outback 2.0D manuell og nå en ny XV 2.0 bensin cvt. Subaru dieselen er egentlig utrolig kul sak. Småtøff gange, verdens eneste dieselboxer. Den er veldig liten og lett både utvendig og "innvendig". Den har gassrespons som en bensinmotor pg få innvendige deler og et lett svinghjul pga lett veiv. Forbruket var bra... 0.5 på mila. Knallbra skyv over hele registeret. Turtallsvillig som bare bmw diesel kan matche. Impreza og outback diesel 4x4 manuell fra den perioden er også lettkjørte, mekaniske, nøytrale i oppførselen og rett å slett knallgode på vinteren. En planta nøytral uovervinnelig følelse som jeg ikke har funnet i 530xd hvertfall. Minus: clutch og svinghjul er en vits... Røyk hver 60.000km på den de hadde. Den var gått 160.000km ved salg. Dieselen fra 2008 til 2012 var kjent for å havarere. Subaru nektet, men statistikken sier noe annet. Deres holdt heldigvis men raklet godt på slutten... Derav innbytte. Denne dieselen klarte heller aldri å bli varm, subaru klarte ikke å innrømme at motoren var så termisk effektiv at den ikke klarte å produsere nok egenvarme. Jakka og lua på hver dag i vinterhalvåret. Motoren kom seg skjeldent over det blå før det var kjørt over en time. Ellers så er det Rust...., tynn lakk som alle asiatiske biler. Senere kom cvt kassa på diesel også. Her tar momentet på motoren knekken på kassa...Outback 2013-2014 der var motoren fikset, samt siste årene med manuell og den ble 6 trinns, mot 5 på den første. Dette er en bil jeg og kunne tenke meg senere. Kvalitetsmessig bra. Fikset motor problemet, lagt til tilleggsvarmer og bedre girkasse. Plassen i baksetet på denne er nesten i klasse med Superb. Subaru med bensin.... De har slitt med oljeforbruk. Cvt kassa er forferdelig. Fordelen er en motor uten noe dilldall som turbo eller lignende, så den bare går og går. XV som de har nå har ENDA tynnere lakk og er begynt å ruste alt. 0,82 på mila og tomgang eller 5000 omdreininger kan man velge 😅 motoren har ikke bunndrag til å klare noe innimellom der. Synd man ikke fikk 1.6 turboen fra Levorg i denne. Subaru er generelt bra bortsett fra rust og enkelte diesel årganger. Jeg ville sett på en Levorg om jeg var deg. De ble bare solgt et par år og de har blitt litt glemt, derav gode priser nå. Velg en classic, det er stoffseter som du sitter bedre i enn "skinn" setene i premium utgaven. I tillegg er den billigere. Levorg er jo egentlig en Wrx stasjonsvogn, og dette er den siste modellen fra subaru som er god å kjøre raskt på svingete veier. Faktisk så rask at jeg har aldri hatt mer fart i et svingete testparti enn jeg hadde med en slik demobil. Momentet i turbomotor gjør at den holder turtallet nede og cvt kassa merkes ikke på samme masete måte. Minus er manglende bakkeklaring for de som må ha det i en subaru.
 19. Høres ut som du har tenkt gjennom det, og ja de bremsene ser bra ut! Lette felger er alltid et pluss. Jeg tenker mer kostnader ved utskifting av bremser kontra de som er standard. Samt det faktum at øhlins, rå som de er, ikke har samme holdbarheten som en standard demper. Uten at jeg vet hvilke forholdsregler polestar har gjort her, så tror jeg at vi får se noen utskiftninger på garanti grunnen tetningslekkasjer. Håper jeg tar feil, time Will show. De er en forfinet bilstein demper egentlig. Har 3 veis øhlins selv på banebilen, og ingen tvil om at det bedre kjøreegenskapene 😃 Disse bør sendes på overhaling hver vinter, men har ikke gjort det enda.
 20. Det er jo det som er, at det gjør godt for sjela å fikse opp noe. Så er det jo moro å gå mot strømmen og faktisk bringe en e39 tilbake til standard spec, uten msport, coilovers, diesel stuss og alt dette her som kidsa driver med. Gjenstår å se om det finnes en like bra en i fremtiden (som ikke er m5) Ja nå bør den holde 100.000km til, minst. 😅 Jeg har også gått en karusell med meg selv og dette med bil skruing. Denne e39 blir den siste jeg mekker på av type store oppussinger/prosjekt. Dermed er det ekstra gøy nå når man vet det er den siste. Blir liksom ekstra giv å bli ferdig å se den få skiltene på seg Godt eksempel på det var i dag. Klarte ikke å få løsne demperne fra spindelen på e61 framme. Nok er nok, bestilte verksted. Skulle nok klart det til slutt men det begynner å bli tomt nå 😅
 21. Gratulerer med muligens det beste elbil kjøpet pr dags dato hvis man ser effekt/pris og kvalitet under ett. Jeg håper du ikke kjøpte den med performance pakken? Bilstein dempere og store bremser har, etter hva jeg leser, lite for seg på denne bilen. Det er mest for autobahn jagerne. Selv i standard utførelse er denne sportslig nok. Om jeg skulle kjøpt elbil og ikke trengte noe annet så hadde ps2 vært på min topp 3 liste, helt klart Håper du legger inn bilder her når du får den.
 22. Akkurat samme som min 530xd. Den skal jeg bytte alt fremme på nå på torsdag. Kom et smell fremme, seig ned på høyre side fram. Og som du sier, demperne er "låst" i posisjon. Som å kjøre rundt på billige kinacoilovers nå... Pga 200.000km så bytter jeg dempere og lagertopper uansett om det bare hadde vært fjøra som knakk. Vil anbefale deg det samme Sachs dempere er det som er safest å kjøpe. Fant mine på autodoc.
 23. Har jobbet i 15 år men har bil til 150k 🙈 men ja, kos deg med bilkjøp. Ikke dumt det f31 tipset ovenfor her.
×
×
 • Create New...