Hardtop

Members
 • Content Count

  1088
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Hardtop last won the day on January 9

Hardtop had the most liked content!

About Hardtop

 • Rank
  Brigader

Profile Information

 • Interesser:
  Buskerud

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hardtop

  Bmw e24 M70 prosjekt.

  Oi for en tråd!! Du imponerer stort, det er jo ikke en ting du ikke kan! 😃 Om det er en bil som fortjener V12, må det jo være E24. 😊 Her skal det følges nøye med.
 2. Hardtop

  Hardtops 02 Alpina Gr.2 Bastard

  Ja, de var raske de. Litt moro at pappfyllet i forsendelsen var revet av en pappeske fra ... nettopp, Walloth. 😀
 3. Hardtop

  Hardtops 02 Alpina Gr.2 Bastard

  Etter å ha kjørt aluminiumsgrillene i oppvaskmaskinen med fire oppvasktabletter, ble de rimelig matte og stygge. Heldigvis var det også poenget. For å få polert opp aluminiumen skikkelig, må elokseringen fjernes. Det kan gjøres ved å bruke f.eks ovnrens, eller en tøff tur i oppvaskmaskinen. Jeg har fått tak i et stk ny (NOS) venstre grill, men leter fortsatt etter en like strøken høyre grill. I mellomtiden kjøpte jeg to stk brukte på Ebay, så får jeg gjøre det beste ut av de mens jeg jakter. Her er et stk ny grill, og et stk rett fra oppvaska: Jeg har også fått sveiset inn de friske stålbitene, så nå er det hel ved i gulvet. Merket godt at det er et par år siden jeg sveiset sist, men kom etterhvert i siget. Punkter først: Sveiser deretter litt og litt, forsøker å ikke tilføre alt for mye varme på ett sted. Sliper lett over til slutt, men tenker at reparasjonen gjerne kan være synlig. Litt vel synlig her, ikke slipt ennå. Gikk underveis tom for sveisetråd, og benyttet da muligheten til å bytte fra 0,6mm til 0,8mm tråd. Leste et sted at det var anbefalt på mitt sveiseapparat. Det gjorde faktisk stort utslag! Ble mye bedre "trøkk" og gjennombrenning i sveisen, og jeg fikk etterhvert til larver som jeg ikke klarte med 0,6mm tråd. Det begynner etterhvert å dukke opp flere pakker med morsomt innhold fra det store utland også. Fikk fra W&N diverse foringer, bolter og skruer til forstilling/bakstilling, motorsport traversforinger, samt masse småsnacks. Ettersom jeg ikke eier skam i livet, skryter jeg på meg både Alpina og 2002 Ti egenskaper på denne bilen. Da må jeg ha merker som bidrar til dette lureriet, og Jaymic i England er ikke vonde å be! Veldig greit å fore på med litt goodies underveis, slik at motivasjonen stadig får et lite løft.
 4. Hardtop

  Hardtops 02 Alpina Gr.2 Bastard

  Alene hjemme. 😬😀
 5. Hardtop

  Hardtops 02 Alpina Gr.2 Bastard

  Ettersom bilen er fra -75, og gruppe 2 skjermene tilhører pre -73 med runde baklys og gammel grill, må det gjøres en sveisejobb. Jeg skal bytte bakplate (når jeg får tak i en i ok stand), samt bytte midtstykke i frontplata slik at den gamle typen nyrer passer. Hadde fått tak i en donordel tidligere. Denne var litt i snaueste laget, og ikke strøken. Valgte allikevel å kjøre på. Her har jeg merket av hvor det skal kappes. Kapper i vei. Punkter på plass donorbiten. Tester passform. Etter å ha forsøkt å rette opp, slipe, banke, banne, og nesten gråte, innså jeg at donordelen var for tynnslipt og skjev til å kunne brukes. Denne jobben må jeg derfor ta på nytt senere. OM NOEN HAR BAKPLATE OG/ELLER FRONTDEL, SI FRA! Da er det sveising av tvilsomme partier i gulvet som står for tur. Har skåret ut med luftsag de feltene som hadde mer gravrust enn jeg synes var greit. Laget deretter friske biter som skal på plass. Fortsettelse følger!
 6. Hardtop

  Hardtops 02 Alpina Gr.2 Bastard

  Noen ganger er man heldig! Det var avertert en hjemmelaget karosserivippe på en gruppe på FB, og den kjøpte jeg usett. Da vi kom til denne hyggelige karen for å hente vippa, viste det seg at han hadde litt av hvert liggende. og hadde solgt bilen. På spørsmål om han ville selge rubbel og bit, var svaret "Kom med et skambud". Det gjorde jeg. Budet mitt syntes han var i høyeste laget, så det prutet han ned, og dermed var det å fylle hengeren med overhalt motorblokk, overhalt topp med Dr Schrick 304 kam, doble 45mm Webere, masse nye deler fra W&N, nytt triggerhjul til datasprut +++ Da har jeg fire blokker med ulike stempler (Tii og hemisfæriske Mahle bl.a), 8-10 topplokk av forskjellige typer, 4 ulike kammer (300 Tisa, 2 stk 304 Dr. Schrick, 316 Dr. Schrick, 2x45 Webere m innsug, 2x45 Dellort m innsug, vanlig grenrør, turbogrenrør+++ som gjør det til en skikkelig tankesmie å finne ut hva jeg skal gå for!
 7. Hardtop

  Hardtops 02 Alpina Gr.2 Bastard

  Siste der er nok mest sant! 😂
 8. Hardtop

  Hardtops 02 Alpina Gr.2 Bastard

  Det er der moroa ligger for meg, og derfor er det bra jeg ikke har en original 2002 Turbo! 😀 jeg fikk med en bråte motordeler, og har i tillegg kjøpt på meg mer i etterkant, så jeg kommer nok til å bygge en M10 med to doble/Dr.Schrick++ til å begynne med. Fulgte også med tettsteget dogleg 235 kasse, så det kan bli en fin kombo. 😊
 9. Hardtop

  Hardtops 02 Alpina Gr.2 Bastard

  Hyggelig å se igjen dere gode gamle gutta. Skal prøve å legge ut mye bilder av alle slag underveis, det er det jeg liker å se i andres tråder. Fikk etter en grundig vask bilen inn i garasjen, sammen med min trofaste (vel...) engelskmann. Den engelske skulle egentlig få litt TLC i vinter, men den tåler å skrangle/lekke/ryke et par år til. Barnslig som jeg er, måtte jeg selvfølgelig bestille klistremerker med en gang. Og da de kom, var det viktig å sjekke at størrelsen på de ulike merkene er omtrent rktige. Det var de ikke, men da vet jeg hva jeg skal bestille neste gang. Etter å ha forvist englenderen til et kaldt og mørkt lager, var det bare å begynne på tyskeren. Det var trolig benyttet en eller annen en-komponent lakk da den ble lakkert rød. Denne kan jeg ikke ha som underlag, hvis jeg skal være sikker på å unngå koking når jeg legger på to-komponent grunning osv senere. Kjørte derfor på med malingfjerner. Lot det virke over natten, så var det bare å skrape seg ned til mer solid underlag. Når det verste var fjernet på denne måten, klosseslipte jeg ned til jeg traff bart metall. Brukte også ganske mange timer på å sparkle opp svineskinkene, ettersom finishen ikke hadde vært hovedprioritet hos støperen denne dagen. Valgte samtidig å støpe opp litt tykkelse langs kanten av hjulbuene, slik at jeg kunne lage en avrundet fasong. Opprinnelig var hjulåpningene saget opp med stikksag, og hadde derfor en skarp kant. Etter å ha slipt og pusset noen uker, la jeg på Wurth rustmelk på alt bart metall, deretter syregrunning, før jeg endelig kunne få bilen ensfarget med epoxyprimer. Det er så tilfredstillende å gjøre det, ettersom linjer og totalbilde kommer fem på en helt annen måte enn når bilen er i alle mulige kulører. Først rustmelk, alt bart metall blir sort. Deretter et tynt strøk syregrunning. Viktigst på bart metall, men hjelper visstnok også til å sikre at neste strøk grunning ikke reagerer med gammelt underlag. Epoxyprimer til slutt. Innvendig, i motorrom, bagasjerom, og under, var det malt med Rustoleum. Det egner seg heller ikke godt som underlag for 2K billakk. Derfor var bare å bøtte på med mer malingsfjerner, og skrubbe det bort. Da begynner det å nærme seg samme grunningsprosedyre innvendig, men det er noen små sveisejobber som må tas først. Forrige eier har gjort en veldig bra jobb her viser det seg, men har funnet noen få steder hvor det er fordelaktig å bytte ut litt stål.
 10. Etter et par år uten BMW-prosjekt, fikk jeg endelig napp på en bil som fremkalte den motivasjonen og arbeidslysten jeg har savnet. Da er det på tide å lage en byggetråd igjen, for å dokumentere det som blir gjort, for å få råd og tips av dere som vanker her, og ikke minst for å få skryt av middelmådig arbeid! Solgte denne her til en kollega/venn i Stavanger høsten 2017. Var veldig gøy å jobbe med den bilen, og synes selv jeg var temmelig heldig med lakkering og det hele. Var allikevel temmelig lei etter såpass mye jobb, og orket egentlig ikke tanken på å begynne på en så stor jobb igjen, med all rustsveising, skraping av understellsmasse, inngrodd møkk og olje overalt. Tok derfor fri et par år fra bil, og pusset opp båt i stedet. Kjøpte en sliten gammel Polar 22 som fikk et malingstrøk, og nytt overbygg i ekte kryssfinèr med mahognybeis. Så dukket denne skjønnheten opp på FB. En voksen kar fra Siljan skulle selge bilen han hadde hatt i 36 år, og hatt som hobbyprosjekt de siste 15 årene. All rust var tatt, og bilen var påbegynt ombygd til gruppe 2. Karosseriet er forsterket på samme måte som cabrioletmodellene, med ekstra stivere i kanalene og vangene foran. Utbyggerne er fra 02-depån, og går under navnet svineskinker, eller Schweineschinken som gutta sier i rennwagenland. Planen er å kose meg i garasjen med denne så lenge som mulig, med masse kaffe og sjokolade! Har pr i dag landet på at jeg skal bygge den om til pre -73 utseende, med runde baklys og gammel front, og lakkere den som en Alpina Gr.2 i Colorado/silkematt svart. Om jeg klarer det gjenstår å se, men nå er i hvertfall tråden startet.
 11. Hardtop

  1974 BMW 2002 Turbo Monteres

  Det er godt mulig jeg trenger noe, så gi gjerne beskjed når du ser hva du har til overs. Driver forøvrig også å fyller lommene til herrene Walloth & Nesch om dagen, så begynner å få et greit lager. Fikk med mye deler da jeg kjøpte bilen, og har også kjøpt et delelass fra et oppgitt prosjekt, så om du står fast på noe kan det hende jeg har. (Brukt) Du har trolig girkasse fra E21 du da, med overgir på femte? Den originale femtrinns 02-kassa var jo ikke overgir. Jeg har kjøpt en -75 2002 som var påbegynt ombygd med gr.2 skjermer. All rust var sveiset, og karosseriet var forsterket ihht gr.2. Har i løpet av de to-tre månedene jeg har eid den, rukket å ta grunnarbeidet, og lagt på syregrunning og epoxy. Planen er å bygge en Alpina clone. Du vet den coloradogule, med matt sort panser og bagasjelokk. Blir en bastard selvfølgelig, uten en eneste tanke på originalitet. Slik ser den ut:
 12. Hardtop

  1974 BMW 2002 Turbo Monteres

  Fantastisk bil! Det var utrolig gøy å lese gjennom hele tråden din! Skal si du er nøye, og du er tydelig rette mannen til å restaurere en såpass sjelden bil. Gleder meg til å følge med videre! Lenge siden jeg har vært på Bimmers, mye pga at jeg ikke har hatt noe gammelt ræl å skru på etter at jeg solgte E9`en. I tillegg har FB tatt noe av arenaen, men som tidligere nevnt i tråden er det mye mer oversiktlig med en byggetråd her. Har skaffet meg en gammel 02 selv, så motivert av deg skal jeg komme i gang med god gammel Bimmerstråd! Du nevnte tidlig at den originale firetrinnskassen fulgte løst med. Hva satt det i bilen? Dogleg?
 13. Hardtop

  Hardtops E9 Coupe selges

  Har startet på nytt prosjekt, sjekker bare om jeg fortsatt klarer å legge inn bilder.
 14. Hardtop

  Den store finn.no tråden.

  Er det innafor å tipse om sin egen bil? Slettet link, leste ikke reglene. 😊
 15. Beskrivelse SOLGT! Problemfri og velholdt bil som har vært i vårt eie siden den kom til norge ett år gammel. Bilen hadde da gått som administrasjonsbil hos BMW Tyskland, og km. stand var 20 000 km. Vi har brukt den mye til daglig pendling Drammen - Holmestrand, så mesteparten av kjørelengden er fra langkjøring i rolig tempo. Har nå behov for 4WD, og selger bilen til fordel for dette. Nylig EU-godkjent hos NAF uten anmerkninger. Alle servicer fulgt hos Bilia, slitedeler byttet underveis. Kan nevne bl.a nye luftbelger bak, nytt batteri, og ny frontrute i år. Ny turbo og EGR-ventil (originaldeler), ble byttet ved 199 000 km. Det er også blitt byttet olje på motoren en gang mellom hvert serviceintervall. Girkassen fikk ny olje våren -18 Nye Good Year F1 sommerdekk i år på 19" originale M-Sport felger. Vinterdekkene foran har gått en vinter, bak er nye og ubrukte. Hakkapeliitta piggfrie på 18", også originale M-Sport felger. Sommerfelgene har noen sår etter møte med fortauskant ved parkering. Det er også noen lakkskader nederst på støtfangeren bak v. tilhengerfestet etter kontakt med tilhenger. Det er i tillegg tillegg til full M-Sport pakke bl.a følgende utstyr: -Webasto med fjernkontroll -Panorama glass-soltak -Navi Professional med den store skjermen -Head-Up display -Elektrisk utsvingbart hengerfeste -Adaptiv Xenon -Sportautomat med girhendler -DAB+ ettermontert og integrert i bilens Idrive-system Se liste for full oversikt nedenfor. Vehicle information Type 520D (EUR) Series F11 (5 Series) Body Type TOUR Steering LHD Engine N47T Displacement 2.00 Power 135kw / 184hp Drive HECK Transmission Automatic Colour SPACEGRAU METALLIC (A52) Upholstery STOFF GREY SHADOW ANTHRAZIT (AZAT) options S1CAASelection of COP relevant vehicles S1CBACO2 package S230AExtra package EUspecific S258ATire with runflat functionality S2NAABMW LA wheel M Double Spoke 350 S2TBASport automatic transmission S320ADeleted model lettering P337AM Sports package S3ACATrailer coupling S3ATARoof rail aluminum satin finish S3MBAIndiv Ext Line burnished aluminium S402AElectric panoramic roof S423AFloor mats velours S428AWarning triangle and first aid kit S431AInterior mirror with automaticdip S441ASmoker package S481ASports seat S494ASeat heating driverpassenger S4B9AInterior strips alu satinpolished S502AHeadlight cleaning system S508APark Distance Control PDC S522AXenon Light S524AAdaptive Headlights S534AAutomatic air conditioning S536AAuxiliary heating S575ASupplementary 12V sockets S5ACAHighbeam assistant S609ANavigation system Professional S610AHeadup display S612ABMW Assist S614AInternet preparations S615AExpanded BMW Online Information S616ABMW Online S620AVoice control S633APreparation mobile phone Business S676AHiFi speaker system S698AAreaCode 2 for DVD S6AAABMW TeleServices S6ABAControl for Teleservices S6FLAUSBAudio interface S6NFAMusic interface for Smartphone S6VCAControl for Combox S704AM Sports suspension S710AM leather steering wheel S715AM Aerodynamics package S775AHeadlining anthracite P7A2AInnovation Package II S7SPANav Professionalcellph prep Bluetooth L801ANational version Germany S863ARetailer Directory Europe S879AOnboard vehicle literature German S8KAADummySALAPA S8SCATelematics access requestcountryspec S8TFAActive pedestrian protection S8THARoad sign detection S8TLADummySALAPA S8TNADaytime runlights adjusvia light menu S8V1ALabel Standard equipment S1CDABrake Energy Regeneration S548AKilometercalibrated speedometer S851ALanguage version German