Jump to content
Kallekarlsen

Rengjøre inni motor, oljen er som tjære.

Recommended Posts

Bilen det gjelder er en 2011 modell 318d med N47-motor som har gått rundt 135000km. Hun som eier bilen har hatt den i ca ett år. 

Vi skal bytte registerkjede på bilen fordi kjedet har strukket seg og det rasler fælt. Når vi åpnet toppdekslet for å se på kjedet så ser vi at oljen rundt kamakslene er som tjære. Usikker på hvorfor det har blitt slik i motoren men det ser ikke bra ut. I følge servicehefte så har bilen fulgt alle intervall på oljeskift. 

Det jeg trenger er tips til rengjøring av motoren. Hvis det er noen som har hatt lignende feil på bilen så hadde det vært fint med forslag til hvordan vi bør vaske motoren. 

20200915_151949.jpg

20200915_151959.jpg

20200915_152004.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uff da, ser helt jævlig ut det der. Du kan kjøre en runde motorrens designet spesifikt for dette, bruk sammen med noe billig olje. Slik det ser ut så hadde jeg kjørt minst to runder. Du kan vaske med diesel også, men blir kanskje litt mindre effekt når det er romtemp, men du kan sikkert kjøre en runde med det først.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takker for innspill. Hva brukes til å vaske bort det som vises på bildet? Jeg ser på YouTube at det brukes både diesel og parafin. Når det gjelder motorrens er det noen produkter som anbefales? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg ville nok ha tørket av mest mulig, uten å bruke noe vått.

For om du bruker vått og det går inn i motoren så kanskje kanalene kan tettes av olje og det våte du bruker.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Billig olje, for lange intervaller. Jeg har sett biler på finn annonsert med "service fulgt" og bilder av serviceheftet der oljen er bytta etter intervaller på 35k-40k km. Så for en motor med din km-stand kan det i teorien ha vært byttet olje to-tre ganger siden den ble solgt som ny. Kombiner det med masse småkjøring så har du noe sånt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...