Jump to content

teerex

Members
 • Posts

  14
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by teerex

 1. 10 år gammel tråd... men sikkert like aktuell ☺️ Kjøpte nettopp en CTEK MXS 5.0, og den har da valgbar AGM modus som gir 14,7V. Det står at den modusen er for AGM og start/stop batterier. I tillegg har den temperaturkompensering. På tidligere utgaver fra CTEK så var det valgbar 14,7V vintermodus, og da var det vanligvis ikke temperaturkompensering på laderen. DEFA Smartcharge har temperaturkompensering, samt en 14,7V knapp for batterier som skal ha høyere ladespenning står det (og med calcium/silver som eksempel, ikke AGM) Så har vi DEFA Multicharger for fastmontering i bilen/motorrommet, der DEFA skriver at den passer for alle batterityper, også AGM/GEL. Den har temperaturkompensering men ingen knapp/valg for AGM modus og/eller høyere ladespenning enn 14,4V. Så hva som er korrekt lader/ladespenning for bil med AGM-batteri er sannelig ikke godt å si. Jeg får først ta en titt under lokket og se hva slags batteri jeg faktisk har på min 2013 E70. Vet bare at jeg ikke har start/stop iallefall.
 2. Min 2013 E70 har bl.a. 609, 644, 6FL, 6NF og 6VC. Kan streame musikk fra mobilen (Tidal osv.) på et slags forenklet vis ja.
 3. Ser at du ikke er den mest aktive her inne, så spørs om du har noen videre erfaringer eller kommentarer på mobridge? ☺️ Jeg har bestilt den nye utgaven av mobridge som visstnok kom i april 2021. Skal også kodes som satelittradio. Antar det ikke kan gjøres via apper som f.eks. Bimmercode? Men din funker fortsatt fint da?
 4. Skal man altså sette laderen i supply-mode og ikke på vanlig lading? Lader naturligvis opp batteriet på forhånd om det skulle være nødvendig.
 5. Da har du vel den "gamle" utgaven av mobridge? Den nye støtter bl.a. "Service following". Ser at "Mobridge Norge" skrev på facebook i april 2021 at den nye versjonen endelig var klar. Jeg har bestilt den til min 2013 E70 med CIC Pro. Det er vel både noen dipswitcher som skal settes og så kan den kobles opp mot PC for oppdateringer m.m. Den skal settes opp som satelittradio så antar det er nr 2 og 5 i tabellen som er de korrekte settingene, hvis det da ikke følger med noe oppdatert info med enheten. Antar at Pre-2013 inkluderer 2013-modeller? Men selve kodingen blir vel noe annet, siden jeg ikke har erfaring med BMW og koding. Regner med at den ikke kan kodes via Bimmercode men det gjenstår å se.
 6. Ikke akkurat kjempedyre pumper til N57 heller da. Litt pussig at fabrikkny er billigere enn refabrikkert byttepumpe....
 7. Jeg har kjøpt en norsk 2013 E70 30d 211 hk, og såvidt jeg forstår kan man hente ut 300 hk uten noen andre modifiseringer. EGR og DPF mod/delete er vel dessuten utelukket med de nye reglene for EU-kontroll fra 2022. Men hva med kat hvis det er noen? Bytter man downpipe så blir det vel noen modifiseringer på den osv. Ellers så oppgir et par tuningfirma at min har kun 500 Nm, men den skal vel ha 540 Nm. Og ca 600 Nm med 300 hk tuning.
 8. Hvis man bytter ut venstre bakre siderute så leveres det kun top spec sideruter for erstatning, da får man antennetråder og alt. Min E70 produsert i april 2013 har ingen tråder i bakre sideruter hverken venstre eller høyre såvidt jeg kan se. De skal jo være lette å få øye på (har FM-antenne i høyre bakre siderute i min 2000 Jeep). Ikke så lett å forstå alt i delekatalogen da, men tydeligvis flere varianter av både glass og trim. Green window, black window osv. Min har kode 761 Individual Sun Protection Glazing. Men hvorfor det da er to forskjellige høyre bakvindu skjønner jeg heller ikke.
 9. Ja jeg får sende en epost til Audiotech og spørre litt om monteringen av MOBRIDGE DAB+ MOST25 i E70 med CIC. Har alle X5 E70 MOST som standard, altså optiske tilkoblinger uansett lydsystem? Et innlegg her i sommer viser at DABIII antennen er i venstre siderute originalt, trolig på alle produserte E70 av de siste årgangene iallefall. Men jeg finner ingen antennetråder i mine bakre sideruter sånn ved første øyekast iallefall. Og så dette med om koding eller ikke koding av bilen er nødvendig. Den nye mObridge-utgaven kan iallefall oppdateres via Windows software (mObridge DAB Basic software).
 10. Har nettopp kjøpt en 2013 E70 (produsert 1. april) med 609, 644, 676, 698, 6FL, 6NF, 6UH og 6VC. Men altså ikke DAB+. Forstår det slik at DABIII antenne er i venstre bakre siderute uansett hva bilen ellers er utstyrt med? Men ligger det da ferdig kabel fram til dashbordet? Beste løsning er sikkert å bytte til en CIC unit med DAB+ modul. Men hva med de to helintegrerte alternativene til GS? De nevner ingenting om at original antenne i bakre siderute evt. kan brukes. https://www.gsbildeler.no/dab_stereo_multimedia-dab/dab_helintegrert_adapter_anywave_srt18__6478517 https://www.gsbildeler.no/dab_stereo_multimedia-dab/dab_helintegrert_adapter_kufatec_e_6_7_8_9_u_malstyring_cic___3776254 Mens pris og installasjonsmessig er vel Dension USB den absoloutt enklest siden bilen har 6FL USB-avspilling. Men hva betyr dette? "Dette adapteret er levert med fil oppsett K3."? https://www.gsbildeler.no/dab_stereo_multimedia-dab/dab_adapter_delintegrert_dension_dab_dab___3711589 Etter litt leting finner jeg at mObridge kanskje er den beste/enkleste løsningen tross alt? Tilkobles den bak i bilen, og må den kodes eller fungere selvkoding? https://www.bilkomponenter.no/products/mobridge-dab-most-25
 11. Jeg vurderer en X5 2013 med N57, den er gått bare 86.000 km. Men med så sjeldne oljeskift som BMW spesifiserer så er det vel grunn til bekymring. Men blir det handel så blir det oljeskift ved senest 10.000 km. Antagelig oftere. Edit: Jeg kjøpte bilen.
 12. klikk på bildet i linken her så vil dere se at pæra er merka 50W for bruk med 50W ballast http://www.xenonkungen.com/no/art/xenon ... -4300k.php
×
×
 • Create New...