Eivind320x

Medlem
 • Innholdsteller

  608
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Eivind320x

 • Rang
  Oberstløytnant
 • Bursdag 09/16/1982

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Tromsø
 • Kjøretøy
  BMW 320xdat 2016

Nylige profilbesøk

1832 profilvisninger
 1. Eivind320x

  montere dab antenne i cabrio

  Hei, har du forsøkt og søke på youtube?
 2. Eivind320x

  Bremsene bet bedre før bytte. BMW 3 serie.

  Jeg vet ikke hva årsaken var og må sikkert ringe Jæger i Bergen for å finne det ut.
 3. Eivind320x

  Bremsene bet bedre før bytte. BMW 3 serie.

  Ja, jeg merker en forskjell, er derfor jeg spør. Burde jeg prøve noe annet enn Bosch? Bremsene ble byttet grunnet kast og ble dekket av garanti.
 4. Eivind320x

  Bremsene bet bedre før bytte. BMW 3 serie.

  Det stemmer, er den sammenligningen jeg gjør. Nå var bremsene bak byttet før jeg overtok denne bilen, men på E91 byttet jeg alt samtidig, og har fundert på om jeg vil få samme opplevelse denne gang også🤔, eller om det har noe med produsent å gjøre.
 5. Kjøpte en 16 modell 320xdat i august som nå har 46000km på telleren. Mistenker nå at det er kast i skivene foran, bremsene bak ble byttet i sommer på 35000km. Har vært i kontakt med Sulland og de var usikker på om bremsene ble dekket av garantien, men de skulle sjekke. Det kan derfor være at jeg må ut og handle nytt. Originale bremser havner på 7200kr pluss arbeid og det er 5000kr over hva jeg finner Bosch til. Tidligere når jeg har byttet bremser, virker det som de nye bremsene tar dårligere enn de gamle. Er det derfor noe spesielt jeg må se etter?
 6. Jeg har handlet endel hos Autodoc og det har aldri vært problem. Har da kryss sjekka delenummeret før jeg har bestillt og konsekvent brukt merker jeg kjenner til. Koed har også vært flittig brukt, og de brukes fortrinnsvis når forskjellen er liten. Prisen gjenspeiler volumet de selger, og hvilke pris strategi de har valgt. Mekonomen er ofte litt billigere enn original deler, slik at det lønner seg for den vanlige mann i gata å dra dit. AC kompressoren på gammel bilen røk i sommer. I bilen sto det montert en Denso kompressor fra fabrikken, denne skulle BMW ha 11500kr pluss mva. Mekonomen skulle ha 11500kr inklusiv mva. Og Autodoc 3900kr pluss mva. Sparte betydelige tusenlapper 😁
 7. Etter min mening, er det flere ting som spiller inn. Vist forhandleren dere har vært i kontakt med ikke har tro på at han vil kunne selge bilen raskt, så vil han gi en lavere pris ut fra hvor lenge han må sitte på bilen, en annenting er at vi går over i et nytt år, som automatisk gir verdifall på 5-10%. Dere står jo fritt til og selge bilen selv via Finn og på den måten få en bedre pris.
 8. Eivind320x

  Trekker til høyre under oppbremsing

  Heisann, det virker som du har kast i skivene og mulig caliperheng. På min gamle E91 leverte jeg bilen inn til BMW for at de skulle justere opp hjulvinklene. De tok en kontroll først som resulterte i at en hel hau med deler måtte byttes. Vil derfor anbefale deg og få tatt en slik kontroll.
 9. Eivind320x

  Gulf olje på 520d e61 2010mod

  Ofte betaler man endel for selve merkevaren og Castrol står sterkere i Europa enn hva Amerikanske Gulf gjør. Derfor vil en nok oppleve at Gulf priser sine produkter lavere enn Castrol. Når det er sagt så tror jeg ikke årsaken til et motorhavari skyldes bruk av det ene merke fremfor det andre merke. Så lenge spesifikasjoner er lik og innen for det produsenten har satt. Da er det heller intervaller på oljeskift som spiller inn.
 10. Eivind320x

  BMW e91

  Det billigste vil nok være og få tatt en diagnose
 11. Eivind320x

  Merkeverksted nekter å utføre recalls (E92 N47)

  Ingen problem 😊, tviler på at bilen din har det, men det er viktigere og vite hvilke lyd som ikke skal være der. Nyt bilen, sett av noen kroner på en bilkonto også benytter du deg av Bavaria kun i de tilfellene hvor Mekonomen og co ikke kan hjelpe deg.
 12. Eivind320x

  Merkeverksted nekter å utføre recalls (E92 N47)

  @Badger det som oftest skjer er at kjede strekker seg, da vil du kunne høre en slamrelyd i bakkant av motor. Det er ikke slik at den bare ryker helt uten forvarsel, her er det snakk om flere mnd med slamring fra kjedet før det til slutt ryker. Du vil derfor ha god tid til og få fikset dette før det blir snakk om ny motor. Min bil var rullet 118 000km da jeg fikk byttet registret og slapp billig fra det. Som sagt har hørt folk betale fra 25000kr og opp for bytte av registeret, det beror selvfølgelig på hvilke verksted du finner. Noen i området ditt har t.o.m dratt til Danmark for og gjøre jobben. Bare for å gi et eksempel sto jeg i sommer og fylte diesel på bilen da en 318d rulla inn på stasjon, mens bilen hans sto på tomgang hørte jeg klart og tydelig at registeret var dårlig. Gikk bort og fortalte hva jeg hørte og han ble utrolig takknemlig for at jeg ga beskjed. Etter og ha fått sjekket dette opp av verksted måtte registeret byttes å jeg sparte eier for totalhavari. Du trenger derfor ikke være mekaniker for og konstatere at bilen ikke låter rett. Legger ved et lydklipp av hvordan et strekt kjede høres ut.
 13. Eivind320x

  Merkeverksted nekter å utføre recalls (E92 N47)

  BMW har brukt denne motoren i alle former og farger, det vil derfor bli ekstremt kostbart og utbedre alle disse bilene. De har heller aldri gått ut med en tilbakekalling, men tatt diverse motorer på garanti eller goodwill opp gjennom tiden. Ut fra hva du skriver, virker det ikke som det er symptomer på register havari enda, men heller det at du er redd for at dette skal skje. Derfor vil ikke Bavaria hjelpe deg, fordi det er en jobb til +-50 000kr, som tar opp en mekaniker i opp til 4 dager. Og så lenge den ikke har symptomer vil de heller ikke gjøre noe. Jeg kjøpte en 09 320 xdat i desember 2014, som i mai 2015 fikk symptomer og konstatert registerkjede havari. Jeg valgte og benytte meg av drivlinjeforsikringen som jeg hadde tegnet hos Gjensidige, fordi det lønnet seg for meg. BMW hadde da en kampanje gående, men min bil var ikke dekket av den. Likevell kunne de søke Goodwill, men det ville sikkert blitt dyrere enn egenandelen til forsikringen. Om den ikke har symptomer ville jeg tegnet en drivlinje forsikring, slik at vist du skulle være uheldig så dekker den noe av kostnadene. Eventuelt ta kostnaden med og bytte kjede uansett. Prisene varierer fra 20 000kr og oppover, men er likevell billigere enn totalhavari av motor. Hvor langt har bilen gått?
 14. Eivind320x

  Hvilke dekk passer til felgen?

  Jeg ville nok ikke brukt fire bakfelger på bilen, men det er no min oppfatning. Kostnaden av en ny transferkasse er såpass høy i forhold til og kjøpe to brukte framfelger at det er en løsning jeg heller ville valgt.
 15. Eivind320x

  Hvilke dekk passer til felgen?

  @awt du trenger to felger lik de som er foran, for ikke og fucke med hjul geometrien. Det du kan gjøre er å legge inn et autosøk på Finn.no også kjøpe komplett sett. Var det jeg gjorde for at E91 skulle bli fornøyd. Når felger er lik og dimensjon er lik det som står foran vil enn kunne velge dekk som er støysvak osv.