Jump to content

Eivind92

Members
 • Content Count

  27
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Eivind92 last won the day on July 12

Eivind92 had the most liked content!

About Eivind92

 • Rank
  Sersjant
 • Birthday April 17

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Colorado
 • Kjøretøy
  E91 328i

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Forgjengeren til N47, M47, var i bruk på 2006 og 2007 årgangene av E9x serien før N47 ble introdusert. Disse har vel ikke de samme store problemene som N47. Ulempen er jo at du må velge en eldre bil og at en facelift modell utgår.
 2. Gjør ikke meg noe at tråden går offtopic. Har ikke sett den enda men leste om den. Min erfaring er at selv om man har en god og trygg jobb her må man fortsette å pushe og tjene mer penger for å ha i tilfelle man blir syk eller mister jobben slik at helseforsikring og andre ting vi tar for gitt bortfaller. Det fører til et stort psykisk press både blant arbeidstakere og studenter/ungdom som igjen fører til skummelt mange med psykiske problemer og høy selvmordsrate.
 3. Jeg flyttet hit i 2015 fordi jeg ville kombinere skole og idrett og fikk et scolarship som terrengsyklist. Jeg tar en bachelor i fysikk og en Associates of Science (2-årig grad) som maskiningeniør. Eneste jobben jeg har hatt her er som assistenttrener for skolelaget i langrenn samt litt skikurs. Hvis jeg skulle jobbet utenfor universitetet måtte jeg ha gjort en del papirarbeid og fått et jobb/skole visum. Ved å være ansatt av universitetet måtte jeg skaffe Social Security nummer men slapp unna det andre. Det er mulig å bli i USA et år etter avsluttet studier uten mye ekstra papirarbeid men etter det må man ha en arbeidsgiver som dekker et depositum og man bør da starte green card prosessen for ikke å bli deportert om man blir arbeidsledig. Jeg velger å dra hjem da jeg ikke er interessert i å bygge et liv her. Er veldig glad jeg dro og fikk oppleve å bo her men etter å ha bodd her i 5 år er det åpenbart at noen grunnleggende ting fungerer bedre i Norge. Håndtering av Corona og total politisk splittelse hjelper heller ikke. Arbeidsmarkedet er nok veldig varierende fra stat til stat og mellom diverse yrker. Jeg har 2 kompiser som var ferdige med ingeniørstudier og fikk jobb relativt raskt. En jobber i Lockheed Martin i Denver og en jobber for en traktor produsent på østkysten. Personlig har jeg ikke prøvd å få jobb her så har vel ikke noe veldig godt svar på det spørsmålet. Generelt merker jeg at mange sliter mer siden mars enn vanlig. Flere mennesker som står langs gatene med plakater og spør om jobb og penger samt flere biler og eiendeler som står med til salgs skilt langs veiene.
 4. Gode poenger dette @Fredrik Jeg tror et grovt overslag for få bilen jeg har nå til Norge inkludert frakt, mva, avgifter pluss det jeg har betalt for bilen blir i sjiktet 130-150 000. Får selfølgelig ikke mye moro for pengene ved å selge den her og bare bruke den summen i Norge på en ny bil. Men for summen ved å importere er man i sjiktet til den E91 linket til lenger opp i tråden som er nyere, bedre stand og x-drive. Vurderer det også slik at jeg ikke har tid til styre med å få den fraktet samtidig med flytteprosess, slutteksamener samt at Corona situasjonen her ikke er på topp noe som gjør det meste vanskelig.
 5. Fin e91! Samme farge som jeg har nå. Har kun hatt e91 av BMW så får bruke litt tid på å teste andre modeller tror jeg. Man blir jo også miljøskadet av å bo i et land med lave bilpriser. Jeg betalte ca 50 000NOK for min 2009 E91 med 140 000 Miles på telleren. Riktignok ikke helt strøken i fronten og i lakken.
 6. Ikke lett dette når de fleste alternativene fra BMW i denne prisklassen har N47. Fristende å prøve å strekke budsjett til en LCI F31. Får testkjøre noen av de nevnte alternativene og se om noen av dem "snakker" til meg. Hvis de ikke gjør det blir det heller noe billig.
 7. Takker for bra svar @Evopower Jeg har også A4 Allroad på listen. Noen som har erfaring med de tidlige årgangene av den?
 8. Ikke dum den @Peak Er det en spesiell motorisering eller årsmodell du anbefaler for xc70 @Evopower ?
 9. På siden @Ampera linket til står det at biler og motorkjøretøy ikke er fritatt for avgifter. Har sett litt på det @Fredrik 90 og avgifter er som du sier ca 30 000. Frakt kommer nok også på nærmere 30 000 da jeg bor i Colorado og ikke har mulighet til å levere bilen enten i Texas eller en havneby på Østkysten hvor de fleste speditører shipper fra. Hvis jeg forstår reglene korrekt må jeg i tillegg betale mva på bilen samt på transport av bilen noe som blir ca 17 000. Totalen inkludert mye styr og at jeg tror jeg vil ha x-drive i Norge gjør at jeg heller mot å kjøpe i Norge.
 10. Etter å ha bodd 5 år i USA blir det flytting hjem til Norge i desember. Trenger da å skaffe meg bil i Norge. Det gamle smutthullet ved å ta med bil på flyttelasset er dessverre blitt godt stengt så planlegger å kjøpe i Norge. Så da er det store spørsmålet hva skal man da kjøpe? Har i dag en E91 328i LCI Touring som jeg er godt fornøyd med. Pga aktiv livsstil og mye kjøring med ski og sykler i bilen tenker jeg 1-serie og lignende blir for liten. Vil også helst ha firehjulstrekk. Ideelt budsjett er 100-150k. En pre-LCI F31 320d x-drive hadde egentlig vært perfekt, men så er det denne betyktede N47 motoren da. Har folket noen gode forslag? Banner litt i kjerka og sier at det ikke må være BMW men det er å foretrekke. Ønsker som alle andre et relativt trygt bilhold uten noen på forhånd åpenbare store kostnader. Takker for innspill!
 11. Fin farge og interiør. Litt for mye rust? https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=193649362
 12. I går ble det en 730km lang tur retur dagstur gjennom Utah for å hente ny bil med min bror. Bilen cruiset raskt og behagelig så var ikke mange som kom bakfra men 2 McLaren kom i god fart. Ellers var det skiftende landskap og farger med både rød og hvit sandstein. Til slutt bilen min bror hentet. 2001 Ford E350 extended med V10 bensin og 305hp/570Nm. Den skal bli camper.
 13. Jeg ble passert av 2 McLaren i Utah i går. Det gikk unna.
×
×
 • Create New...