henfjel

Medlem
 • Innholdsteller

  448
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om henfjel

 • Rang
  Major
 • Bursdag 11/21/1993

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Godt å høre at vi er flere som gjør slikt, hehe. Du kjørte kanskje 530d og ikke E34 den dagen? Antar jeg hadde husket om du kjørte E34.
 2. Nei dæven der har du meg jo! Stemmer det
 3. Takktakk! Blir enda bedre når man får montert alt dette på selve bilen, hehe.
 4. Fikk noen nye deler fra Garagistic i USA. Clutchpedalforing i bronse. Bremsepedalforing i delrin. Polyforinger for bakre girskiftholder (en til 520i og en til 525ix) Foringer til gasspedal- og CC-wire i aluminium. Disse skal vist fjerne slakk som de originale gummiforingene har og gi deg bedre pedalrespons.
 5. Takker @alfaduden! Det kan jeg tro var gode greier. Skulle gjerne kjørt en når de var nye, det tror jeg må ha vært litt av en opplevelse! Kjøpt meg speilreflekskamera som jeg leker med litt med! Foreldrene mine har en VW eUp! som bybil, snasen liten sak! Lavt tyngdepunkt og veldig kjapp. Fin liten bil å ha i byen. MEN nå til det morsomme. Jeg fikk en diger deleleveranse denne uken. Gikk amok på GS og Koed på Black Friday, haha. Det aller meste her er originale BMW-deler! Øvre, nedre registerkjededrev og oljepumpedrev. Registerkjedeskinner. Alle er originale BMW. Simmeringer til girkasse. Denne skal sitte innenfor simmeringen til girvelgeren på girkassa. Dette settet må være den største enkeltsummen jeg har brukt på én del så langt på denne bilen. Sett med pakninger til fordelerkassa. Disse får man ikke kjøpt enkeltvis fra BMW, kun hele settet. Kostet rundt 1200,- og det var med 20% avslag. Men det fine er at jeg nå har alle størrelsene, så skulle jeg trenge å bytte en enkelt simmering kan jeg kjøpe på mål, da de er i ganske vanlige størrelser. Mutre til stikkakslingene foran. Støtfangerfeste. Klistremerke til lokket til sikringsboksen i motorrommet, på engelsk! Et must for oss som ikke snakker så godt tysk. Et deksel som sitter på høyresiden av radiatoren. Den som satt på bilen var delvis knust i nedkant. Emblem til min fars Style 5-felger. Han mistet en til den intense varmen som var i sommer.. Fikk meg en tur i en kamerats 325xi E46 touring her om dagen! Gøy å kjøre 4-hjulstrekker, gleder meg virkelig til å bli ferdig med min. Registerkjede. Øvre registerkjede Oljepumpekjede. Øvre registerkjedestrammer. Bolt og skive til vibrasjonsdemperen på veivakslingen. Simmering til girvelgeren på girkassa. Oljeplugger til girkassa.. Plugger til radiatorviftedekslet og noen andre deksler. Frostvæskenivåføler! Ingen flere feilmeldinger i instrumentet, takk. Kjøpte også en brukt bryter til korsryggstøtte. Bryteren jeg har i bilen er ødelagt. Gleder meg til å komme i gang med dette i januar!
 6. Takker! Jepp, veldig enig. Regner med at de kommer til å stige ganske markant i pris. De er jo i utgangspunktet laget 9000 ca. på verdensbasis, så det er ikke så mange igjen. Ja, det er kjedelig. Vi får se hva det blir, tror begge kanaler må byttes og hele undersiden må gås over. Alle dørene har rust nederst. Rust rundt tanklokk. Og alle bremserør og drivstoffrør burde byttes. Travers bak og bærearmer ruster.. Blir spennende å se!
 7. Takker! Satser på å få gjort en del mer før hjul, hvertfall få montert sammen blokka og register. Så må jeg handle inn nye innsugsventiler (eksos er kjøpt inn) før jeg kan montere sammen toppen igjen. Vurderer også å bytte alle simmeringer i girkasse og transferboks, men p.g.a. økonomien må jeg ta en titt og se om det lekker først, for at det skal være verdt det i første omgang. Alt som lekker olje på denne bilen skal hvertfall bli tatt hånd om før den skal ut på veien igjen. Det kan jeg tenke meg var litt av en opplevelse, Jan! Jeg hadde aldri prøvd en ix før jeg kjøpte denne, men hadde lest meg opp og fått en fascinasjon med den. Da den dukket opp måtte jeg bare slå til. Har til gode å kjøre den på vinterføre enda, men neste vinter blir det nok! Jeg må si at jeg syns det er nok med én E34, spesielt når jeg har en veteranbil stående også, hehe. 520i'en er i ferd med å bli spist opp av veisaltet, så det har vært mer bry enn det er gøy det siste året. Når ix'en er ferdig skal jeg parkere den en stund og se om det er verdt å ta all rusten på den og fikse lakkskadene før jeg eventuelt selger den.
 8. Her har tiden gått unna, ja! Motoren på ix'en er for tiden ute av bilen for å få nytt register, ventiltetninger osv. Blokka er i fin stand, og sylinderveggene ser veldig fine ut, så veiv, stempler og råder blir ikke demontert, men alt annet får nye pakninger, simmeringer osv. I tillegg skal jeg montere sammen den originale toppen som fulgte med bilen, som jeg fikk med da jeg kjøpte. Toppen som var montert når jeg kjøpte var en non-VANOS topp. Ikke krise, da kamakslinger og VANOS-enhet kan flyttes over. Men NV-toppen har doble ventilfjærer og andre ventiler enn VANOS-toppene. Så jeg overhaler den originale toppen. Nylakkert blokk! Andre siden, lakken blir fin og halvmatt når den er tørr. Clutch og svinghjul. Jeg vurderer å kjøpe et enkelmasse-svinghjul fra en E36/E34 med M50. Har allerede clutch-sett som ble kjøpt inn til 520i'en. I følge Sachs sin delekatalog er det samme som på 2.5L-motorene. Uansett så kommer jeg til å bytte clutch nå som jeg først har motoren ute. Den spesielle ix-bunnpanna, som stikkakslingene går gjennom. Fine biter av registerkjedestrammere der ja.. Fremre diffen som monteres på siden av bunnpannen. ix-utstyr, hører til den hydraulisk styrte diffen. ix har rack and pinion-styring og spesielt designet forstilling. Ikke ulik den som var på E30-ix, men stort sett er det helt egne deler på E34. Trasig syn.. Satser på sjøsettelse når snøen går! Ganske bra stand på denne bilen, har blant annet vært rustbehandlet med olje inni kanalene. Men noen overflateflekker her og der. Skal tas før den tas i bruk igjen. Noen har brukt feil skruer her ja... Og luka er rustet rundt skiltlysene. Forrige eier har dekket over med elektrikertape... Bilen ble importert fra Tyskland i 1997, og noen har ettermontert blinklys i skjermene. De er montert feil vei, og jeg har hatt ut det ene for å se. Det er skjært hull (og ikke veldig pent) i skjermen, og de er koblet til blinklyskretsen med lampe-ledning og kabelklemmer som er jallamekket innpå blinklyskablene foran.. Må rettes opp i på et eller annet tidspunkt. Denne støtten har rustet, sikkert etter et sammenstøt med en stein eller noe liknende. Skal få tak i en ny og få den sveiset inn. Helt grei innvendig, men kommer til å bytte ut ultramarin med sort ja. Litt overflaterust i gulvet under batteri. Jeg skal ha ut gulvteppene og gå over hele gulvet for rust. Skal heldigvis ikke være noe mer enn dette og et hull i fotbrønnen foran som ser greit ut å ta. Jeg har også fått tak i samme radio som bilen ble levert med! Kommer nok til å ha noe mer moderne der, men gøy å ha den på lager! Kan også skimte stor OBC i bakgrunnen som skal inn når jeg får tak i riktig ramme!
 9. Selger diverse deler til E34 Ser helst at de hentes på Østerås utenfor Oslo Sentrum. Ta kontakt på PM. 300 kroner pr. - Har to stk som ikke passer bilene mine, med delenr 61678359046 og 61671384262. Skal i følge RealOEM passe 520i og 525i med M50 med lyktespyling og/eller intensivspyling og M5 3,6 og 3,8 med lyktespyling og/eller intensivspyling). Går for 300,- pr. stk. Kan også byttes mot en i samme størrelse som disse som passer 525ix, med delenr. 61678351991. 500 kroner - Speedometer satt i en 520i som ble hugget, gått ca. 450000. Funket da det ble tatt ut av bilen. 250 kroner - Stor kjørecomputer fra Siemens med delenr. 65811384149. Tatt fra en sen modell 520i. Så vidt jeg skjønner er dette den versjonen som trenger kodeplugg som matcher bilen for å fungere. I følge RealOEM passer denne så og si alle modeller E34. Mangler en knapp, teksten er på tysk og jeg vet ikke om pærene fungerer (men de kan byttes). 500 kroner - Oljefilterhus til M50. Satt på en 520i som hadde gått rundt 450000. Fint og helt, det du ser er det du får. Pakningen som sitter mot motorblokka burde skiftes. 800 kroner - Dynamo fra Bosch. Ble tatt av en BMW E34 520i som ble skrotet. Fungerte fint da bilen ble demontert (ble hugget grunnet rust). Bosch-klistremerket med delenr. er borte, men bilen var utstyrt med "Reinforced Power Supply" i følge utstyrslisten, noe som betyr at den har 140A dynamo. Spenningsregulator/børster bør byttes da børstene er ganske slitte (se bildet). Selges da jeg har kjøpt meg E34 som allerede har 140A-dynamo. Passer E34 fra 1990 til 1996 med M50B20- og M50B25-motor.
 10. En tur på skroten for noen uker siden gav gode resultater! Jeg har jo allerede en original en i 520'en, og en replica jeg kjøpte på eBay. Men her fant jeg altså enda en original! Kommer til å gjøre seg godt i ix'en Strøket og klar! Fikk ikke ut alle ujevnhetene. Må nok vaske den. Bestilte en hel haug med deler fra Koed og VANOS-repsett fra Beisan Systems. VANOS-settet kom dessverre ikke før helgen, men det gjorde delene fra Koed! Og jeg fikk puslet med litt andre ting Hørte og så gode omtaler av Owatrol Polytrol, så jeg bestemte meg for å teste dette på noe utvendig trim! Mens dette godgjorde seg vasket jeg under der. Det var på tide, for å si det mildt. Ingen før-bilder, men det ble jo ganske bra! Vasket og polerte frontruta også. Ble ikke så verst, men jeg er ikke 100% fornøyd enda. Er fortsatt noen flekker, så jeg skal prøve å gi det et par behandlinger til. Men tro meg, det ser mye bedre ut i virkeligheten enn på bildene! Fikk uten tvil nytt liv i denne trimmen. Og mens vi er inne på viskere så har jeg byttet alle spylerslangene. De gamle var kuttet nært dysene, og nede ved pumpen var slangen hard og sprekkete. Hoppet innom GS og fikk tak i et par lengder Mangler bare et klips og enveis-ventilene som skal sitte der i tillegg. Da jeg startet opp bilen for å begynne denne mekkerunden sprutet det ut bensin foran ved motoren. Slik så slangen ut.. Det går ikke. Kjøpte en god lengde og slangeklemmer fra en lokal slangeforhandler. Null lekkasjer! Kjøpte en god meter, så jeg har til å ta andre strekk med slanger når det trengs. Tenker å bytte slangene når jeg bytter bensinfilter. Mens jeg byttet den slangen fant jeg dette.. Mangler en bolt på innsuget. Og gjett hva! Den på motsatt side manglet også.. Ny bensinslange på plass bak her. Men se på den minste av de to vakuumslangene.. Har kollapset helt, og blir helt flatklemt når bilen går. Har heldigvis bestilt begge disse! Ingen fan av sånne stickers..Satt inn med godsaker.Men ser ut som jeg må finne frem limfjerner. Fikk tak i lighter til bakre midtkonsoll! Har jo dette på 520'en, men ledningsnettet i den hadde ikke dette klart. Heldigvis var det klart i ix'en! Ble jo riktig bra. Må bare få tak i pæra til lyset. Siden det var fint vær på torsdag vasket jeg bilen for første gang! Skal jobbe mye med motor fremover, så jeg fokuserte mye på vask her. Var definitivt ikke gjort på en god, god stund. Og det er fortsatt en del oljesøl og diverse guffe her og der. Skal få fiksa de oljelekkasjene som er før jeg vasker ordentlig der. Ny innsugsbelg. Et eksempel på oljesølet jeg snakket om. Jeg vasket her for noen uker siden, men det er fortsatt mye dritt jeg ikke har kommet til. Blir tatt etter oljelekkasjene er borte. Eksteriøret ble også bra! Skal gå over alle sorte lister med Polytrol. Fikk også på noe "tire shine" gode greier! Tok reservehjule, siden jeg hadde det ute for å vaske i bagasjerommet. Dette er det originale reservehjulet, og det har aldri vært ute av bagasjerommet før! Stilig. Etter dette begynte jeg å forberede meg på VANOS-overhaling. Den tidligere eieren av denne fortalte meg at han sleit med å få toppdekselpakningen tett. Ikke så rart, siden alle boltene satt alt for hardt. Og jeg har virkelig aldri sett så mye pakningsmasse før. Det var over alt, og i helt utrolige mengder. Jeg brukte sikkert 45 minutter bare på å plukke ut klumper av dette.. Det var til og med noe bakerst på kamakslingen, og på ventilløfterhusene.. Her har jeg fjernet alt på den nedre halvdelen av toppen. En del godsaker her! Vanos-stempel, alu-pakninger for banjobolten til røret som gir olje til VANOS, pakninger for spylertanken, diverse koblinger for vakuumsystemet, og noen o-ringer (til oljenivåsensor, kamsensor, peilepinnerør og VANOS-solenoiden). Pakning til VANOS-enheten. Vakuumslange til veivhusventilasjonen. Enda en vakuumslange, skal gå fra tomgangsregulator til innsugsbelg. Siste slange fra tomgangsregulator til innsug, og veivhusventilasjon. Underveis gjorde jeg noen flere interessante oppdagelser. Skulle bytte o-ringen til kamsensoren. Der var det visst ikke noen o-ring i det hele tatt. Men gjett hva.. Mer pakningsmasse! Var mye oljesøl under sensoren, så jeg regner med at dette kommer til å hjelpe en del på lekkasjene mine. Før jeg begynte å demontere VANOS'en, sleit jeg litt med å få linet opp veiv og kamakslinger for å låse dem i TDC. Når kamakslingene var i riktig posisjon virket det som at stemplene på sylinder 1 og 6 var på topp, men da stod ikke merket på veiva der det skulle. Etter litt nærmere utforsking fant jeg ut at timingen ikke var riktig satt.. Den var ikke mye feil, men litt for mye. Fikk låst kamakslingene, løsnet kamdrevene og fikk linet alt opp slik det skal være. Fikk høre fra tidligere eier at det hadde vært byttet topp for ikke så lenge siden, etter et registerras. Ser ut som det gikk litt fort i svingene ja.. Heldigvis ser alt annet med motoren veldig bra ut! Da jeg endelig fikk ut VANOS'en ser det ut som at pakningen er i OK stand, men det er mye slakk i lageret. Har heldigvis kjøpt repsett for dette Klart for å ta ut kamdrev. VANOS-enheten ute. BMW-repsett som skal fjerne slakk i kamdrevet i forbindelse med VANOS på plass! Består av to stålplater og en stor fjærskive. Ble mye tightere og kjennes skikkelig bra ut. Får forhåpentligvis delene til VANOS'en i morgen, så får vi se om jeg blir kvitt ulyden
 11. I dag fikk jeg montert de siste tennstavene! Jeg oppdaget at Bosch-stavene som satt på de originale coilene gikk an å demontere og rense. I motsetning til de tennstavene jeg byttet på 520i'en for noen år siden, som var satt sammen av flere forskjellige materialer som olje kunne trenge inn i, var innmaten i disse av en form for metall (lederen) og samme type materiale som f.eks. fordelerlokk er laget av. Disse var lette å rengjøre, og etter å ha tatt de med brukbar gummi trengte jeg bare å kjøpe én ny, i tillegg til de to jeg hadde liggende! Denne fikk jeg montert i dag, og bilen går fortsatt fint Ellers har jeg sanket noen småting, og funnet frem noe snacks jeg har hatt liggende i påvente av å få kjøpt meg en 525ix! Nytt luftfilter, skal monteres i 520i'en, slik at jeg kan flytte over K&N-innsatsfilteret mitt. Ny skrutrekker til verktøysettet (manglet i ix'en) Nytt originalt(!!) bensinfilter. Schmiedmann i Sandvika hadde tilfeldigvis ett på lager, og disse får man visst ikke tak i lenger? Delenummeret er hvertfall borte fra både RealOEM og GS-Bildelers delekatalog.. Og ny original innsugsbelg! Blir bra å få byttet den sprekkete gamle som er der nå. Men må også få bestilt resten av slangene som hører til, de er alle helt morkne.. Ellers har jeg følgende som jeg skal sette på bilen: Oppgraderte originale midbass-høyttalere fra bil med HiFi-pakken. 40W (mot 20W som er fra før), spiller visst mye bedre enn standard. Skal etterhvert kombinere de med et skikkelig delefilter som er spesiallagd for E34 med HiFi-pakken. Original nøkkelpose, fant den i verktøysettet på en bil på skroten! Litt usikker på om jeg skal montere den på den ene nøkkelen, eller bare legge den i verktøysettet. Bryter til lys i motorrom! Skal monteres på panser når jeg får koblet opp til lyset. Leselampe foran ¨ Har litt andre kule greier liggende også, men har ikke fått tatt bilder av alt. I tillegg skal noe småsnacks flyttes over fra 520i'en til denne før jeg selger den etterhvert
 12. Pusla litt med bilen i dag! Da jeg var i Stavanger å kjøpte den sleit jeg veldig med at den ikke gikk på alle sylindre. Tidligere eier mente at problemet var coil nr. 2 eller 3 som måtte byttes, så jeg bestemte meg for å kikke nærmere på dette. Tok ut en og en coil for å ta en nærmere titt, og oppdaget ganske mye problemer.. Alle "tennstavene" som går mellom coilene og pluggene var helt utslitte. Alle hadde store rifter i seg rundt pluggene, og et par manglet noen biter av gummien. Noen hadde også tegn på å ha vært dekket i olje, noe som kan stemme. Tidligere eier sa at toppdekselpakningen nettopp har vært byttet. Dog ikke gjort så bra, brukt masse pakningssilikon over alt, og tydelig strammet boltene alt for hardt som har ført til at det ikke har blitt tett. Viktig å bruke rett moment, så man får jevnt trykk på hele pakningen! Skal bytte pakningen igjen snart, og få gjort det ordentlig. Men, tilbake til coiler og plugger. Oppdaget så at plugghull 6, 5 og 4 var fulle av vann.. Sannsynligvis har det rent inn via hullet i panseret til spylerdysa som mangla når jeg hentet bilen, og ned i plugghullet siden dekslet over coilene manglet. Etter nærmere inspeksjon valgte jeg å ta "tennstaver" fra 520'en og teste med coilene jeg allerede hadde. De hadde ingen sprekker og så helt fine ut. Tok ut alle tennpluggene for inspeksjon også, og jeg fikk bekreftet at den ikke har gått på alle sylindre. Børstet av pluggene, tørket av alt vann og monterte alt sammen igjen. Nå går bilen som en klokke! Drar jevnt og godt, bortsett fra når vanos-skranglingen slår inn, såklart.. 😔 SÅ, det betyr at nye "tennstaver" blir bestilt asap. Heldigvis slapp jeg å kjøpe nye coiler.. 😎 Må også få sett på den vanos-skranglingen, men det blir når jeg får bilen opp til verkstedet jeg har på Lillehammer. Fikk også begynt å vakse litt innvendig! Vaska alt bortsett fra setetrekk og gulvtrekk, skal få støvsugd over før jeg evt. vasker over noen flekker. Men det kom seg virkelig! Fikk ikke tatt noen gode bilder siden det begynte å bli litt mørkt, men skal få tatt noen bilder i morgen! Fikk dog tatt noen få. Manglet noen deksler her ja.. Fikk byttet til LED samtidig! Kjekt å ha et lite lager av deler tilgjengelig. Mangler visst et klips også her ser jeg, må se om jeg har noen liggende! Byttet håndbrekkhåndtaket til et i skinn. Myyyye bedre! Merk at bryteren til korsryggstøtte mangler.. Den manglet noen deler inni, så den virket ikke. Skal se om jeg får tak i en ny. Fikk også justert fargene på displayet til radioen til noe som matcher resten av bilen! Smooth. Tror likevel jeg må få kjøpt meg en ny radio som har DAB+.. Før: Etter: Blir bra detta!
 13. SÅ, dette skjedde 😍😍 Ett stk. Gletscherblau Metallic 525ix fra 1992 ankom i dag, etter en hastetur til Stavanger for å få tak i den sist onsdag! Original bil med manuelt gir, sedan, firehjulstrekk, dratt rundt av en M50TUB25. Litt grelt blått interiør, som jeg egentlig ikke er noen fan av. MEN det er bilens originale interiør, og det ser ut til å være i god stand. Kommer nok til å bytte det ut med sort skinn, og ta godt vare på det originale i fall jeg noen gang bestemmer meg for å selge bilen som original. Har følgende snacks; Liten kjørecomputer (skal byttes til stor) Korsryggstøtte foran (bryteren ser dog ikke ut som den virker..) Original aircondition, stor helautomatisk versjon (som har automatisk aktivering av luftresirkulering ved mye luftforurensing!) Oppvarmet lås på førersiden Skinnratt med airbag (skal nok byttes i et litt kulere ett, dette er et bussratt..) Armelener foran Høydejusterbare frontlykter 140A dynamo Elektriske vinduer foran og bak Elektrisk takluke Bilen har litt overflaterust på de vanlige stedene (nedkant av dører, under bakluke), MEN kanalene er hele og fine, mye på grunn av at det er laget innsprøytningshull for hulromsbehandling. Liker tankegangen. Kjørbar, men kun så vidt, derav frakt med lastebil fra Stavanger og hjem. Må mekkes en del på, motoren lider av vanos-skrangling. Så den må overhales. I tillegg går motoren svært, svært dårlig når den blir varm. Virker ikke som den går på alle sylindere, og den begynner å hoste å hakke skikkelig når den er varm. Tennpluggene er nye, så jeg skal jobbe meg videre derfra. Etter en kjapp inspeksjon når jeg var å så på den kunne jeg konstatere at "tennplugghettene" ikke tetter ordentlig mot pluggene. De er skikkelig slitte, mangler biter osv. Så jeg skal flytte over coilene fra 520'en og se om det hjelper. Mistenker at en av coilene kan være gåene også. I tillegg ser det ut som innsugsbelgen er morken og full av sprekker, noe jeg regner med er en av grunnene til at den går dårlig. Tror den drar mye falskluft. Så den skal få nye vakuumslanger over alt, og ny belg. I tillegg skal jeg bytte luftfilteret, og rense MAF-sensoren. Toppdekselpakningen lekker også olje, så den må byttes. Har bestilt ny innsgugsbelg, så jeg begynner der, og med coiler/plugghetter. Så må jeg også bestille overhalingskit til vanos. Har med andre ord litt å henge fingrene i! Men dette skal bli gøy, har endelig funnet en kanditat som kan bli drømmebilen! Manuell 525ix sedan 😎