cityhopper

Medlem
 • Innholdsteller

  291
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av cityhopper

 1. Blir gjerne med på det! :-)
 2. cityhopper

  F10/F11 tråden

  Jeg har bestilt flush av automatkasse, oljebytte fordelingskasse og oljebytte på begge differensialene til min F11 xDrive. Kmstand er ca 137 000, og jeg gjør dette mer som et preventivt vedlikehold enn for å håndtere symptomer på at noe er galt. Det er vel noe med å beholde nattesøvnen og, men slikt skader jo ikke. Trekker campingvogn på sommerstid og da blir det jo mer varmeutvikling i kassa. Frisk olje har vel litt andre egenskaper til å takle slikt.
 3. Nydelig, dette. Ser ut som en million.
 4. M434 er veldig flotte felger, gratulere med et godt valg. Jeg hadde disse felgene i mixed configuration på min F11, men solgte de i sommer. Angrer litt, hehe... Husk å bruke stjernemerkede dekk på dette hjulsettet du har bestilt. Original dim er 245/35 foran og 275/30 bak. Du må ikke kjøre med 245/30 i kombinasjon med 275/30 (regner med det var en skrivefeil fra din side), de vil gi svært stor belastning på transferkassen.
 5. Det gjør jeg, har en Hobby 720 UKFe fra 2014. Dro den ned til Adriaterhavet i fjor, blir nok reprise til sommeren.
 6. Gratulere med X5 og ikke minst R6 diesel - herlige motorer, dette. Hva slags vogn er det du skal henge på her, da?
 7. Knalltøffe hjul, ser frem til bilder når de er montert på F11-en!
 8. EU OK i går. Null hull. Ser frem til vinterføre.
 9. Hei @Fuzzy ble det til at du beholdt disse dekkene? Isåfall, hvordan fungerte de i sesong nr 2 - var det noe endring å snakke om?
 10. cityhopper

  Min M550d 2014

  Gratulere med et veldig godt valg av bil!😃
 11. Ser der ja! Er det originale fra BMW, dette? Personlig synes jeg skvettlapper foran er stilig og der gjør de jo en jobb med å beskytte kanaldekslene mot slitasje fra sand og grus etc. Men bak er jeg nok mer skeptisk, synes de bryter litt mye opp helheten over hekken til F11 😉 Hvordan er Falken dekkene å kjøre på i forhold til Goodyear? Har du merket deg noe særlige forskjeller?
 12. Gratulere med en herlig bil. Virker som første eier krysset av på det meste i utstyrslista 😃
 13. cityhopper

  Adaptive LED BMW "tunnelfunksjon"?

  På min F11 med kode 552 og 5AC fungerer dette veldig bra. Ser tydelig at lyskjeglen justerer seg når man feks tar igjen biler og har fjernlys aktivert.
 14. cityhopper

  Tilbakekalling BMW M550d og 750d

  Ja jeg tenkte jo samme tanken selv, og prøvde selvsagt få kundebehandler og garantiansvarlige til å fortelle litt mer. Men de holder fast ved at det kun dreier seg om mer effektiv/nøyaktig bruk av måledata fra sensorene i avgass-systemet.
 15. cityhopper

  Tilbakekalling BMW M550d og 750d

  Jeg hadde bilen inne i juni og fikk oppdatert programvaren da. Har kjørt ca 5000 km etter dette, det er ingen merkbar forskjell men dersom den nå klarer rense avgassene bedre så er jo det en fin ting...
 16. cityhopper

  Stjernemerkede dekk -- igjen...

  Befinner meg i nøyaktig samme situasjon. Etter å ha kjørt tur-retur Italia på Goodyear Excellence 245/40 R19 * (produsert 2014) nå i sommer, kan jeg ikke si at det var en dårlig opplevelse. Jeg satt aldri å tenkte på at det var plagsomt med dekkstøy, det var heller ingen antydning til sporing eller ubehag av noe slag. Tvert i mot var det betryggende med RFT og det var overraskende mange biler vi passerte langs Autobahn som hadde punktert og stod og ventet på bergingsbil. På ferietur er jo bilen ekstra tung og da er det vel bare gunstig med stive dekksider, slik resonnerer nå i alle fall jeg. Jeg heller nok mer og mer mot å kjøpe de samme dekkene til våren, men vil selvsagt se hvordan de er å kjøre på når høsten setter inn og vi får større variasjon i temperatur og mer nedbør. Men alt i alt: disse dekkene i RFT har vært en positiv opplevelse så langt.
 17. Gratulerer med salg, selv om en kan kjenne på litt ulike følelser når en god bil forsvinner 😐 Sier som andre her: skal bli spennende å se hva du ender opp med. Håper uansett at du fortsetter med å skrive løst og fast om bilene dine. Veldig kjekt å lese og se bilder fra turer etc.
 18. Telia Norge (altså tidligere NetCom) kommer nok til å ta akkurat de samme grepene som Telenor, og det med omtrent samme tidslinje må vi forvente. I løpet av 2020 er jeg redd 3G er borte for godt hos begge operatørene. Spent på om BMW kommer opp med et tilbud om oppgradering etterhvert.
 19. Har også fundert litt på hva som skjer når Telenor stenger 3G i 900 MHz-båndet. Jeg kjenner ikke til hvilke frekvensbånd NBT støtter, men her er det skissert noen muligheter: BMW tilbyr en oppgradering til nyere NBT-enheter som inneholder chipset med LTE-støtte. Da er det et spørsmål om hva prisen blir for oss som er bileiere. Dette vil være den mest fremtidsrettede løsningen. BMW passer på at SIM-kortet i bilene har en gjestingsavtale med Telia, dermed bytter bilen nett dersom den ikke lenger finner et 3G signal fra Telenor. I områder der Telenor 3G på 900 MHz er tilgjengelig, bytter bilen tilbake til Telenornettet igjen. Dette vil gå helt sømløst og ikke påvirke brukeropplevelsen. Men kun sålenge Telia opprettholder 3G på 900 MHz. Chipset i bilen faller tilbake til 2G der det ikke finnes 3G. Data vil kunne overføres men det vil gå ganske tregt når bilen ikke har forbindelse via 3G. Kankje det mest aktuelle alternativet. Bilen vil kunne utnytte 3G i 2100 MHz-båndet, der dette er tilgjengelig (byer og sentrale strøk). Utenfor slik dekning blir det helt dødt dersom punkt 3 ikke lar seg realisere. Dersom noen sitter på spesifikasjonene til første generasjon NBT, vil jeg gjerne ta en titt. Da går det an å si noe om hvilke alternativer som er mulige, og hvilke som ikke er det. Til slutt kan det nevnes at både Mercedes-Benz og Audi vil komme i akkurat samme situasjon med sine biler fra samme tidsperiode. Så dette er et problem som vil omfatte mange brukere når operatørene begynner å fjerne 3G fra nettverkene sine. -
 20. cityhopper

  Nye sommer dekk til F10

  Har du fått dekkene på bilen? Erfaringer så langt?
 21. M550-en holdt fint følge med trafikken, selv med 2t vogn hengende bak. Helt som forventet der, altså...😎
 22. cityhopper

  Stjernemerkede dekk -- igjen...

  Så lang jeg har klart å finne ut, varierer dette med dekkdimensjonen. Enkelte dimensjoner av stjernemerkede dekk kommer både med og uten RFT, andre dimensjoner leveres kun som RFT. Det blir dermed biltypen/felgene man kjører med som bestemmer det endelige utvalget. Som allerede er nevnt her i tråden, synes jeg utvalget stjernemerkede dekk uten RFT er ganske dårlig. Dette er èn av årsakene til at jeg kjører med fire identiske felger på min xDrive.