FredrikE24

Members
 • Content Count

  5342
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

FredrikE24 last won the day on November 9 2019

FredrikE24 had the most liked content!

About FredrikE24

 • Rank
  BMW Flying Brick
 • Birthday May 13

Profile Information

 • Kjønn:
  Intetkjønn
 • Bosted:
  Follo, Akershus

Recent Profile Visitors

2339 profile views
 1. FredrikE24

  Slark i girskift BMW E24 1977

  Ok, hadde en 1977 628CSi tidligere med slarkete girspak. Jeg kikka litt på det. Feilen hos meg lå under mansjetten. Må løsne overføringen fra kassa og ta den ut, skifte delene rundt kula og montere igjen.
 2. FredrikE24

  Min 1994 Alpina B3 3.0

  Den perfekte E36!
 3. Sprengskive er ypperlig.
 4. FredrikE24

  Slark i girskift BMW E24 1977

  E24en er ikke rød vel?
 5. Noe dritt med slike muttere. Jeg minnes at disse er i kobber og ikke i stål. Så de er noe mykere. Er samtidig klemt sammen fra to sider en smule så de skal gå litt trangere. Er vel det som kalles låsemuttere. Jeg har heldigvis aldri hatt problemer. Det er jeg sjeleglad for. Har siden to av sidene ikke er like lange som de andre, funnet ut at 12-kant istedefor 6-kant passer bedre.
 6. En kollega med to barn og frue har hatt Nissan Leaf som familiebil i årevis. Det går visstnok helt fint!
 7. Gratulerer med forøkelse! Sedan som familiebil går jo helt greit. Vi var familie på fem og kjørte Senator. Den er imidlertid romslig både i bagasjerom og kupé. Er vel litt hva man gjør det til. Enkelte har jo flyttelass med seg for en helgetur.
 8. Gratulerer! Kjempebra at du ikke endte opp med Discovery. En kompis har hatt en slik i noen år nå som arbeidsbil. Godt ivaretatt, ikke stygt kjørt eller noe. Det dukker imidlertid opp nye problemer hver uke! Bergingsbil har det blitt noen ganger nå, og gule lamper av alle slag og limp-home mode. Det er visst bare sånn det er. L322 med M57 har en annen kamerat hatt. Han var redd for å bruke den. Lurt å holde seg til noe kjent(og noe så bra) som BMW.
 9. FredrikE24

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Tyskland og Østerrike er etter min oppfatning strikse på lyd. Særlig på motorsykler. Som jo de aller fleste hiver en åpen potte på. Blir man hanket inn av politiet med ikke-E-merket anlegg der uten innskrivning i vognkort og tilhørende dB-killer(alle fjerner jo denne) så har man vanskeligheter med å komme der ifra kjørende. Sykler man er usikre på støymåles også iht. Standsstøy for den aktuelle sykkelen ved et foreskrevet turtall for den aktuelle modellen. Problemet er ikke at én sykkel bråker. Det er når alle sykler bråker. Når det passerer 100 sykler langs en vei pr. Time og 70 av de bråker blir det en plage for folk. Særlig på de populære MC-veiene nedover på kontinentet. I Tyskland er det på de mest utsatte stedene innført forbud mot kjøring med motorsykkel, trolig grunnet tidligere problemer med støy. Resultatet av det vet jeg ingenting om. Har jeg rett når også trekkvogner må ha en grønn «L» i fronten for å vise at de er støydempet for kjøring i Østerrike? Det jeg observerte i Hamburg var lyskryss-racinga som pågikk hele døgnet midt i sentrum. Hørtes ut som startstreken på en racerbane. Det jeg mener å si er at det forundret meg ikke at noen tilslutt reagerte og satt ned foten. Det er jo ikke så kult, men helt forståelig. Som motorsyklist selv med nærhet til Tyrigrava så er det der treff hver Onsdag. Jeg kan ikke si at jeg plages av motorsykkelstøy her jeg bor. Veldig hørbart på Onsdager, men jeg plages ikke det grann. Det er imidlertid noen som hytter med neven langs veien her ute, og i Oslo har det jo blitt helt merkelig. Barn holder seg for ørene bare de ser meg. Noen unge, og eldre helt demonstrativt(Tror jeg..). Så ingen tvil om hvilken vei det går der.. Ble tatt tak i av en ung politimann i Oslo sentrum med Jawaen nå tidlig i desember. Dette var i et lyskryss. Motoren var iskald i kuldegradene og gikk med full choke. Fikk klar beskjed om å roe ned gassingen og fikse eksosen som både røyka og bråkte. Måtte forklare at dette var en totakter med helt original eksos og sånn er det bare. Mulig vi blir mer og mer omfintlige. Jeg vet ikke. De ikke-interesserte og unge jeg snakker med for tiden sier til meg at El-biler er fint. De bråker ikke noe utover rullestøy. Mer av det. De nevner som oftest ikke lokalt null-utslipp fra slike biler og hvilke fordeler det fører med seg først. bil-pooler og bilkollektiver virker også å tilta i popularitet. Noe som virker fjernt for meg som synes det er svært praktisk med helt egen bil som jeg kan råde over 100% og reise hvor enn jeg vil med.
 10. FredrikE24

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Er jo knapt trafikk her tillands og bråkete sportsbiler finnes knapt. I andre europeiske land stiller det seg annerledes. Jeg tåler litt jeg, men én hel dag ute i Hamburg sentrum var slitsomt rett og slett. Lyskryss race og rusing av motorer for skuelystne. Kan bare se for meg hvordan beboere der har det.
 11. FredrikE24

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Synes ikke sprak og smell er noe kult. Mulig jeg er gammel blitt, men husker da E30er og E28/E34 var et vanlig syn i strøket, så var det spesielt eksoslyden man ble glad av. Lavt og fint, men allikevel deilig sekserlyd. Enda bedre ble det med full gass og tømming av et par gir. Ikke for trengende dog. Jeg var i Hamburg for noen år siden. Midt i sentrum. Jeg ble rimelig sliten i hodet etter en kveld ute. Da av eksosstøy fra motorsykler og spreke biler som bråkte. Jeg kan godt forstå problemstillingen.
 12. FredrikE24

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Min erfaring med dieselvarmere er at de ikke har godt av småkjøring. De soter ned. Kjører man først webastø, får den tenne opp og brenne ordentlig før man slukker spetakkelet. Har caddyer på jobben, og starter alltid webasto via telestarter i god tid før det skal kjøres om utetemp er under 4 grader når den starter uansett. Da er man sikret minst 30-40 minutters drift før man stopper den. Ikke hatt problemer med webasto når dette gjøres. Hadde også webasto i en transit varebil en gang. Startet opp webastoen først, eller lot den gå en tid etter stans av motor for at den skulle få gå litt. Kollegaer som kjørte uten å tenke på dette hadde ikke-fungerende webasto etter kort tid. krever sitt av batteriet også. Pass på å sørge for lading så mye det lar seg gjøre. Tomgang og parklys når det går, og deaktivering av auto-stopp.
 13. FredrikE24

  E28 M5 prosjekt. + 528prep

  Du får kjøpt SI-kort hos en type i Nederland uten batterier. Husker ikke hva siden het. En kollega har også E28 M5 han byttet dette på. Funka bra et år hvertfall!
 14. FredrikE24

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Er vel blitt litt som med telefoner. Nå er det toppmodellen folk kjøper, det samme med TVer. Om så telefonen koster 15-16k
 15. FredrikE24

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Appropos Bang&Olufsen. De var best på TVer. Både i bilde, oppbygning og design. Ikke minst lyd. Vokste opp med en tidlig 80-talls Bang&Olufsen i stua. Den sto der i rett over 20 år. Det var manglende signalinngang fra en DVD-spiller som ble spikeren i kista. Så levde den noen år til på et gutterom før den ble hivd. fattern kjøpte den uten tekst-TV da den var svindyr og loddet dette inn i ettertid. Intet mindre enn 6 høyttalere bak filt-trekk. Et trykk øverst til høyre gjorde til at høyttaleren vippet ut og et tastatur og en masse vridere kom til syne. Fjernkontrollen var tung, og i stål. Noen få år senere kom de med en ny modell med motorisert understell hvor man kunne vri TVen rundt 60 grader fra sofaen.. Dessverre var bildekvaliteten ikke den beste.. Så gikk det vel egentlig nedover derfra. Jeg jobbet som feilretter for Altibox noen år da jeg var telemontør, og det var mange som fremdeles satt med sine 25 år gamle B&O TVer i full drift.