FredrikE24

Members
 • Content Count

  5259
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

FredrikE24 last won the day on January 14 2017

FredrikE24 had the most liked content!

About FredrikE24

 • Rank
  BMW Flying Brick
 • Birthday May 13

Profile Information

 • Kjønn:
  Intetkjønn
 • Bosted:
  Follo, Akershus

Recent Profile Visitors

2083 profile views
 1. FredrikE24

  Løftepunkt på diff eller ikke?

  Jeg bruker å kjøre bilen opp på kjøreramper. Deretter dra til.
 2. FredrikE24

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Se bare på TT på Isle of man. Var det ikke populært før, så er det hvertfall det nå. Man må booke hotell over et år i forveien, ferjer, campingplasser og alt er overfylt utpå der. Blir nok som med gruppe B rally. Jeg vil påstå at det bare er spørsmål om tid før det ikke blir noe mer kjøring på Isle of man. Det fører med seg at motorsyklister som kjører rundt øya på egenhånd tar litt stor risiko når man får sjansen til å kjøre rundt der på egen sykkel. En kollega er der årlig og det er motorsykkelulykker overalt.. For ikke å snakke de som deltar i løpet. Stryker jo med 5-6 stykker hvert år. Før visste ikke mange i verden hva dette hva for noe, nå vet omtrent alle det via sosiale medier.
 3. FredrikE24

  Løftepunkt på diff eller ikke?

  Har alltid løftet på diffen på min E39, ingen problemer sålangt.
 4. FredrikE24

  550xd høy km

  Tyske motorveier sliter ikke akkurat ut biler. Hadde ikke bekymret meg stort om den har fulgt serviceheftet.
 5. FredrikE24

  Bmw e39 530d Klunkelyd

  Støttes, hadde selv et karakteristisk «Kling» i hardyen på Benzen jeg hadde. Der var det slakk rundt alle boltene. Så den var «fast» under kjøring men ble lyd når man hentet inn slakken.
 6. FredrikE24

  Lorriz 525i og 535ia fra side 32

  At det lekker olje mellom topp og blokk har jeg vondt for å tro🤨
 7. FredrikE24

  Kuletrykk E61 530xd?

  Baktung henger er slettes ikke bra. Kan fort ryke på svingning mellom bil og henger som svinger seg selv opp. Tilslutt reiser både bil og henger om lasten er tung nok. Hengeren kan jo også reise i form av at festet slipper fra kula.. måtte hjelpe noen eldre campingturister en gang hvor vogna ramlet av i en rundkjøring i Oslo. Godt bremsene virka, da vogna var på vei mot en bussholdeplass full av folk i godt driv.
 8. FredrikE24

  Sveigis sin Topazblå x5 e53. Upd

  Jeg hadde vært svært skeptisk til å øke effekten noe på disse firehjulstrekkerne med fordelingskasse og Gud vet hva! Kjekt å ha, men trekker jo fint, da skulle du heller kjøpt V8ern. Nå får du skilt på E28en snart og da kan du dra ut gira og kose deg, så kan X5en fungere når resten av bilparken er ute grunnet vedlikehold.
 9. FredrikE24

  Hvordan strammer dere handbrekket?

  For å legge til noe. Rett før EU kan du slipe innsiden av trommelen med smergelpapir. Friksjonen øker kraftig for en kort stund. selv hadde jeg min E39 på EU nylig, og brekket er dessverre ikke perfekt der heller. Jeg har lagt bånda skikkelig inntil. Jeg må virkelig dra det jeg er kar for om bilen skal stå i en middels bratt bakke. Når det har satt seg, så har det satt seg. Setter alltid giret i nøytral, hiver på brekket og slipper bremsen. Drar ekstra til ved behov. Så giret i park. Når det gjelder min nylige EU-kontroll. Jeg tror nok verkstedet vet hva som er normalt for disse bilene og har prøvd å få dette til skikkelig selv.. Den gikk gjennom uten noen betenkeligheter på brekk. Min gamle 124 Mercedes-Benz hadde fotbrekk, og noe som alle vet, så funker de helt latterlig dårlig etter en tid. Det var smøring og justering hver gang man la om dekk om man skulle ha noe virkning før brekkpedalen gikk i gulvet. Dette vet verkstedene og min gikk alltid gjennom uten brekk..
 10. FredrikE24

  Sveigis sin Topazblå x5 e53. Upd

  En kollega har en fullspekket(komfortseter, svart taktrekk, portåpner osv osv) X5 med samme motor, jeg synes den virkelig drar bra. Han har hatt den i snart 6-7år. Nesten ikke rørt en skrue. Måtte skifte veivhusventilasjon da den begynte å brenne noe stygt med olje nylig jeg kalte den bare for oljedampern. Jeg måtte så vise han en skikkelig runaway-film før han forsto alvoret. Det er vel det.
 11. FredrikE24

  E34 518i koker! M40B18

  GS-bildeler eller Koed, jeg foretrekker sistnevnte.
 12. FredrikE24

  Hvordan strammer dere handbrekket?

  Å få et E39/E60 brekk til å låse på tørra skal en skikkelig kraftig arm til.. Jeg bruker å legge bånda såpass kraftig inntil at jeg såvidt klarer å dra navet rundt. Må virkelig ta i. deretter ta inn dødgangen på brekket inne. ja, det går «varmt» de første kilometerne, men det slites raskt til, og du får brukt hele belegget på båndet og ikke bare halve. Har alltid gjort det sånn.
 13. FredrikE24

  e28 fukt skade??

  Eneste jeg kan se er slitasje fra solen. Her må du nok gå hardt på med plastfornyer utenpå for å friske opp plasten. Ellers ser jo bilen grei ut.
 14. FredrikE24

  E34 518i koker! M40B18

  greit, men nå har jeg nevnt det. Kjølesystemet består av få deler. Mister du varme i varmeapparatet tyder det på dårlig sirkulasjon. Litt oljesvetting er vel noe man må regne med. Sålenge det ikke henger dråper av clutchhus/blokk hadde ikke jeg giddet å fikse det.
 15. FredrikE24

  E34 518i koker! M40B18

  Ta en full runde på kjølesystemet. Vannpumpe og termostat. Bare bytt, koster ikke mange kronene. Det å kjøre til det koker er ikke bra..