Lifeasiknowit_bmw

Members
 • Content Count

  544
 • Joined

 • Last visited

About Lifeasiknowit_bmw

 • Rank
  Oberstløytnant
 • Birthday 06/24/1995

Contact Methods

 • AIM
  BmwLifeAsIknowIt@gmail.com
 • Website URL
  https://www.instagram.com/lifeasiknowit_bmw/

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Oslo, Hedmark, Trier/Gusterath.
 • Interesser:
  Hovedsakelig BMW, men også natur, reise, motorsport, hus og hjem, oppussing og naturligvis smaken på livet!
 • Kjøretøy
  Ikkeno’ å skryte av

Recent Profile Visitors

2469 profile views
 1. Lifeasiknowit_bmw

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Samsung leverer best uten tvil. Men TV OS er etter min mening ikke så viktig lenger. Ja, tv’en bør være «rask» og ha bra hardware + SW, men her i huset er det Apple TV som brukes. Trenger ikke tenke på TV OS som blir tregere med tiden, eller betjening via fjernkontroll med dårlig signal. Selv har en jeg en Samsung 46" 3D TV til spilling som kostet en del i 2013. Står også en 65" i hus, men det er en LG plasma. Tenkte å bytte ut 65" med en 82" ila neste år da det er blitt en god del billigere å kjøpe større tv’er + at en del venner og jeg pleier å ha samling med film i blant. Foreløpig eneste i gjengen som «får lov» av fruen å ha så stor TV 😅. Hatt LG’en siden 2009 og har ikke trengt OS’en på Tv’en til noe som helst annet enn justering/kalibrering. Ellers er Apple TV (nå på 4. Gen) veldig anvendelig. Hvis du skal ha TV til 10 lapper ville jeg anbefalt deg å vente til Samsung Q60R 65" kommer på tilbud. Strålende TV til en grei pris. Den har også (så vidt meg bekjent) en hel del gode reviews både inn og utland
 2. Lifeasiknowit_bmw

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Sansynligvis en vanos, muligens en Lambdasonde. Hatt dette problemet på en 316i mange ganger. Hadde vel Drivetrain 5-6 ganger så lenge bilen var i mitt eie. (Hadde ikke tullet med motor eller chip/styreenhet). Men det som er litt dritt med Drivetrain feilmelding er at det kan være så sykt mange options. Drivetrain er en veldig diffus melding. Beste du kan gjøre er å ta diagnose på bilen med f.eks carly. https://www.youcanic.com/wiki/bmw-drivetrain-malfunction-drive-moderately-problem
 3. Lifeasiknowit_bmw

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Volvo har absolutt tatt seg opp. Men jeg synes Volvo er for dyrt. Bilene er litt Kina-premium. Ikke tysk premium som BMW og Mercedes. Alt ser veldig bra ut, men det er mye plast i interiøret. Det synes godt. Hadde en V90 T8 en stund. Bilen så bra ut, men kunne sett enda bedre ut med R-pakken. Dog føltes bilen som en båt. Kjørte 6-7.000 km med den. Opplevde blant annet at den gynget mye når man kjørte over dumper eller forhøyninger i veibanen. Spesielt godt merket jeg dette oppe ved Brumunddal der de bygger vei og har mye omkjøringer med dårlig underlag. Infotainement i Volvo er som du sier særdeles knotete. Likte ikke løsningen i det hele tatt. Skjermen er også alt for liten til den bruken. Alle innstillinger og «varslingssenteret» er gjemt litt sånn her og der. Veldig Kina-preg over systemet. Mye tilvalg og lite logikk.
 4. Lifeasiknowit_bmw

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Har sjekket Sixt, men er jo ingen sportsbiler til utleie i Italia? I alle fall ikke ut ifra nettsiden.
 5. Lifeasiknowit_bmw

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Ja! Var inne og så på den. Vurderte egentlig en AMG GTS, men liker BMW sitt førermiljø bedre 🤔. Skal kjøre et godt stykke. Mulig jeg kanskje bør se nærmere på den. M8 koster jo nærmere 600-700€ per dag 🤣💸
 6. Lifeasiknowit_bmw

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Sitter med planer om roadtrip i Italia. Derav ønsker jeg å leie noe gromt. Aller mest er vel ønsket om å leie noe nyere bil. Bmw står øverst på listen. Blant annet M8, M5, X4M. Noen som har tips til evt andre biler? Har også tenkt tanken på Ferrari B12 evt. FF (trenger litt bagasjeplass til 2 vanlige trillekofferter/kabinstørrelse) Trenger også tips til seriøse aktører ang. utleie. Som man kan bestille via nett og som ikke har noe tull i ved utleie (typ feil bil, ødelagte biler/manglende oppfølging service) Har lett litt på nettet og finner svært få som driver med utleie av M-biler.
 7. Lifeasiknowit_bmw

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Forøvrig verdt å nevne at Ruter sine billettpriser har økt med over 30% siden MDG kom til bystyret i 2016.....
 8. Lifeasiknowit_bmw

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Klandrer deg absolutt ikke. Politikerne i Oslo bruker jo småveiene som laksetrapper 🤣. Det er politikken og måten byplanleggerne blir instruert når de opp løpet som har skylden. Dette trodde jeg aldri skulle skje. Verst av alt er om de kommer med beboerparkering i strøket jeg bor i. Hvis man ikke får parkert i gaten er det svært få mennesker som har plass til bil på eiendommen sin (det er trangt om plassen fordi hele strøket ligger i en skråning). I tillegg vil folk som kjører gjennom veiene her kjøre mye fortere pga. lettere ferdsel og da er skoleveien for alle barna i området mer utrygg. Selv i dag kjører folk gjennom blant annet Solveien i 45-50 km/t til tross for at store deler av veien hverken har fortau eller fotgjengerovergang. Noe som er forkastelig mtp. sikkerheten til menneskene rundt. Har også opplevd at folk blir påkjørt på vei ut av porten sin hjemme. Mange av portene er uoversiktlige og når folk kommer så fort som 45-50km/t rekker man ikke å få med seg at det kommer trafikk. Det virker som om det at de har begrenset effektiviteten på hovedårene gjør at folk er irriterte og travle. Da glemmes også grunnreglene i trafikken. Jeg vet blant annet at de har redusert tidene på lysintervallene i noen retninger for å gjøre at trafikken går oftere i stopp. Noe som fører til større kødannelse.... (Ref. en jeg kjenner som jobber med trafikkregulering) «§ 3.Grunnregler for trafikk. Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret.»
 9. Lifeasiknowit_bmw

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Jobber som megler i Oslo... så dette med parkering og bompenger kan jeg skrive under på. De har ødelagt graden av bevegelighet enormt! Ting tar sånn tid nå. Det å bevege seg fra A-B er blitt en detour på A-Å i stedet. Skulle gjerne takket for meg og flyttet ut av byen, men jeg er så glad i området jeg bor i, og ønsker aller helst å bli boende her. Skulle ønske MDG ikke fikk gjennomført alle tiltakene de kommer med. Området jeg bor i er i ferd med å bli «brunt» all trafikken som ellers ville gått gjennom hovedårene i byen går nå gjennom villa- og småveier. Aldri har jeg opplevd like mye støy, forurensing og ulovlige parkeringer som det jeg har gjort etter at MDG kom til Oslo bystyre.
 10. Lifeasiknowit_bmw

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Tipper en av grunnene til dette er at det antakeligvis kun blir brødskiver som mat til skolebarn. Dette er jo kjøttfritt og billig.... er bare en «Halleluja» for noe som egentlig ikke er verdt så mye.
 11. Hvordan fikk du helt ned på 2.43? Er jo 110-sone store deler av veien. Var i Elverum helgen 04.10->06.10. Da hadde jeg 27kwh
 12. Bare å spørre om du lurer på noe. Bra kvalitet! Men synes den trekker litt for store mengder strøm under kjøring. På vår E-tron 55 klarer bilen Ca. 310km ved normal kjøring. Ved kjøring på flate veier med snitthastighet på 79km/t bruker bilen rundt 27,5 kW/10mil. Hvis man tar den faktiske kapasiteten til batteriet på 95kWt/27,5 x100 (275wh/km) så skal du i teorien ha 345km rekkevidde. Men man har ikke 95kWt tilgjengelig på E-tron 55. Tror det kun er 83,6kWt tilgjengelig av 95kWt. Man klarer Ca. 328km rekkevidde med 27,5kW/mil. Men da har også bilen varslet behov for lading en god stund. Kjører man motorvei store deler av turen så reduseres rekkevidden til rundt 270km. Forbruket jeg har hatt der har vært nærmere 32kW/mil i 110km/t. Hadde håpet på bedre tall. Fantastisk bil, men synes forbruket kunne vært redusert. Tror og håper Audi kommer med SW oppdateringer som øker effektivitet og reduserer forbruket. Er en Fasttrack modell. Savner dog elektriske seter (?) skjønner ikke hvorfor dette ikke finnes i en bil til 825.000,- 😵 når noen andre produsenter har dette som standard i sine biler.
 13. Du kan jo prøve deg med Vorsteiner look? MPerformance leppen dog bygger vel ikke så mye ned? Men du har vel kanskje senket det du kan for å få bilen til å se mer clean ut.. 😎? Ser at omtrent alle typer leppe bygger Ca. 3cm... så det vil vel kanskje være issue. Men når du nevner gårdsvei, så er det vel kanskje høyden midt på veien som er drepen for leppen om den bygger på midten...?
 14. Lifeasiknowit_bmw

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Uff, ja. Husker dette på første elbilen vi hadde i familien. «Bananbil»-Citröen Zero. den rakk knapt 90km på 1 lading. Det var uten varmeapparat og varmeseter på. I tillegg hadde den en helt horribel prislapp på rundt 300.000 😂. Man må ha bil som passer sine behov. For min del så rekker elbil med 75-100kWt batteri. På det lengste (til hytta på fjellet eller Sørlandet) så kjører jeg Ca. 26 og 22 mil hver vei. Da trenger jeg hverken å lade på vei til eller fra. De få gangene jeg lader på vei så er det gjerne på tide med stopp. Orker ikke å sitte 4-5 timer i bil uten å ta en strekk på beina .
 15. Lifeasiknowit_bmw

  Off Topic-tråden, versjon 4(?)

  Nå skrev jeg jo faktisk «foreløpig kostet meg». Jeg har ikke hatt bilen så lenge og regner vel med Ca 50-55.000 km kjørt ila. 12 mnd. Totalt vil vel forbruket på bilen bli Ca. 14.000kWt strøm forbrukt. Noe som ish ville vært 14-16.000,- men iom. at jeg lader en del på jobb er det mindre. Kjører dog en hel del i jobbsammenheng og firmaet sparer mye på at jeg ikke lenger kjører fossilt (mtp. kjøregodtgjørelse, drivstoff og refusjon av bompenger). Sammenligner nok ikke hamburger og epler her .