mcbanan

Medlem
 • Innholdsteller

  191
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av mcbanan

 1. Nokon i Bergen som kan oppdatere min M52TU til nyaste DME versjon? Mot kompensasjon, sjølvsagt.
 2. Mykje gromt! Men slik eg tolkar det, er det ikkje ein enkeltperson sin samling, men auksjonsfirmaet RM Sotheby sitt varehus der dei lagrar bilar til sin auksjon som fokuserar på bilar frå 80 og 90 tallet.
 3. mcbanan

  e39 - Gule lys dukket opp på Dash'en

  Byt om ABS sensorane dine bak, har du fortsatt feilen er det ABS modulen.
 4. mcbanan

  Den store finn.no tråden.

  No er ikkje eg veldig kjent med luftunderstellet på Audi A8, men eg vil no seie det er tegn på desse bilda som kanskje kan tyde på at denne forhandlaren har ein anna forståelse av "strøken" enn meg. https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=136556592
 5. mcbanan

  GDPR og Servicehistorikk

  Trur ikkje det har noko med GDPR å gjere, har vore slik nokre år. Eg sleit med det samme når eg kjøpte min bil for eit par år sidan. Meiner Bertel O Steen utleverte noko serviceinformasjon og deretter fekk seg ein saftig bot, etter det blei det stramma inn hjå alle importører. Men ja, det er irriterande.
 6. mcbanan

  Dipped beam failure

  Ang. pære så har eg køyrt med d2s xenon frå https://www.xenonkungen.com/no/ i eitt år no, fungerer finfint og kostar ein brøkdel av Osram osv. Men dei har og Osram til gode prisar.
 7. Ang. turen din så ville eg droppa å køyre opp til Voss og heller tatt turen ned langs hardangerfjorden frå Granvin til Norheimsund E16 frå voss til Bergen er utruleg kjedlig, mykje finare å køyre langs fjorden.
 8. mcbanan

  Bytte til gammel type viskerhendel - F30/F80

  Litt artig at BMW ikkje klarer å bli einig med seg sjølv kva som er best På min e39 er auto eit hakk opp, og den har ein "idiotsikring" på at hvis du skrur av tenningen slår auto seg av. For å slå det på att må du da ta hendelen ned i null, og opp i auto på ny. Sikkert mulig å kode det på nyare modellar og?
 9. Eg bytta veivhusventilasjonen med alle slangar, pakning til peilerøyret, pakning til gasspjedlet osv. på rundt 6 timar. Og eg er ingen mekanikar, men har berre to tomlar heldigvis Trur kanskje eg åt middag midt i og. Fulgte denne videoserien her: Absolutt overkommelig!
 10. mcbanan

  Etter verkstedbesøk...F15

  Tusen takk for dette tipset! Eg har slitt med akkurat det du beskriver der i lengre tid. Prøvde det no i ikveld, og det blei som ein ny bil å køyre. Får håpe det held seg, hvis ikkje blir det der den nye oppstartsrutinen
 11. mcbanan

  Den store finn.no tråden.

  Nesten ein million for ein stygg bil med 184hk👏
 12. Hei! Clutchen min har slura litt sidan i vinter, så må vel få bytta den. Tenker eg bestiller deler på KOED og får ein lokal verkstad til å gjere jobben. Har laga meg ei lita handleliste, og lurer på om det er andre ting det er lurt å bytte samtidig? - Girkassefeste x2 - Clutchsett( følger med utløysarlager antar eg?) - Kulebolt og utløysararm, med fjær - Hardykobling - mellomakslingslager
 13. mcbanan

  Bmw e38 feil (gule varsler ASC, ABS) feil funnet.

  Meiner ABS følaren skal nullstille seg etter nokre hundre meter. Så er du heldig forsvinn lyset iløpet av ein liten køyretur etter at du har bytta Du har diagnoseapparat? Prøv å sjekk livedata på hjulhastighet. Viser den rett, er det ABS-hjerna som krøllar det til. Trur eg ihvertall.. Eg hadde samme feil, og da viste livedata rett hjulhastighet. Det tolka eg til at sensoren fungerte, men at signalet som går til speedometeret går via ABS-hjerna, og at den var defekt. Fikk fiksa ABS-hjerna, og da var alt OK.
 14. mcbanan

  Ny bil og tanker rundt dette.

  Heilt enig ang. ettermarked og info på nettet ang. BMW. Me er heldige som har GS, Koed, Schmiedmann osv. Men når det er sagt, har alltid likt dei nyare Audi Allroad.. f.eks https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=123937732
 15. mcbanan

  Er det dumt å kjøpe F11 med N47 motor

  Er vel ikkje mange som er bedre kvalifisert til å svare på sånt enn folk som skrur på bilar daglig
 16. mcbanan

  [LØST] Bytte av bakdempere E39 sedan

  Eg veit ikkje heilt om det er til hjelp, men når eg bytta på min så brukte eg originaljekken imellom bærebru og karosseri. Den passar perfekt inn der, og da kan du finjustere meir enn om du står på bremseskiva o.l. Eg hadde ikkje det samme problemet ihvertfall, gjekk rett inn.
 17. mcbanan

  Den store finn.no tråden.

  Synd han tok den samtalen til ESS, ellers hadde clutchen vore bra og den hadde gira som den skal 😆
 18. mcbanan

  Risting e39

  Den har sikkert fleire navn og. Fekk feilmelding når eg prøvde å laste opp bilde her no, så linkar heller til ein video: https://blog.fcpeuro.com/bmw-e39-rear-ball-joint-and-integral-link-diy-replacement
 19. mcbanan

  Risting e39

  Hehe, klassisk e39. Søkte eindel på nettet rundt det, og ein ting som gjekk att var integralforingen. Kan kanskje sjekke den litt ekstra.
 20. mcbanan

  Risting e39

  Har nettopp vore igjennom samme greia med min e39. Risting bak i ca. samme hastigheit. Eg hadde risting både med sommar og vinterdekk, og tenkte då at dekk/felg var utelukka. Hadde den på verkstad for å gå over bakstilling, men dei fant ikkje noko slark eller slitasje. Eg tenkte kanskje demperane var ferdige, så bytta demparar, fjører og stabstag( var litt rusta). Det hjalp ikkje, så hadde den inn til sjekk på eit nytt verkstad, og dei fant ut at eine felgen var urund. Bytta den, og da var alt bra! Så la eg om til sommardekk, og ristingen var tilbake. Fekk dei til å sjekke dei hjula og, og der var det bulk i ein felg. Fikk retta den, og da var endelig alt bra.. Veit ikkje korleis du har utelukka dekk og felg, men hvis det er av samme grunn som meg, kan eg anbefale ein ny sjekk
 21. mcbanan

  Evopowers tråd. E61 eu ok

  Icarsoft er berre rebrandet creator c310. Desse får du på eBay for 3-400 Eg har ein slik, har fungert glimrande i to år no. Betalte for seg første dagen, når den varsla meg om ein gåen kamakselsensor.
 22. Det høyres litt i overkant ut, ref: Desibelskalaen er logaritmisk, derfor gjelder en del spesielle regler: Når lydnivået øker med 10 dB, tidobles lydenergien En økning på 3 dB er en dobling av lydenergien To like lydkilder som summeres, gir en økning på 3 dB. Eksempel: 30 dB + 30 dB = 33 dB kilde: http://www.miljostatus.no/tema/stoy/lyd-og-stoy/desibelskalaen/
 23. Style 66 er flott Men kva dekkdimensjon har du der? Såg litt "spinkelt" ut.
 24. mcbanan

  Nye sommer dekk til F10

  Eg har køyrt på F1 Assymetric 3 sidan ifjor, veldig nøgd med dei. Lite støy og godt grep på vått føre. Det er på ein e39 da, men dekk er no dekk. Dimensjon 235/45-17.