Jump to content

scoot

Members
 • Posts

  4371
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

scoot last won the day on November 12 2018

scoot had the most liked content!

About scoot

 • Birthday 06/03/1990

Profile Information

 • Kjønn:
  Mann
 • Bosted:
  Halden
 • Kjøretøy
  E36 M3 3.2

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. I praksis blitt umulig å importere selv uten å gå gjennom forhandler/importør nå da?
 2. Greit clean den bilen her. Rått!
 3. Er ikke du i godt driv med impulskjøp om dagen a? 🤔 Er bare å smi mens jernet er varmt ( Gratulerer forresten )
 4. Helt innafor, opereres det med prisgaranti må man man forvente at kunder benytter seg av det.
 5. scoot

  E90 325i

  Syke syke mann! Bare å ta av seg hatten...
 6. Dette er en eldre 3moduls jordfeilautomat. Karakteristikk B, 16amp. Jordfeilbryter 30mA Type A. Sist Moeller produserte en automat ( det heter Eaton nå ) eksisterte ikke jordfeilbryter type B. Dette er altså IKKE en type B jordfeilbryter, og du kan trygt montere en ladestasjon med innebygd DC-filter etter denne jordfeilautomaten. PS; Du må også ha overspenningsvern ved installasjon av ladeanretning for el-bil.
 7. Her er jeg usikker på om det blir blandet begrep eller ikke, er du sikker på at du ikke henviser til karakteristikken på sikringen? Der er det vanlig med C-karakteristikk, men eneste forskjellen på B/C er hvor kjapt sikringen løser ut momentant i forhold til merkestrøm på automaten. B løser ut på 5 x merkestrøm, C på 10 x merkestrøm. Se bildet, rød ring er informasjon om VERNET ( merkestrøm - karakteristikk ), gul ring er informasjon om jordfeilbryteren ( utløsestrøm 30mA - type A ). OL til slutt betyr at den er tilpasset en norsk vri på strømføringsevne over en time, ingenting du trenger å tenke på i denne sammenhengen. Type A jordfeilautomat er langt i fra umulig å få tak i, det er standardvare i stort sett alle benyttede kombiautomater i dagens marked. Jeg vet kun om èn leverandør som har kombiautomat i type B ( Garo ), den er svindyr og ikke særlig utbredt i bruk ( den koster nesten det samme som den rimeligste ladestasjonen ). Jeg vil bli mildt sagt sjokkert om garasjen deres er sikret med denne typen kombiautomat. Du kan trygt montere ladestasjonen på denne kursen og komme innenfor forskrift, det krever kun en risikovurdering fra elektroinstallatør hvor du skriver under på at dere er kjent med risikoen for at kursen kan gå hvis det benyttes for mye strøm i garasjen samtidig som bilen lader. Det er ikke nødvendig og sette opp en minifordeling for å fordele en 1-fas 16A kurs, det vil ikke utgjøre noen forskjell. Sikringen i skapet vil ryke like lett som uten en fordeling. Jeg avslutter med et råd; Ring en elektroinstallatør.
 8. Dette gjelder samtlige hybrider, el-biler osv. Selv om man bruker all verdens med energi på å få lagt inn 22kW ( hvis du er så heldig og har 400V hjemme ), så begrenses effekt til bil av flere faktorer; - Ladekabel ( 1-fas, 3-fas, 16A, 20A, 25A, 32A ) - Bilens ombordlader Per nå er det meg bekjent kun Tesla som støtter hjemmelading på 22kW(400v), de aller fleste støtter 11kW (400v) - mens hybrid og typisk eldre el-biler støtter 3.6-7,4kW uavhengig av strømnett der du bor. ( 1-fase lading er alltid 230V uansett )
 9. De fleste ladestasjoner har integrert DC-vern, dette erstatter behovet for type B foran ladeutstyret. Da trengs kun standard jordfeilautomat type A foran kursen. Kort fortalt så beskytter type B og DC-RCD vern mot DC-lekkstrømmer tilbake til strømnettet, mens en vanlig type a jordfeilbryter ikke ville gitt beskyttelse mot disse strømmene. Hvis garasjen er privat og frittliggende, og kursen kun forsyner garasjen kan du tilkoble ladestasjonen til denne kursen.
 10. Har prøvd, solgt og montert masse forskjellige ladebokser i løpet av de siste 5 åra. Vi tilbyr nå utelukkende to alternativer, Easee for de som ønsker fullverdig/smart ladestasjon og Folkeladeren for de som ønsker en rimeligere men trygg ladeløsning. @Marius2002 nevner at det må meldes fra til netteier ved installasjon av ladeboks i noen områder med spesifikke netteiere. Dette overlater du til din foretrukne elektroinstallatør så bør det gå fint
 11. Hovedsakelig Model Y og 3 som drar septemberlasset, er vel registrert snart 4000 Model Y hittil i september. De har levert flere biler på en måned enn f.eks Skoda har klart å levere Enyaq i hele 2021.
 12. E36 M3 er jo fortsatt M3`n med mest edruelig pris, men jeg noterer også at de er på vei oppover. Kanskje spesielt 3.2 325 er ikke et dårlig alternativ, ungdomsminner i E36 og E34 med M50B25 som gjør at jeg sitter på dette forumet enda.
 13. Den ble plutselig det, var helt annerledes innhold i stad
×
×
 • Create New...