Daniel80

Members
  • Content Count

    732
  • Joined

  • Last visited

About Daniel80

  • Rank
    Oberstløytnant
  • Birthday 03/17/1980

Profile Information

  • Kjønn:
    Mann
  • Bosted:
    Bergen
  • Kjøretøy
    520d F11 og Mondeo Mk3

Recent Profile Visitors

1585 profile views
  1. Daniel80

    Den store finn.no tråden.

    Det var den , men må kanskje gå så langt ned for å få solgt den med så høy km ?
  2. Daniel80

    Brann BMW i8

    Du skulle nok gjort slik som dette, og puttet hele bilen i ett badekar... https://www.motor1.com/news/315476/bmw-i8-fire-reponse-netherlands/?fbclid=IwAR3cUd8aTaYiOJxl-UBEm55zfW-PDOVOglC02rHLJjVUJCIBi6oBKF-QS58 The following is an English translation of the fire department's message on Facebook: "This morning an electric car started to smoke in a showroom. The employees of the garage and the fire brigade acted quickly to drive the car outside. Because it is an electric car, inventive action was necessary. The car is immersed in a container of water because extinguishing it in the 'normal' way is difficult with these cars. The car will remain in the water basin for the next 24 hours."
  3. Det trodde jeg det skulle være.. men tydeligvis ble det ikke sånt denne gangen. Jeg har MSS54 ja. De som programmerer for meg har alltid tilkoblet 100A lader, og er proffe på BMW, så tror ikke det har vært problemet. Er likevel ingen standard prosedyre for manuel konverteringen da, og hvis det stemmer at motorstyringen er ødelagt så forklarer jo det hvorfor de ikke har fått det til. (Den kan ha blitt ødelagt av f.eks tidligere eiers hobby programmering siden de fant 5 år gamle software endringer som ikke var knyttet til noen forhandlernummer). Vil ikke begynne å styre med dette selv, så satser på det ordener seg med ny DME Takk for tips 👍
  4. Dagens oppdatering er ett skritt fram og 10 tilbake i forhold til programmeringen av motorstyringen. Ifølge de som programmerer er motorstyringen min defekt, og de baserer den konklusjonen på at de ikke får fullført innlasting av ny software, og at de ikke får lest av endel verdier de mener de burde kunne lese av. Etter forrige om-programmeringen var det ett problem med dårlig motoreffekt, og at luftspjeldet på innsuget ikke åpnet under kjøring, selv om jeg ikke hadde feilkoder. Luftspjeldet og motoreffekten fikk de til å virke en liten stund, men så sluttet det å virke igjen, og nå starter ikke bilen lenger. Litt rart var det også at selv med manuell software var det feilkode på "SMG can timeout." Har bestillt helt ny motorstyring fra BMW nå fordi jeg vil at alt dette skal være 100% på stell, og orker ikke noe jalla løsning med feil VIN nr eller tull med startsperre. Men jeg lurer jo på endel ting som kanskje noen her har svar på. Siden min M3 ble produsert i November 2001 er det kommet 6 oppdaterte delenummer på denne. Vet noen hva som er forskjellen? Min motorstyring heter 5WK9318, men ser at de fleste andre M3`er har en DME som heter 5WK9321 eller 9326 osv.. Hva er forskjellen? Har hørt at nyere motorstyringer har mere minne innebygget. Kan det være at de som programerer for meg har forsøkt å legge inn en nyere programvare som ikke får plass i minnet på min DME, og at det er derfor de ikke får det til? Hadde ikke du noe info om dette @mr.Wreckless? En tilsvarende M3 med smg til manuell konvertering med samme problem (effekt tap) fikk de til etter å ha nullstillt eller oppdatert motorstyringen 3 ganger. Min har de nullstillt/oppdatert 12 ganger nå uten hell.. Hva er det som gjør at det plutselig virker ved nullstilling for noen når det samme blir repetert identisk? Hva er forskjellen på ledningsnettet mellom SMG og Manuell? Kan det være ett alternativ å skifte hele ledningsnettet, eller er det bortkastet? Jaja, får håpe det fungerer med ny DME. By the way, så er det ikke ESS som programmerer for meg selv om jeg har nevnt de før. Når alt er ferdig og virker som det skal kan jeg eventuelt komme med anbefalinger eller advarsler Men jeg er fornøyd med de som jobber for meg enda, selv om problemet ikke er løst. Vi vet jo enda ikke årsaken
  5. Hehe, hadde egentlig tenkt å bare montere rake rør (cat delete), men etter litt surfing på ebay endte jeg med 200-cellers Race katalysatorer med stålinnmat fra UK Performance, (Merke: Gravity) til 2000 kroner 😅Aner ikke hvordan det blir, men GS race katalysatorene til 11000,- var uaktuelt, så gir dette en sjangs 🤷‍♂️Om det er søppel så finner jeg bare på noe annet..
  6. Har brukt dagen i dag på å undersøke videre, og det kan virke som om der er programmeringen som er problemet, selv om alt tilsynelatende ser ok ut. Kommer til å sende hele styreenheten til ESS for å få den flashet og lagt inn software til Manuell bil, så skal det sannsynligvis ordne seg. 🤷🏼‍♂️🙃 skal oppdatere mere når det er noen ny utvikling ✌🏻
  7. Nei har ikke montert effekt anlegget enda. Er originalt. Men har hatt nede eksos og satt opp igjen, så kan ha satt sensorene feil da. Skulle tro det ville gitt feilkode da? Og forstår ikke helt hvorfor luft spjeldene ikke åpner som de skal 🤔
  8. Har fått et et tips om at effekt tap kan komme om katalysatorene er tette, så skal sjekke dette, men synes likevel det er rart at ikke luftspjeldene åpner som normalt 🤔
  9. I dag har jeg fått programert inn den nye styrevinkelsensoren. Så nå er det ingen flere feilkoder på bilen Og i morgen får jeg levert nye 200-cellers katalysatorer som skal monteres sammen med GS-effektannlegget.. (Midt seksjon og bakpotte). Spent på å høre hvordan lyden blir med dette oppsettet. MEN 😱 Jeg opplever effekt tap/ dårlig effekt iforhold til original effekten. Spesielt på lavt turtall. 0-100km/t føles som om det tar 10sekunder, og full gass fra stillestående tar jo evigheter. Samtidig har jeg ingen feilkoder, så jeg klør meg litt i hode og lurer på om noen har vært borti lignende? Det kan virke som effekten kommer tilbake over 4500rpm, men har ikke kjørt bilen så mye siden jeg ikke vet hva som er galt. På tomgang og under kjøring går den helt fint og jevnt. Ingen fusking. Det eneste jeg har merket meg er at gass spjeldene ikke åpner når jeg ruser bilen litt på tomgang. (Får ikke sjekket om de åpner mens jeg kjører). Har en lik M3 stående i garasjen også, og der åpner gass spjeldene ved rusing. Om tenningen er på uten at motoren går så åpner spjeldene mine fint når jeg trykker på gasspedalen, og det har vært kjørt test-syklus hvor de fungerer fint. Som sagt er det heller ingen feilkoder. (Testet i både Inpa og Ista) Så derfor lurer jeg på om noen har vært borti lignende, eller har tips til hva som bør sjekkes? Selv er jeg begynt å mistenke VANOS lekasje. Altså at o-ringer i vanos lekker eller vanospumpen ikke klarer å gi nok trykk (100bar) til å justere kammene. Såvidt jeg har skjønt at dette vil gi dårlig effekt på lavt turtall, men bortimot normal effekt på høyt turtall fordi kammene har "hvileposisjon" slik at de står riktig på høyt turtall. Har bare lest meg fram til dette på google, så rett meg gjerne om du har noen innspill.. Jeg synes det er rart at jeg ikke får feilkoder på dette isåfall da? Har litt ulyd i Vanos, men ikke så mye at det burde være noe problem egentlig. Kan det være soleniodblokken som er røket uten at jeg får feilkoder på det? Alle tips og erfaringer taes i mot med takk.
  10. Daniel80

    Idiotparkeringstråden!

    Her er det jo noe rart.. Ser tydelig at det er ladeskap her , og at bilene står å lader uten mulighet til å plassere seg noe mere lovlig for å lade. Tipper plassene har blitt "omregulert" til ladeformål for Asko Ansatte, uten at skiltingen er endret.
  11. Daniel80

    DTC/DSC-feil 120d 07 mod

    Greit at de tilbyr å bare bytte ringen, for BMW selger kun komplette akslinger med abs-ring, så det er mye dyrere Hydraulikk enheten kan muligens skaffes brukt? Ville vel også kanskje sjekket litt kontakter for irr osv før jeg byttet hydraulikk enheten, siden de ikke har opplyst hvilken feilkode den gir.Men har hørt at det ikke er helt uvanlig at de ryker.
  12. Daniel80

    mr.Wreckless' E46 M3

    Noen ide om hva du må gjøre for å unngå feilkode på oksygensensorene og motorlys når du bytter ut original katalysatorene? Jeg har selv kjøpt 200cellers race katalysatorer, men lurer på om det bare er bolt on , eller om jeg må styre med omprogramering osv.. Håpet er å slippe å måtte omprogramere for hver gang jeg skal ta eu-kontroll (Tenker å sette tilbake original eksos ved EU-kontroller siden effektannlegget ikke er TUV godkjent).
  13. Daniel80

    Den store finn.no tråden.

    https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=53849616 Optimistisk priset?
  14. Daniel80

    e46 316i 17L/100km

    Limpmode? Defekt luftmengde måler? Tett luftfilter/ luftspjeld som ikke åpner? Mange muligheter her..
  15. Daniel80

    E90 2006 modell

    Ikke usannsynlig at det er registerhavari pågang.. Hvor i landet holder du til da?