Jump to content

mabeta

Members
 • Posts

  15
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Kjøretøy
  Ford

Recent Profile Visitors

601 profile views

mabeta's Achievements

 1. Nå tar jeg en råtipp utifra hva jeg har lest ett sted. Eller var det bare en drøm jeg hadde? Så, ehm. *kremt* Her i det minste en teori på hvorfor de ikke gikk videre med stempelmotorer på hydrogen. Hydrogen er dyrt å fremstille, transportere/lagre. Det vil si at det er relativt dyrt sett ut i fra hvor mye energi man får. Med en stempelmotor får man samme virkningsgrad som bensin og prisen pr kjørte kilometer vil da bli veldig høy. En brenselcelle koblet mot elmotor vil derimot ha en virkningsgrad oppimot 90%, så da får man flere kilometer pr krone drivstoff. Eller kan det være at det må gjøres så store modifikasjoner på motorer at det ikke lar seg gjøre å bruke noe av eksisterende teknologi og det ikke regner seg å starte produksjon av dette?
 2. Da burde du reise nå! For når grensene åpner kommer norge til å bli tomt for nordmenn... 😛 Forøvrig truffet norsktalende de merkligste steder i europa pre-korona, så når ting åpner igjen er ikke den minste strand trygg for sambygdinger.
 3. Som jeg skulle sagt det selv. Så det du egentlig skal spørre om er: Hvordan kobler jeg på ekstern strøm på bilen så jeg får strøm til sentrallåsen, (så jeg får kjørt hjem og byttet lås i førerdør).. 🙎‍♂️
 4. Hoi.... Jaggu funka det med en bevist provokasjon gitt..
 5. Alle tre? Sent from my iPad using Tapatalk
 6. Hadde høgd begge når jeg først var i gang jeg... ☺ Alternativt hadde jeg høgd trekkvogna og fiksa den med "4-hjulstrekk".
 7. Med forbehold om at det er åtte år siden... Trafikken i Paris var en drøm i forhold til Nice. Men som sagt var kanskje uheldig med tidspunktet jeg var i Nice på. Og Tyskland ja, en drøm sånne sett. Bortsett fra at bestemor på traktorklipper kjører fra deg. Og oslo er ille på en måte, speIelt for drammensere, for de følger jo faenmeg høyrergelene. Noe som er litt flytende i Drammen.
 8. Er ikke trafikkmengden som gjør Drammen til en god nr 2. Da hadde Paris/Barcelona/Madrid kommet først. Det er de "lokale" høyrergelene og den fullstendige mangelen på køkultur som gjør Drammen ille. Det som gir meg litt angst med Nice er alle syklistene innlandet småunger på kryss og tvers pluss alle feilparkerte biler kombinert med "spansk" tuting. Med andre ord, er det en bil foran def? Tut!! (Og hvor kommer den fra? I løpet av 11 ferier med x antall mil på spanske veier har ti stykker tutet på meg, jeg har tutet på tja, flere..) Beklager litt usammenhengende skriving, det er lenge og 1500km siden jeg stod opp..
 9. Juksa litt og reiste til det store utland. Kunne vel fylt tråden her etter runden i Monaco. Men... Får være måte på hvor turist man skal være!
 10. Regner med at det er endel som har kjørt i litt forskjellige byer rundt om i verden her?... Så da er mitt spørsmål, hvilke byer er de værste å kjøre i? Frem til i går var min faktisk Drammen (min hjemby) men etter en runde i Nice har jeg faktisk fått en ny favoritt.. Kan ha sammenheng med rush/ferietid/5 timers kjøring på forhånd. Men makan til masete by å kjøre i....
 11. Nærmere bestemt er det vel pumpehuset til en sirkulasjonspumpe til varmeapparatet. Hva feilte din? Og evt hvor kjøpte du ny? Har en som er nesten i orden, bortsett fra den gjennomsiktige "koppen".
 12. mabeta

  Inkontinent e34

  Da har jeg fått forsket litt videre. Det var ikke som jeg fryktet (varmeregistret). Etter å ha lagt meg under bilen og fått meg en dusj av kjøleveske og vann fant jeg ut hvor det kom fra. Det kom fra sirkulasjons-pumpa for varmapparatet. Nærmere bestemt hadde den gjennomsiktige "plastkoppen" røket i bunn. Fant bilde av den tilogmed. Så kommer det store spørsmålet, hvor er det lurt å handle inn denne? Håper jeg slipper med å kjøpe bare motoren? Aller helst har jeg lyst til å bare kjøpe "plastkoppen" men den går vel ikke å kjøpe løst? Eller?
 13. mabeta

  Inkontinent e34

  Hei, beklager sent svar.... Ja det var det da... Som sagt er det lånt bil, har ikke merket meg hverken årsmoddel eller motorst. Nå står bilen litt unna så får ikke sjekket før i kveld. Det ser egentlig ut som om det lekker ut bakenfor motoren. Er det dreneringshull under varmeregistrert? Frykter at det kan være det, men siden det er tørt og luktfritt inne i bilen får jeg ikke det til å stemme heller. Så hvis noen kan bekrefte eller avkrefte om det kan være feil på registrert uten at det blir vått invendig hadde det hjulpet mye...
 14. mabeta

  Inkontinent e34

  Heisann, trenger noen kjappe tips. Låner en e34, siden bilen min krangler litt. Og såklart kommer da murhy på besøk, så nå står jeg med en inkontinent lånt bil og en tresylyndret zafira. Nok om skropelen... Problemet med lånebilen er at den lekker kjøleveske, har ikke sett mere inngående på den enn at jeg registrert at vannet renner ut relativt kjapt, det lekker ut til ~maksmerket til radiatoren og stabiliserer seg. Fyller jeg over maksmerket renner det kjapt ned til merket igjen. Klemmer jeg på kjøleslangene kommer det en "surkle"-lyd fra omtrent torpedoveggen. Ser også at det drypper ned fra omtrent bakkant av motor. Merk at dette er når motor ikke går. Med motor i gang og litt kjøring går det sikkert heeeelt fint å kjøre motoren tørr. Noen som har noen gode tips til hva jeg skal sjekke/se på?
×
×
 • Create New...