Gå til innhold

Skamsenking


 Share

Anbefalte innlegg

Bare enkelt spørsmål. Er det overhode mulig å kjøre uten fjører både foran og bak? Altså fjerne alt slik at den blir ubrukelig lav? Og er det farlig å kjøre slik? Evt hva kan skje?

Jeg er fullt klar over at det er helt ulovlig. Just wondering:-D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Uten fjærer er det kun dekkprofilen som vil gi litt etter ved ujevn vei. Det skjer fordi luften i dekket kan komprimeres under trykket som oppstår ide bilen treffer ujevnheten, og dekksiden gir etter. Men luft under trykk vil prøve å ekspandere igjen, noe som vil gjøre at dekke vil sprette opp fra veien etter ujevnheten og gjøre at bilen får null veigrep.  Det skal altså veldig lite til før man mister kontroll over bilen.
Det går nok fint å kjøre sakte, og sålenge veien er helt jevn kan man sikkert kjøre litt fortere også, men i det du treffer en ujevnhet i veien er det game over :)  Og norge er vel ikke kjent for å ha den beste veistandaren :P 
Om bilen skal være uten fjærer egner den seg egentlig mest til utstilling, og ikke til kjøring. Selv BTCC (British Touring Car Championship) biler osv som er så lav at de subber på flat vei har avansert fjæring med dempere for ikke å hoppe av veien :)  

btcc_95_brabs.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

tar du vekk fjørene så har du ingen fjøring, ergo bilen bare pakker bortover. uten fjører blir den ubrukelig lav, du får ikke svingt og du får ikke drift hjulene til å gå rundt fordi dem ligger i karosseriet..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ps: I tillegg vil belastningen på bilen bli ekstrem i alle fester til hjuloppheng osv fordi det ikke er noe som demper støtet fra dumper osv i veien.. Har en kompis som knakk rammen på en Opel Ascona uten fjører i 30Km/t over en fartsdump :mrgreen:
Skulle ikke så mye til , hehe
( Var visst ikke spesielt godt for ryggen heller) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Utrolig at du i det hele tatt vurderte å gjøre dette, burde jo si seg selv at det er en dårlig ide...

Kjøp ett godkjent senkesett og gjør det ordentlig, få det inn i vognkortet så slipper du å bli mast på av Politi og Vegvesen. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

8 timer siden, bimmerbabe19 skrev:

Takk for svar! Da dropper vi helt klart det, hehe. Noen som har tips til billigst og best senkesett da?

Billigste jeg har funnet til min hittil er 5000 :-)

Går utifra at det er til bilen du har i infoen din? 318d
Hvis støtdemperene dine er iorden kan du kjøpe senkefjærer og bruke i kombinasjon med de originale demperene dine. Det finnes mye å velge mellom, men disse skal være bra til under 2000,-
http://www.gsbildeler.no/nettbutikk/bmw_3_serie-e90-sedan-318d/tilbehor-senkesett-senkesett/senkesett_e_90_325i_330i_320d_45_30mm_see90su15213__663141

Om støtdemperene dine må skiftes ut uansett er det best å kjøpe komplett senkesett med både fjærer og dempere.
Det blir selvsagt litt dyrere.
http://www.gsbildeler.no/nettbutikk/bmw_3_serie-e90-sedan-318d/tilbehor-senkesett-senkesett_m_dempere/senkesett_m_dempere_e_90_325i_330i_320d_45_30mm_see90su15n213__663441

Senkesettene skal være mulig å godkjenne hos biltilsynet slik at bilen er lovlig å kjøre med. For å få det godkjent må du ta hjulstillingskontroll etter at senkesettet er montert slik at alle vinkler på hjulene blir justert riktig. Om dette ikke blir gjort risikerer du at dekkene blir slitt skjevt (og oppbrukt på MYE kortere tid enn ellers), samt at bilen blir dårlig og kjøre, og i værstefall uberegnelig og farlig på veien. I tillegg kan vegvesenet ta skiltene dine om du ikke har fått senkesettet godkjent.
*Hjulstilliing koster 2000ish, men sjekk litt priser for det kan variere endel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...