Jump to content

Maxmek

Members
 • Content Count

  498
 • Joined

 • Last visited


Reputation Activity

 1. Like
  Maxmek reacted to TRF in Prisnivå på originaldeler i Norge   
  Jeg kan lite om akkurat dette, men er ikke dette nesten konkurransetilsyn-mat?
 2. Like
  Maxmek reacted to Hpi in Merkeverksted   
  Jeg har jobba i en stor industribedrift i 30 år og hatt med meg et stort antall lærlinger på disse årene,  de må jo få prøve selv under oppsyn selvsagt men de blir jo ikke flinke hvis de skal stå på sidelinja og se på i 2-3 år, ikke blir det særlig trivelig å komme på jobb heller. Det er jo noe med å føle seg som en av gjengen også. Det er jo også regler for hvordan man behandler en lærling. 
 3. Haha
  Maxmek reacted to largo77 in X1 E84 2.0D starter ikke, gul motorlampe   
  Gode Gud.
   
   
  Gode Gud. Kvinnen i bilen har lagt seg paddeflat, og jeg humrer lett.
   
  Hun hadde ikke trykket inn bremsen.
   
  Takk for raske svar. Dere hjalp meg å tenke gjennom dette bedre, og sparte oss for meget uhygge. I tillegg fikk jeg 5 poeng som jeg skal kose meg med!
 4. Like
  Maxmek reacted to ///M-ini95 in Kjøp av BMW 530d F11   
  Fra og med MY 2012 (biler prod. etter 09/2011) ble DEC (knappene i midtkonsollen) standard i alle F10/F11. Før dette måtte man enten ha sport automat eller EDC for å ha DEC. 
  Biler med standardunderstell påvirker i bunn og grunn kun styring og gassrepons (og evnt girmønster) med disse knappene. 
 5. Haha
  Maxmek reacted to Saltkjelen in Pluss Forsikring   
  For min del handler det nok mest om verdien (og kompleksiteten) på bilen før jeg tar stilling til om jeg skal ha en plussforsikring eller ikke, og da er det klart at en japansk, koreansk eller amerikansk modell knapt rekker opp til dette kriteriet. Jeg ville f.eks aldri tegnet en plussforsikring på en Toyota Avensis, men en Toyota Landcruiser derimot. Tilsvarende ville det vært for en Chevrolet og Tesla. Sistnevnte først og fremst for å ha et sikkerhetskort når serviceapparatet svikter totalt og når støtfangeren flyr av i regnvær.
 6. Like
  Maxmek reacted to Fredrik 90 in Off Topic-tråden, versjon 4(?)   
  En stor bakdel med ACC synes jeg er når det er mye trafikk på motorveien. Da blir de hyppige nedbremsinger og så brå akselerasjoner. Jeg er ikke enig med bilen hvordan man skal kjøre i tett motorvei trafikk. Sånn som ACC virker her så føler jeg den sliter bremser og bruker mer drivstoff. Nå er ikke dette ett så stort tema på norske motorveier, men nedover kontinentet kan trafikken være ganske tett til tider. Da kjører jeg uten, mye lettere å planlegge nedbremsinger og akselerasjoner selv. Når trafikken er lett er det gull verd, og i køkjøring er stop & go deilig å ha 😀
 7. Like
  Maxmek reacted to papertiger in Off Topic-tråden, versjon 4(?)   
  Helt enig. Synes min egen kjøring virker mer økonomisk enn det bilen prøver på med ACC. Mye nedbremsinger og tilsvarende akselerasjoner ved køkjøring, i stedet for coasting/gå av gassen for å slippe akselerasjonen igjen slik jeg ville gjort det. Men virker av og til som at den er mer ettergivende om du justerer til større avstand til bilen foran på ACC, at den tillater litt mer flex i avstanden ved nedbremsinger, for slik å unngå de kraftige nedbremsingen. 
 8. Thanks
  Maxmek reacted to ///M-ini95 in Off Topic-tråden, versjon 4(?)   
  @Maxmek du har ikke tilfeldigvis fått bilen trimma av BMW? Tenker da på BMW sitt eget PPK eller hva det heter. 
   
 9. Thanks
  Maxmek reacted to ///M-ini95 in Off Topic-tråden, versjon 4(?)   
  For de som har sett seg lei av ustabile vin dekodere, så ønsker jeg denne nye velkommen.
  https://bimmerdecoder.com
   
  Bringer med seg litt mer info som f.eks hva bilen sin siste istep er. Det som er ennå mer morsomt, er at den også lister opp utstyrskoder som er ettermontert 😁 Det synes jeg som har ettermontert litt er kult, men for at dette skal komme opp, så må bilen ha vært hos en BMW forhandler og blitt koblet opp mot systemet. Enten via feilsøk, registrering av service eller lignende. 
  De fleste setter vel mest pris på å slippe reklame eller å løse 18 forskjellige captcha


 10. Like
  Maxmek reacted to Reef89 in Ettermontering av utstyr 2017 - 5 Serie   
  Alt er mulig på ettermontere.
  Bare NW kameraet koster jo 39k, så skal du ha ledningsnett, braketter, nye nyrer, videomodul, litt div.
  Har det selv og er vel mer til pynt enn i bruk...
 11. Haha
  Maxmek reacted to Werther in Off Topic-tråden, versjon 4(?)   
  Har lagt merke til at over gjennomsnittet mange Mercedes-sjåfører er dårlige på å bruke blinklys, da spesielt folk som ratter W211.
  Det er visse modeller som er gjengangere når det kommer til kjøring i venstrefelt på motorvei, kjøring under fartsgrensen, manglende bruk av speil og generelt evneveik oppførsel bak rattet:
   


 12. Like
  Maxmek reacted to bytterga in power kit dokumentasjon   
  Jepp, dokumentasjon på hvor og hva som er montert, underskrevet og stemplet av bmw verkstedet.
 13. Like
  Maxmek reacted to Conquest in Slitasje på innside - dekk   
  Joa, men når han skriver at sommerdekk er 9år gamle og vinterdekk er 7år gamle! Så ser jeg ikke noe dramatikk her!! Hjulkontroll da er penger ut av vinduet!  
 14. Like
  Maxmek reacted to Marius2002 in Slitasje på innside - dekk   
  Joda. Men alt er relativt. Det er ikke normalt at den spiser opp innerbanen etter 2-3 sesonger. Men etter 5 år og oppover merker man forskjell, men da er vel dekkskifte uansett nært forestående. Hjulkontroll er uansett ingen dum ide  
 15. Like
  Maxmek got a reaction from Fredrik 90 in Min 1994 E34 BMW 520IA Shadowline. Kjøpt E60 545i   
  Har mest tro på lekksje/sprekk i en vakumslange, mener å huske at det var et lass av de oppi der   Nå er det noen år siden jeg hadde en slik bil, men husker jeg riktig så tror jeg man kunne sjekke det med å åpne oljepåfyllingslokket, hvis tomgangen da datt så var det ikke vakumlekkasje. Ta det med en klype salt, som sagt noen år siden.
  Men som de andre skriver er jo også LMM og tomgangsregulator muligheter. Lykke til
 16. Haha
  Maxmek reacted to Fredrik 90 in Off Topic-tråden, versjon 4(?)   
  Ja det ser ut som sånn voksduk man får kjøpt på Europris 😂 Men det går jo ikke an å gjøre en drittstygg bil penere, så da kan man like godt gjøre den enda styggere 🤮
 17. Like
  Maxmek reacted to tpmek in E 30 Ferdig (blir man aldri)   
  Da var den endelig EU godkjennt.
  fikk også utført hjulstilling og lysjustering hos min gamle arbeidsgiver. Så nå er det litt detaljarbeid med listverk og montere popanlegg med Alpine 2x5 skurr😂😂


 18. Like
  Maxmek reacted to awt in Stjernemerkede dekk -- igjen...   
  Felgens bredde/strekk påvirker ikke rulleomkrets, med mindre det er snakk om helt ekstremt (type 225-dekk på 10"-felg).
 19. Like
  Maxmek got a reaction from Marius2002 in Hvilken modell felg til F10/f11 er dette?   
  Ja de er uorginale, mener de er 8" brede med ET33
 20. Like
  Maxmek got a reaction from Marius2002 in Hvilken modell felg til F10/f11 er dette?   
  Har 17" på vinterhjula til min 530xd, og den har forstekede bremser og kaliper foran da det ble montert MPPK. Det er ca 5mm klaring mellom felg og kaliper. Ikke mye, men det går. Så uten oppgraderte bremser vil jeg tro det går greit.
 21. Like
  Maxmek reacted to TRF in Off Topic-tråden, versjon 4(?)   
  Elendig politisk "håndtverk" fra helt akterutseilte politikere i møte med et problem. Som de har vært, og demonstrert ved problemer i ganske nøyaktig 80år. Et ekte eksempel på å "spare seg til fant" ved at man ikke gikk mer aggresivt ut _før_ problemet var av en dimensjon der man ender opp med å bortimot stenge ned landet i, første omgang, 2 uker.
  Jeg blir også imponert over mediene, og politkernes, åpenbare tanke om at "de aller fleste kan ha hjemmekontor". Tja. Det er ganske mange faggrupper som ikke kan det. Det finnes fortsatt praktiske yrker tro det eller ei.
  Det blottlegger også at vi er et samfunn som fortsatt mangler forståelse for "beredskap". Tomme for engangshansker etter kun noen få uker? Ingenting lært fra 22 Juli hvor man måte skrape sammen materiell fra halve østlandet?
   
  *rant over* - for nå iallefall.
 22. Sad
  Maxmek reacted to Skulebollen in Off Topic-tråden, versjon 4(?)   
  Jeg tenker som så at det må vere lettere og sette di 2-300.000(?) Som er i faresonen for alvorlig sykdom i karantene. Enn å stenge ned og sette hele landet i karantene.. 
   
 23. Like
  Maxmek reacted to tpmek in E 30 Ferdig (blir man aldri)   
  Stund siden jeg har oppdatert, regner med dette blir en av de siste og. Men har satt inn Ny frontrute med ny chromelist. Brukte opp igjen gamlepakningen, da den så grei ut.
  har justert meg skvett ihjel på dører å skjermer. Det så ikke så galt ut når jeg sendte den til lakk.
  Men så feil kan man ta🤪 men med tanke på at det er orginal deler som sikkert har vært laget i samme presse i over 30 år så får jeg Si meg noenlunde fornøyd.
  Det som gjenstår nå er hjulstilling, og litt justering av motor sånn i grove trekk. 

  Har også fått skiftet blinklys olje, den var blank å fin, så har nok ikke vært mye brukt.
   
 24. Like
  Maxmek got a reaction from Snagg30 in Brann BMW i8   
  Synes det er rart at ikke trådstarter @bmwi8 Kommer med en oppdatering her om hvordan det har gått.
  Noen som vet??
 25. Like
  Maxmek reacted to ogee1 in Tråden om BMW-nyheter/rykter/snakk etc.   
  Kommer jevnlig uttalelser som antyder at hvis man er en god nok sjåfør så trenger man ikke firehjulstrekk. Da mangler det sannsynligvis grunnleggende kunnskaper i fysikk. Du kommer til et punkt der tohjulsdrift må gi opp og da har firehjulstrekk fortsatt mye å gå på.
×
×
 • Create New...