Grobian

Members
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

 1. Grobian

  Kjøpsråd F15

  Den over ser jo fin ut på papiret. Vi så en del 25d med syv seter, men kom til at det ikke var hensiktsmessig, primært fordi vi mer eller mindre aldri vil ha behov for å huse mer enn 5 personer i bilen. Det er etter min mening en ulempe med luftfjæring bak. Det vil være dyrere å vedlikeholde, samtidig er den såvidt jeg vet ikke dynamisk eller på annen måte mulig å tilpasse, slik tilfellet er ved luftfjæring rund baut. Legg til litt høyere egenvekt, litt mindre bagasjerom og jeg synes totalpakken var upraktisk med 7 seter Bare min subjektive vurdering ut ifra vårt behov. ...etter bare noen måneders eierskap har jeg også klart å nesten fylle reservehjulsbrønnen, som er utilgjengelig med 7 seter, med diverse nyttig og unyttig rot En liten spade, ekstra snøkoster, paraplyer, div. bilpleieremedier, oppladbar LED arbeidslampe, stropper osv.. Et veldig kjekt og hendig oppbevaringsrom som gjør at man kan holde selge bagasjerommet helt clean.
 2. Grobian

  Kjøpsråd F15

  Enig med deg Fredrik90. Ting forandrer seg, men BMW opplever jeg også som BMW fortsatt. Først nå er jeg BMW-eier, men har vokst opp med merket i hus fra E28, E32, E39, E60 osv. Det jeg har opplevd som minst BMW er kanskje E60, men den var samtidig banebrytende designmessig både eksteriørt og interiørt (ikke mange biler uten "iDrive" i dag, joda, det kom vel med E65). På vei hjem fra hytta i kveld ble føret ganske glatt, fra pluss 8 på dagen til rundt null og en nydelig stjerneklar melkeveihimmel. Derfor tok vi det veldig med ro, ikke minst etter å ha passert en liten ulykke og to biler i grøften like etter start. 0, 59 på mila må være veldig bra, og det med fullt bagasjerom.
 3. Grobian

  Kjøpsråd F15

  Vi har 2014-model med 211 hk. For vår bruk er det mer enn nok så langt. Skal man opp i fart fra stillestående synes jeg den er mer enn sterk nok, og ganske kvikk. Min kjørestil er i alle fall slik at jeg sjelden gir full gass eller føler behovet for det, så jeg opplever at det er gode reserver å gå på. Det har jo åpenbart skjedd mye med forbruket til moderne biler. Gitt den store fronten og vekten bruker vel ingen X5 spesielt mye drivstoff, og kjører man bevisst er det litt å hente. Den over 2 tonn tunge 25d bruker på en langtur mindre enn hva min mors 2006 116i på 1320 kg gjør. Hun har riktignok versjonen med 5 og ikke 6 gir, men det er en ganske så tørst motor.. Vi hadde en tur til Drangedal for å hente pinnekjøtt før jul, og kjørte da 20 mil med 0,65 på mila. Det var ganske dårlig føre den siste biten, så vi kjørte forsiktig, men holdt over 120 km/t på cruisekontrollen på E18 fra Vestfold til Kragerø (med unntak av 70- og 80-grensene da).
 4. Grobian

  Kjøpsråd F15

  Vi kjøpte 25d for noen mnd siden og har vært veldig fornøyde så langt. Jeg kom fra en Touran med 140 hk, så det ble snakk om en ganske stor oppgradering! Før dette har jeg kjørt mye E39 535i, E60 520i og en del E65 750iL. Det er ingen tvil om at 25d ikke er en sportsbil, men vi ville ha BMW med bakkeklaring og diesel fordi hoveddelen av vår bilbruk er langturer til hytta på 4 timer hver vei. Med litt dårlig brøytet vei har X5 vist seg å være ekstremt praktisk. E18 og svingete, smale telemarksveier inviterer heller ikke til veldig sportslig kjørestil. Kjørekomforten minner meg mer om 7-serie enn noe annet. Dieselkakling hører jeg bare om jeg kjører inntil en vegg eller står utenfor bilen. Bak rattet liker jeg den lille motorlyden jeg kan høre. Jeg følte at vi fikk tak i en svært godt utrustet bil til en fornuftig pris. Vi tenker å beholde bilen en del år og har høyt tak for evt. verdifall. Innimellom savner jeg E39 med manuelt gir og V8, men det får man uansett ikke tak i lenger 😁
 5. Grobian

  F15 25d - uvanlig med svidd lukt?

  Ikke minst 4.4-literen skal være notorisk for dette. Vi hadde en gang E39 535i med V8er, og den drakk litt olje den også :)
 6. Grobian

  F15 25d - uvanlig med svidd lukt?

  Skjønner, det kan også stemme med frekvensen jeg leser at regenereringen har. Jeg var ute til fots her om dagen og ble forbikjørt av en sivil X5 E53 med blålys og i svært heftig utrykning. Etter den nydelige motorlyden å bedømme var den utrustet med 4.4 V8, men den etterlot seg en definitiv oljestank som vedvarte svært lenge i gata. Lukten fra vår bil var imidlertid ikke helt lik og ikke i nærheten av så sterk.
 7. Grobian

  F15 25d - uvanlig med svidd lukt?

  Takk for tilbakemeldingene, warg! Jeg skal la være å bekymre meg og holder øynene åpne for evt. lekkasjeflekker (og ikke det obligatoriske kondensvannet!), men mistenker også at det ikke er noen problemer. Dette har inntruffet kun to ganger på ganske mange turer.. det har blitt en del ekstra hyggekjøring de siste ukene! Vi har kjøpt fra merkeforhandler, og har utelukkende et godt inntrykk. Etter å ha kjørt rundt med "fregnete" panser og altfor stort vedlikeholdsbudsjett etter forrige eiers synder er det herlig med en bil som knapt har et steinsprang og fortsatt lukter nytt. For ikke snakke om all komforten man ikke finner i en VW varebil..
 8. Grobian

  F15 25d - uvanlig med svidd lukt?

  Takk for det! Det er nok greit å være litt oppmerksom når den er helt ny for meg, ja. Det er ingen feilmeldinger på computeren på noe tidspunkt, og oljenivået på motoren er som det skal være. Det er lukter ikke plast, og neppe elektrisk. Jeg heller mer mot lukten av brent olje. Jeg kjenner det best bak bilen og tildels på siden. Jeg har ikke sett noen antydninger til røyk. Motorviften har gått i 1-3 minutter etter at motoren ble slått av.
 9. Grobian

  F15 25d - uvanlig med svidd lukt?

  Vi har kjøpt oss ny (brukt) '14 X5 25d og fryder oss stort over bilen! Den har tydeligvis blitt ganske pent behandlet, utmerket lakk og det lukter fortsatt nytt i bilen. Jeg har heller ikke oppdaget noen lyter av noe slag. Jeg har imidlertid ved to anledninger opplevd at det har luktet litt svidd utenfor bilen. En gang etter en relativt kort kjøretur på ca. 10 km bykjøring, og etter en tur Larvik-Oslo med grei motorveifart og litt bykjøring på slutten har jeg opplevd at det luktet litt svidd fra bilen, og motorviften har gått en liten stund etter at jeg har parkert. Er dette noe annet enn lukt fra avbrenning av partikkelfilteret, eller er det motoren som brenner olje..? Jeg har ikke kjent lukten etter andre kjøreturer, og heller ikke hørt motorviften gå. Moderne diesel er litt nytt for meg etter altfor mange år i en VW 2.0TDI...