Jump to content

Ingvaldsen's e39 530dat og 740D !


Recommended Posts

så var det dags for å prøve å koble til skikkelig utstyr på bilen hjerne igjen, denne gangen fungerte alt som det skulle så vi fikk gjort litt

IMG_1330.thumb.JPG.b0f11cbc7819b892389b6d6c368cf966.JPG

 

første bud var å få inn original Software på motorstyring da jeg ikke liker å ha ukjent tuning på mine biler.

IMG_1333.thumb.JPG.a8793f77cbf5d421da49c2d6e74f0d15.JPG

 

etter litt venting var det tid for litt mer venting men det gikk egentlig raskere en forventet selv om det er 2 stk motorstyringer :)
IMG_1329.thumb.JPG.89a202f52c39ced7a93a03bc087e5833.JPG

bare for å være sikker så tok jeg en prøvetur etter å fått original programvare, bilen går litt dårligere men ikke så dårlig at jeg savner tuningen. merker også at noen ganger etter oppstart er bilen i nødmodus men fungerer igjen etter å starte å stoppe bilen, noen ganger er det kun dårlig respons fra vnt på turboene.... må nok innse at jeg må svi 50k på nye turboer en dag :(  og oljelampe er fortsatt like mye tilstede etter å blitt original, cruisekontroll funker heller ikke enda.

så var det tid for litt feilsøking nå som en potensiell feilkilde er luket ut ! 

etter å koblet til ista next fikk jeg fram noe som ser ut til å være verkstedhistorikk på bilen, mulig dette er fra garantitiden ? 

IMG_1334.thumb.JPG.86f2f208009f7b52eed80b8befbd14bd.JPG

 

litt komisk er at ista sier bilen min har feil med ACC, noe den ikke har :P er vist en gjenganger på alle e38, insta next kan vist finne på feil selv på eldre biler.
IMG_1335.thumb.JPG.6a83049190ceae8a4a2893393e47614a.JPG

 

blant noen filleting så er det ei feilkode som trolig er roten til CC problemet mitt og litt til

IMG_1337.thumb.JPG.bad972b9f1cc92c06a44ca8895eaf73a.JPG

noen som har peiling på feilen 1e00 på canbus ? når jeg trykker på cc knappen på rattet kommer det grønne symbolet frem i maks 1 sekund, holder jeg på bremsen kommer det ikke fram så en bremsebryter eller lignende er utelukket.

av en merkelig grunn fungerer heller ikke dekktrykksknappen i bilen heller, noen ganger kommer det opp at rdc er deaktivert men det reagerer fortsatt ikke på knappen for den funksjonen. vet den skal reagere fra da jeg hadde slik på m5'n

kommer til å sjekke stikk på girkasse i de nærmeste dagene, vi sjekket stikk på motor styringene men der var alle pins fri for irr. vil legge til at det ikke lå inne noen feil på abs modul, IKE eller girkassa

IMG_1338.thumb.JPG.95e570f180ba2468689447545052b9f0.JPG

 

vi fikk justert opp turtall fra 640omd til 700, kunne gå til 740 men syntes da at den gikk litt høyt på tomgang kanskje.

 

men etter litt hard bruk i motbakke er det fortsatt såvidt at lampa blinker, men ikke nok til at display piper og viser "low oil pressure".  ved vanlig kjøring har jeg blitt lampa, men jeg er fortsatt litt i tvil om hva jeg skal gjøre.

skal jeg øke turta 20 omd til eller skal jeg bytte pumpe ? kom gjerne med innspill!

 å bytte selve pumpa ser ut til å være en grei jobb da jeg kun trenger å ta ned fremre å nedre del av bunnpanna, men føler ikke at jeg trenger å stresse med å gjøre denne jobben.  feil på CC irriterer meg langt mer :P

 

IMG_1339.thumb.PNG.b6387cf7de3ef8d2655d4f340a290092.PNG

 

 

Edited by Ingvaldsen
Link to post
Share on other sites
  • Replies 661
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

han som sa han aldri mer skulle ha et prosjekt av en gammel bmw har gjort det igjen..   kom over en 740d som daværende eier har gitt opp pga oljelampe og fjusking, eier var inneforstått med

Starten på et nytt kapittel 💸

Da kom den store dagen endelig 🤩 dekk ble stødig levert av @turbojugen ble dessverre bare montert 2 felger da jeg har slurvet med silikonen på ene framfelgen...  

Posted Images

2 timer siden, Ingvaldsen skrev:

men etter litt hard bruk i motbakke er det fortsatt såvidt at lampa blinker, men ikke nok til at display piper og viser "low oil pressure".  ved vanlig kjøring har jeg blitt lampa, men jeg er fortsatt litt i tvil om hva jeg skal gjøre.

skal jeg øke turta 20 omd til eller skal jeg bytte pumpe ? kom gjerne med innspill!

Hvor mye trykk har du på varm motor og 3-4000 omdreininger? Er det mye under 4 bar da så har du en alvorlig mekanisk feil som ikke løses med høyere tomgang. Før du eventuelt bestiller ny oljepumpe så hadde det vært en ide å sjekket om oljesilen er full av gørr.

Link to post
Share on other sites
7 timer siden, 540is skrev:

Hvor mye trykk har du på varm motor og 3-4000 omdreininger? Er det mye under 4 bar da så har du en alvorlig mekanisk feil som ikke løses med høyere tomgang. Før du eventuelt bestiller ny oljepumpe så hadde det vært en ide å sjekket om oljesilen er full av gørr.

har over  4 bar så snart jeg er over 1500omd, toleransen til bmw er 4,2 +-0,5 ved last.
 

du har et godt poeng der, får vell ta en sjekk på sila nå i uka

 

 

Link to post
Share on other sites

Du skal få et innspill fra meg her Jostein angående oljetrykk problematikken.

Jeg hadde gjort som nevnt her ,rett og slett demontert og sett hvordan sil ser ut ,ser den bra ut hadde jeg bestilt ny pumpe uten tvil .

Jeg mener hva annet kan være feil om tomgang er riktig?

For hadde det vært kanaler som er tette der olje skal gå ,så hadde det vel vært mer stygg lyd i motor.

Link to post
Share on other sites
20 minutter siden, sveigis skrev:

Du skal få et innspill fra meg her Jostein angående oljetrykk problematikken.

Jeg hadde gjort som nevnt her ,rett og slett demontert og sett hvordan sil ser ut ,ser den bra ut hadde jeg bestilt ny pumpe uten tvil .

Jeg mener hva annet kan være feil om tomgang er riktig?

For hadde det vært kanaler som er tette der olje skal gå ,så hadde det vel vært mer stygg lyd i motor.

må nok ta en titt på sila ja ! motor går klokkerent på tomgang og last så den virker jo mekanisk bra på alle måter, får kombinere inspeksjon og oljeskift før jeg bytter selve pompa i håp om å spare de kronene 

Link to post
Share on other sites

etter litt snoking på tyske forum ser det ut til at jeg har kommet til bunns med oljetrykkproblemet på m67!

stakkars de som har trikset med oljetrykksbryter framfor å fikse problemet...

det har seg slik at det sitter en ventil i enden av oljefilterhuset som som skal åpne inn til underspyling av stempler, denne skal da ikke åpne før i området rundt 1,5bar.  Det er nå greit nok i seg selv, problemet er at denne er laget av plast.

kom over en tråd der det var 2 stk som har plundret med oljetrykksproblemet på denne motoren og de har byttet rådelager, rammelager og oljepumpe uten hell.  Tilslutt fant de ut om denne ventilen og når de skulle sjekke den var det vare fjæra igjen, har funnet flere som har hatt samme problem nå som kom til bunns med det etter å ha byttet enten hele huse med ventil eller gjort et tappert forsøk med å ta ut restene av den gamle å sette inn en egenprodusert i aluminium.

legger ved et par bilder for å illustrere dette

oljefilterhus.thumb.jpg.87984b69375568a0c5bad26588c8f381.jpg

oljefilterhus.jpg2.jpg.c1744ed2d6cbbcb25c6e7381975a3900.jpg

Link to post
Share on other sites

Se her, ja! Alltid herlig med E38er, og spesielt kult med 740d! Allerede fått på helt korrekte hjul og vedlikeholdsarbeidet den fortjener er igang for fullt. Nydelig :) Følger spent med. Og gratulerer så mye med hus for øvrig! 

Link to post
Share on other sites
På 23.2.2021 den 10.26, Otis skrev:

Du er gjenstridig når det gjelder å finne ut problemer, du gir ikke opp så lett!

(selv om jeg vet at e39 har tatt sin belastning på deg)

Må nesten prøve å få ting på stell når man har tid til det!

my motgang på e39’n ja, den er nok ikke helt gitt opp bare nedprioritert for en stund.

 

22 timer siden, Gabz skrev:

Se her, ja! Alltid herlig med E38er, og spesielt kult med 740d! Allerede fått på helt korrekte hjul og vedlikeholdsarbeidet den fortjener er igang for fullt. Nydelig :) Følger spent med. Og gratulerer så mye med hus for øvrig! 

et voldsomt etterslep så har å drive med 😅

jo takk for det😊

Link to post
Share on other sites

Gikk igang med jobben fra helvete igår, ikke så mye å i si om det annet en at folk med kort lunte og hater pirkarbeid bør ikke prøve dette!

Her er hvordan det så ut før jeg gikk løs:

21F33F13-6FA2-4E7E-8776-26DE1B3BC1C8.thumb.png.1897118bb2ba3fdf1fdfa7143df97162.png

så var det å lage plass på kjøkkenbordet og telke til 10 noen ganger.

3183737E-5389-497F-BC7A-0A1F08C12CC3.thumb.jpeg.242fd31296db3f36f5edf75686275f6d.jpeg

først var den enkle å mest oppløftene jobben gjort, nemlig å få inn sølvringer som e39 kommer med originalt ilag med msportpakken

AE03969C-67B5-4CF4-AC1F-97FF02DBC628.thumb.jpeg.f8ee4de7138106baa47a011c5aab7432.jpeg
 

og så var det den vanskelige delen:

EEE439D7-CA2F-4AA8-8D32-814B72EC2BE2.thumb.jpeg.610624ba2ebf799c09fec7955b5004d8.jpegA2B84E65-A44C-40DC-8B68-669735C54E95.thumb.jpeg.daf8b1beaed3c1b258e74e575bbb4847.jpeg

DE7D5CBB-2B1F-443D-9E12-C3D1BBD2CF57.thumb.jpeg.2e42d229b761b881172d72fbb76d74a1.jpeg

A938C0CE-BB00-422B-8B19-5ABF177AEABE.thumb.jpeg.5abf9d1a927e364479c1aede86698d3a.jpeg
 

etter første forsøk ble det slik :

4AAC818D-7CD9-49DD-A5AC-F02459075B0B.thumb.jpeg.ee7204c6be9337f39dd064e0e5aefac6.jpeg
 

så da var det bare å rykke tilbake til start

4F8B2C05-BFEB-4928-889E-1E42BEDCDD16.thumb.jpeg.298d76a6614dc94ed673e09545426606.jpeg
 

etter 3. Forsøk ble det skrudd sammen igjen og avsluttet før hele speedometer treffer veggen med rekordfart

AA6735CE-BBE4-4C92-ABDC-935392B92657.thumb.jpeg.8b6253bceae534a3ffb61dce00a414da.jpeg

resultatet ble slik, nesten like ille som før..

020D509F-9748-4001-BD2A-468A92B4B07D.thumb.jpeg.d0925c4d3d8a85ae43055e5bb502f497.jpeg

8CB5AE6C-A411-42F6-9751-CA8EAD9089AC.thumb.jpeg.78f3ec256d8566badf07dbf0be930fb8.jpeg

men ble noe bedre med sølvringer om ikke annet

D36D6F89-BD6F-45F7-A506-AEF1ED74B1B2.thumb.jpeg.198261eaa9942efb5e1fff3b7e2c20a5.jpeg

dagens lærdom var at jeg aldri mer innbille meg at jeg kan reparere noe med pikselfeil, der går grensen for mine 10 tommeltotter.

det ble selvsagt ikke godt nok så er mulig det blir sendt bort til kyndige på et senere tidspunkt vist det tåler å åpnes en gang til

Edited by Ingvaldsen
Link to post
Share on other sites
13 minutter siden, E.C. skrev:

Hvor kjøpte du "stripa" til skjermen? Er det fra det firmaet i UK som også bytter de? Tenkte å gjøre det selv på E39en.

Får kjøpt på ebay blant annet, har kjøpt selv til e39'en min men sender heller speedometeret til det firmaet i Bodø da jeg ikke har tålmodighet til slikt pirkearbeid

Link to post
Share on other sites
1 time siden, E.C. skrev:

Hvor kjøpte du "stripa" til skjermen? Er det fra det firmaet i UK som også bytter de? Tenkte å gjøre det selv på E39en.

kjøpte alt fra vell renomerte http://www.pixelfix.net/eng/bmw.html 

kjøpte kabel og skjerm, kjøper du kun kabel har du dobbelt opp med moro

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...